Imam ga već dva tjedna instaliranog, i za to vrijeme nije bilo nikakvih poteškoća vezanih bilo uz rad, stabilnost ili redovit update programa.
Instalacija je prošla brzo i bezbolno, Windowsov firewall je automatski isključio i aktivirao svoj vlastiti, jedino što me je malo začudilo što program nije zatražio restart nakon instalacije, pa sam ručno restartao računalo.
Testirao sam antivirusni modul standardnim Eicar testom, ESS je reagirao promptno na pokušaj snimanja testnog fajla i automatski ga je izbrisao i poslao u karantenu.
Testirao sam i firewall preko adrese Shields UP!! — System Error i test je prošao savršeno, sa svim portovima u stealth modu.
ESS ima i antispam modul, koji se odlično integrirao u sastav Office Outlooka 2003. Modul je moguće konfigurirati po želji i namjestiti da spam šalje izravno u spam folder Outlooka, ili postaviti spammerske adrese u block listu, tako da se njihove poruke automatski brišu.
Sve u svemu, još jedan sjajan uradak kompanije Eset, program, iako još u razvojnoj fazi, oduševio me svojom stabilnošću, pouzdanošću i preglednošću. Kao gotov proizvod, ESS će sigurno stati rame uz rame trenutno najjačim complete security zaštitnim paketima, kao što su Kaspersky Internet Security ili McAfee Internet Security Suite 2007.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom