| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Serije Raspravljate o temi Star trek u Kultura i Zabava forumu; Ne gledam sad ovu reprizu, jer sam vec odgledao kompletnu seriju dva-tri puta, ali pogledam kad se prikaze neka ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 996
![]() | Re: Star trek Ne gledam sad ovu reprizu, jer sam vec odgledao kompletnu seriju dva-tri puta, ali pogledam kad se prikaze neka dobra epizoda, najbolje od TNG i uopće od svih serija Star treka mi je epizoda "The Best of Both Worlds" kojom završava treća i počinje četvrta sezona serije. Inače je Borg možda i najinteresantniji koncept krajnjih negativaca u kompletnim Stazama, a ova epizoda u kojoj se čovječanstvo jedva brani od te, do tad najveće prijetnje, najbolje ukazuje na krhkost naše slike svemira i nas samih kao superiornih bića. Inače je Star Trek, i serijali, i filmovi, uvijek propagirao humanističku ideju, o nadmoći ljudskog uma nad tehnologijom, i zajedništvu iznad izolacije, i baš te poučne priče su me od početka privukle ovoj seriji. Izdvojio bih, između ostalih, i prvi film, jednostavno nazvan "Star Trek - The Motion Picture", inače prilično podcijenjen, koji je snimljen kao odgovor na Star Wars, i to kakav odgovor; za to vrijeme nevjerovatni specijalni efekti (film je koštao za to vrijeme fantastičnih 100 milijuna dolara) daju odličan okvir jednoj monumentalnoj priči koja govori o krajnjim dosezima tehnologije, i iznad svega, ljudskog umu koji još jednom izlazi kao pobjednik nad prijetnjom koju je u biti sam stvorio. Snimanju filma se pristupilo vrlo ozbiljno i ništa se nije prepustilo slučaju, čak je i jedan Isaac Asimov angažiran kao znanstveni savjetnik.
__________________ Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Star trek Evo malo infoa: Star Trek: Original Series Remasters Season 2 - Coming Soon ![]() Komparacija (desno stare, lijevo nove) Evo i najnovijeg "Originalnog Enterprisea" iz nadolazećeg Star Trek filma (u kinima 2009.) ![]() Povećana verzija -> http://www.gabekoerner.com/ent/enter...orbit_1080.jpg P.S. Sorry na spoileru ![]() |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-10-07 Lokacija: Zagreb
Poruka: 177
![]() | Re: Star trek Najvise me zivcira onaj tam s nekim naocalama,tak nest ima...
__________________ Speak when it is not proper to be silent, but speak concerning the things you know only when it is fitting |
| | |
| | #15 (permalink) |
| charolastra | Re: Star trek misliš rajf? ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-01-08 Lokacija: Zagreb Godina: 22
Poruka: 175
![]() | Re: Star trek Dal gledate star trek ? DA - Koja vam je najbolja serija ? DS 9 - ide nakon TNG , jedva čekam .... Koji vam je najbolji lik ? pa pikard , a dobra je i ona T'Pol Od filmova - Star Trek VIII: First Contact , Star Trek IV: The Voyage Home
__________________ Usporedba http://www.croportal.net/forum/721763-poruka270/ Rihanna vs Jessica Alba |
| | |
![]() |
| Tagovi: star trek |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:16.