| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Savjeti i Trikovi XP Raspravljate o temi Siguronosna kopija ključeva u Registry Editoru u Tutoriali i Trikovi forumu; Čačkanje po registriju nije baš preporučljivo naročito ako niste sigurni što radite. No ljudi smo pa bi nekad nešto ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Akademik Foruma | Siguronosna kopija ključeva u Registry Editoru Čačkanje po registriju nije baš preporučljivo naročito ako niste sigurni što radite. No ljudi smo pa bi nekad nešto htjeli isprobati bez obzira na rizik. I zato jedan mali savjet: prije nego pristupite promjeni vrijednosti nekog ključa ili njegovom brisanju napravite siguronosnu kopiju. 1) Pronađite ključ koji želite mijenjati ili brisati 2) Padajući izbornik File pa Export ... 3) Odaberite mjesto gdje želite spremiti kopiju pa OK To je to. I još nešto: korisno je popratiti ovu kopiju kratkim opisom (tko, kad, zašto ... je mijenjao). Ja sam svojevremeno imao kolekciju ništ-koristi programa i nakon nekog vremena pojma nisam imao što čemu služi, jer ime u pravilu ne govori čemu program služi pa ih je većina završila u košu. Sada sam pametniji pa kad želim sačuvati instalaciju nekog programa popratim ga kratkim textom. E da! Ukoliko želite vratiti kopiju u registry dupli klik na kopiju i potvrdite svoju želju. Vraćaju se izbrisani ključevi ili se vraćaju vrijednosti promjenjenih ključeva, a ako ste sami dodavali nove ključeve morate ih obrisati ručno. Još nešto: napravite si povremeno točke vraćanja u System Restore naročito prije instalacije sumnjivog softvera.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
![]() |
| Tagovi: kopija, registry, sigurnost |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:06.