Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Tutoriali i Trikovi > Savjeti i Trikovi XP
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Savjeti i Trikovi XP Raspravljate o temi Kako brže raditi na računalu koristeći tipkovnicu? u Tutoriali i Trikovi forumu; Pritisnite:..........................................Za:................................................................. CTRL+C.............................................Kopiraj............................................................ CTRL+X..............................................Odreži............................................................ CTRL+V.............................................Zalijepi............................................................ Delete.................................................Izbriši............................................................ F2......................................................Preimenuj označenu stavku............................. CTRL+...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-05-07, 21:42   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 06-05-07
Godina: 22
Poruka: 56
Zweistein se izdvaja iz mase
Kako brže raditi na računalu koristeći tipkovnicu?

Pritisnite:..........................................Za:.................................................................

CTRL+C.............................................Kopiraj............................................................ CTRL+X..............................................Odreži............................................................ CTRL+V.............................................Zalijepi............................................................ Delete.................................................Izbriši............................................................ F2......................................................Preimenuj označenu stavku............................. CTRL+A..............................................Označi sve.................................................... F3......................................................Pretraživanje datoteka i mapa.......................... ALT+F4...............................................Zatvori aktivni prozor ili program....................... ESC...................................................Otkaži trenutni zadatak................................... F1.......................................................Prikaži pomoć............................................... END...................................................Prikaži dno aktivnog prozora............................ HOME.................................................Prikaži vrh aktivnog prozora............................
Zweistein je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-05-07, 22:25   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar
Re: Kako brže raditi na računalu koristeći tipkovnicu?

Sve je to dobro što si stavio, samo za većinu nas ništa novo. Ali kad si već otvorio temu, meni taj F2 ne radi, pa ne kontam zašto. I ne mogu zatvorit program sa ALT + F4
Imam tipku "close" s kojom mogu, ali na ovaj način ne ide. Zatim ne mogu @ napisati sa ALT gr + 4 -6, ili ALT gr + 6 -4 (već sam i zaboravio kako je bilo) Ok, znam da mogu to sa ALT + V, ali prije sam mogao i ovako ...

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 15-05-07 u 22:27.
zeljonar je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-10-07, 20:16   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-03-07
Poruka: 1
Damanalovca se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Sve je to dobro što si stavio, samo za većinu nas ništa novo. Ali kad si već otvorio temu, meni taj F2 ne radi, pa ne kontam zašto. I ne mogu zatvorit program sa ALT + F4
Imam tipku "close" s kojom mogu, ali na ovaj način ne ide. Zatim ne mogu @ napisati sa ALT gr + 4 -6, ili ALT gr + 6 -4 (već sam i zaboravio kako je bilo) Ok, znam da mogu to sa ALT + V, ali prije sam mogao i ovako ...
Pa naravno da nemožeš jer taj znak "@" (at ili mokey kako ga neki zovu) se ukucava tako što se pritisne i drži pritisnuta tipka Alt (znači ne AltGr) i onda ukuca broj 64 bez ikakvih pluseva i minusa između brojeva, te zatim kada otpustiš Alt na mjestu gdje ti je bio kursor pojavi se @.Brojeve ukucavati s tipkama numeričke tipkovnice.
Pokušaj kako sam ti napisao i vidjeti ćeš da možeš (a vjerojatno si se sada i sam prisjetio). Ustalom za @ svi koriste kratice AltGr+v=@.
Možda 1/1.000.000 koristi taj drugi način što sumnjam.
Pozz
Damanalovca je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-07, 20:36   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,564
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto

ako zelis napisati monkey,ukljuci num lock i klikni alt + 64
Odgovori sa citatom
Star 10-10-07, 21:32   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 28-03-07
Godina: 18
Poruka: 2,320
tamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznattamijan će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: mirin979 Pogledaj Poruke
ako zelis napisati monkey,ukljuci num lock i klikni alt + 64
ili samo Alt Gr + V
tamijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-07, 22:43   #6 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,101
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

eh sad imam ja pitanje, od svih shortcuta, neznam kako minimalizirat otvoreni prozor?????znam kako mijenjati otvorene prozore, ali minimalizirat hmmmmm?

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-07, 22:45   #7 (permalink)
side scrolling arcade action gamer

Datum registracije: 05-11-05
Godina: 20
Poruka: 4,913
Servant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Servant

alt + space + 3puta strelica dolje + enter
Odgovori sa citatom
Star 10-10-07, 22:58   #8 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,298
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Il klikneš mišom na minus
Odgovori sa citatom
Star 11-10-07, 08:06   #9 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,564
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Il klikneš mišom na minus
ovo je puno jednostavnije
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 17:18   #10 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-05-07
Poruka: 10
Booze se izdvaja iz mase

mozes tipka Windows+m, al to ti minimiza sve prozore,tj.to je ko Show Desktop
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: tipkovnica kratice

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:11.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108