| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Sigurnost Raspravljate o temi OPREZ - opasni crv(worm) kruži IM mrežama (MSN, AIM i ostale) u Tehnologija i Tehnika forumu; I ja sam imala problema s time... naravno moja pametna sestra, naivčina teška, otvori file i zove me i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 28-09-07 Lokacija: Đakovo Godina: 16
Poruka: 34
![]() | Re: OPREZ - opasni crv(worm) kruži IM mrežama (MSN, AIM i ostale) I ja sam imala problema s time... naravno moja pametna sestra, naivčina teška, otvori file i zove me i pita "Zašto mi neće ovo otvoriti?" a ja dobila rogove , inace meni nije NOD32 prepoznao pa sam išla tražiti po pokrenutim procesima i našla file koji se zove lssas.exe (lssas.exe is a process which is registered as the W32.AGOBOT.RL Trojan. This Trojan allows attackers to access your computer from remote locations, stealing passwords, Internet banking and personal data.) naravno to je došlo preko MSN-a. odmah sam to obrisala i od tada je sve OK . inače, kod mene nije nikome slao fileove, jer sam preko ZoneAlarma to sprijećila.
__________________ ...no comment... |
| | |
| | #12 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: OPREZ - opasni crv(worm) kruži IM mrežama (MSN, AIM i ostale) Citat:
Citat:
Inače, to je normalan fajl i naravno da ti ga NOD neće pronaći kao trojanca, a već sam rekao da NOD ne dopušta da se fajl inicijalizira, tako da se isti nemre ni pokrenut jer ga je NOD ili izbrisao ili poslao u karantenu (ovisno o konfiguraciji). A ti si ovo copy/pasteala sa stranice koja nudi "besplatan scan". I da nebi bilo, moj komp nije zaražen nikakvim virusom ni trojancem, i ima lssas.exe ![]() | ||
| | |
| | #13 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 28-09-07 Lokacija: Đakovo Godina: 16
Poruka: 34
![]() | Re: OPREZ - opasni crv(worm) kruži IM mrežama (MSN, AIM i ostale) lsass.exe i lssas.exe su potpuno dva različita fajla. lsass.exe ti dolazi s windowsima, a lssas.exe je tip trojanca, iako imaju sličan naziv, nemaju ama baš ništa zajedničko! Stoga, oprez! Proući malo tekst na ovom linku lssas.exe Windows process - What is it?također, možeš si downloadirati Security Task Manager, on provjerava sve pokrenute procese na kompu i provjerava koji od njih ti najviše ugrožavaju komp. imaš na linku: Security Task Manager - Windows XP process viewer proćitaj i ovo o fileu lsass.exe lsass.exe - lsass - Process Information mozda ti bude jasnije! ![]()
__________________ ...no comment... |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: OPREZ - opasni crv(worm) kruži IM mrežama (MSN, AIM i ostale) Citat:
Nekaj tu meni ne štima... Pa kaj nemaš ti otvoren postu u Help Service i zove se lsass.exe? Pa tamo si napisao drukčije...Kaj sad... Si rješio problem ili nisi?
__________________ Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul | |
| | |
![]() |
| Tagovi: aim, crvworm, kruzi, mrezama, msn, opasni, oprez, ostale |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:10.

, inace meni nije NOD32 prepoznao pa sam išla tražiti po pokrenutim procesima i našla file koji se zove lssas.exe (lssas.exe is a process which is registered as the W32.AGOBOT.RL Trojan. This Trojan allows attackers to access your computer from remote locations, stealing passwords, Internet banking and personal data.) naravno to je došlo preko MSN-a. odmah sam to obrisala i od tada je sve OK
. inače, kod mene nije nikome slao fileove, jer sam preko ZoneAlarma to sprijećila.

Nekaj tu meni ne štima... Pa kaj nemaš ti otvoren postu u Help Service i zove se lsass.exe? Pa tamo si napisao drukčije...