Raspravljate o temi Voditelji i njihovo "r" u Showbiz forumu, dio Kultura i Zabava foruma; meni je to "r" tako simpatično...hoću reći ona osoba koja ne može to pravilno izgovoriti naročito ženska osoba jer nekad ...
Zadnji Uredio dadyml : 15-12-08 u 11:21
Toliko o pristojnosti s toliko godina![]()
ustvari sam htjela odustat od rasprave koja je vidim poprimila žešće tonove, međutim, moja priroda me u tome sprečava.. mislim da ti ovu temu malo preosobno shvaćaš zato jer ustvari imaš kompleks koji nisi prihvatila nego sad sebi i cijelom svijetu hoćeš dokazati da je ustvari svejedno da li neko ima rotacizam ili nema u voditeljskoj struci, unatoč tome što to očito gledatelje živcira. ponavljam: da je to uistinu tako neprimjetno i da ljudi s tim stanjem dovoljno razumljivo govore, zašto to onda uopće tretirati kod logopeda, zašto to uopće ima medicinski naziv???
sva si ko fol politički korektna, a kad nemaš argumenata onda si bezobrazna i tu navodiš ko koliko ima godina, pa ko je onda ovdje šovinist-ageist-diskriminator???
Nisam ja nekome rekla da je ovaj drugi magare, samo sam pritom spomenula godine ... Sad ću i tebi reći, a kaj to tebe vrijeđa ili dira
Ljudima sa zdravim sluhom naravno da nije neprimjetno ...
Nemam nikakve komlekse pogotovu ne na moje r, niti se to puno ističe, neki me ljud znaju čak pitati kaj ti stvarno ne znaš reć r? Uopće nisam skužio/la ... Da imam kakve komplekse ne bih ovdje pisala, a ti nemoj mene suditi na temelju što si pročitala dva moja posta...
Šteta što moja prva dva tri posta u ovoj temi nije nitko shvatio kao poluzafrkanciju koja je to i bila, to su shvatili ljudi koji su duže na forumu i koji tu i tamo pročitaju moj post ...
A vi što ste se uhvatili mene ko pijan plota zato što vama smeta r, meni je uistinu žao Vas ... I vaših kompleksi ...
I zato Vaše vrijeđanje mene ...![]()
Zadnji Uredio dadyml : 15-12-08 u 13:57
Nisam imala namjeru baš nikakvog postanja ovdje jer baš poglupa rasprava.
Kakve veze ima ako voditelj ne zna reći "r", ako ga prelomi ili proguta?! Naravno da mora proći vježbe izgovaranja pojedinih riječi kako to "r" ne bi učinilo cijeli report nerazumljivim, ali te vježbe svi voditelji prolaze
I naravno, neće dobiti da mora izgovoriti neku riječ gdje doslovno mora prelomiti jezik (recimo, otorinolaringolog), nego riječ/ i koja je odgovarajuća zamijena (u ovome sl., specijalist za uho, grlo i nos).
Duplo je gore ako voditelj ima neprirodan glas, neprirodne gestikulacije, treptanje (169 x u min), bezizražajnost lica i boje glasa (npr., ista "reakcija" i kada izvještava o nesreći sa 10. mrtvih i kada izvještava o rano izbeharanoj voćki), poštapalice, pogrešan naglasak riječi, ne razlikovanje "č" i "ć" u izgovoru...
A to što ne može izgovoriti pojedino slovo nije ni problem niti nešto što ometa u karijeri bilo koje vrste.
stupid is as stupid does
Ne samo da mi to nije bitno, nego ni ne registriram takve stvari.Provela sam nekoliko sati u razgovoru s osobom koja ima problem sa tim slovom, i sama to uopce nisam primjetila, tek mi je to neko naknadno rekao, kad je doslo do price o tome. I bas me iznenadilo.
Tako da, ne... ne smeta mi... sve dok razumim sta osoba, u ovom slucaju voditelj ili voditeljica prica...
Meni recimo vise smeta preeeeeneeemaganje Sopekice i slicnih. Toliko je iritantno da je neslusljivo, pa da je to o cemu prica ne znam koliko zanimljivo.
Zadnji Uredio eva : 16-12-08 u 22:16
iritantno zvuči,al' eto.... i oni su samo ljudi...