Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

Farscape

Raspravljate o temi Farscape u Serije forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Farscape je znanstvenofantastična serija australske produkcije, s četiri snimljene sezone, ukupno 88 epizode. Farscape su producirali kompanija Jima Hensona (poznata ...

30215 Avatar od korisnika pharaoh
    Datum registracije
    10-06-05
    Starost
    6
    Poruka
    8,075
    Liked
    59 times

Farscape

Farscape je znanstvenofantastična serija australske produkcije, s četiri snimljene sezone, ukupno 88 epizode.

Farscape su producirali kompanija Jima Hensona (poznata po Muppetima), Hallmark Entertainment i Sci Fi Channel. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je s emitiranjem neočekivano 2003. godine, kao razlog navedeni su preveliki troškovi. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja; snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper Wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.

Farscape je poznat po nešto drugačijem pristupu mnogim klišeiziranim znanstveno fantastičnim situacijama, relativno složenoj karakterizaciji, te humoru. Neki od glavnih likova su animatroničke lutke.

Zaplet se vrti oko astronauta Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfere upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se kapetanu "Mirotvoraca" Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi s posadom odbjeglih zatvorenika, koja se suprotstavlja militarističkim silama: "Mirotvorcima" (Peacekeepers, skraćeno PK) i Scarranima.

SCIFI.com je sredinom srpnja 2007. godine objavio da je naručio deset Farscape webisoda, koje će izlaziti isključivo na internetu i čije bi trajanje bilo između tri i šest minuta. Kompanija Jima Hensona je priznala da će pomoću webisoda pokušati oživjeti Farscape serijal koji bi se tada trebao vratiti na male ekrane kao TV serija. U webisodama bi navodno trebao nastupiti i glumac Ben Browder (John Chrichton).

John Robert Crichton, Jr. Ben Browder
    Aeryn Sun Claudia Black
    Ka D'Argo Anthony Simcoe
    Pa'u Zotoh Zhaan Virginia Hey
    Dominar Rygel XVI Jonathan Hardy
    Chiana Gigi Edgley
    Pilot Lani Tupu
    Captain Bialar Crais Lani Tupu
    Scorpius/"Harvey" Wayne Pygram
    Stark Paul Goddard

Nagrade:

* Serija je 2000., 2001. i 2002. osvojila nagradu Saturn u kategoriji najbolje serije sindikalne/kablovske televizije.
    * Glumac Ben Browder je osvojio nagradu Saturn u kategoriji najboljeg glumca na televiziji.

Nominacije: 2004. serija je bila nominirana za nagradu Saturn u kategoriji najbolje televizijske serije izdane na DVD-u.

Evo moram priznat, na momente mi je bilo gnjavaža od serije, odgledao sve 4 sezone, još mi je ostalo dva finalna filma pogledat, sve u svemu, odmak od tipičnih Star Trek i Star Wars univerzuma, teško mi je bilo prihvatiti i lutke u seriji, ali se uvuče pod kožu, osobito humorom.

Početnik Avatar od korisnika davorsite
    Datum registracije
    17-06-06
    Starost
    31
    Poruka
    50
    Liked
    0 times

Re: Farscape

Eh da i ja malo pohvalim Farscape. Danas sam ga tek počeo gledati i to sasvim slučajno. Ujutro gledam malo šta ima novo na Sky News stranici i naiđem na članak jednog tipa koji je ovisan o trilogiji filmova o Pobješnjelom Maxu, kasnije negdje oko pola 3 mi dođe da pogledam drugi dio Mad Maxa i opet vidim onu plavušu što pogine pred kraj filma. Poslije odem na imdb i potražim Virginiu Hey i gledam njezinu filmografiju, normalno, vidim Farscape i skinem prvu epizodu. Pogledam je i skidam dalje. Do sad sam skinuo cijelu prvu sezonu i pogledao prve 4 epizode. Serija je stvarno zarazna, vidim da ima 4 sezone pa pretpostavljam da znam što ću gledati idućih mjesec dana ako se ne zarazim toliko da sve pogledam za par dana, a sve krenulo od Mad Maxa 2...

Lajkaj nas na Facebooku