Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Sigurnost
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Sigurnost Raspravljate o temi OPREZ - opasni crv(worm) kruži IM mrežama (MSN, AIM i ostale) u Tehnologija i Tehnika forumu; I ja sam imala problema s time... naravno moja pametna sestra, naivčina teška, otvori file i zove me i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-10-07, 12:21   #11 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-09-07
Godina: 16
Poruka: 34
The Maxy se izdvaja iz mase
Re: OPREZ - opasni crv(worm) kruži IM mrežama (MSN, AIM i ostale)

I ja sam imala problema s time... naravno moja pametna sestra, naivčina teška, otvori file i zove me i pita "Zašto mi neće ovo otvoriti?" a ja dobila rogove , inace meni nije NOD32 prepoznao pa sam išla tražiti po pokrenutim procesima i našla file koji se zove lssas.exe (lssas.exe is a process which is registered as the W32.AGOBOT.RL Trojan. This Trojan allows attackers to access your computer from remote locations, stealing passwords, Internet banking and personal data.) naravno to je došlo preko MSN-a. odmah sam to obrisala i od tada je sve OK . inače, kod mene nije nikome slao fileove, jer sam preko ZoneAlarma to sprijećila.
Odgovori sa citatom
Star 02-10-07, 18:29   #12 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Local Security Authority Subsystem Service (LSASS), is a process in Microsoft Windows operating systems that is responsible for enforcing the security policy on the system. It verifies users logging on to a Windows computer or server and creates security tokens. It also writes to the Security Log.
Citat:
Forcible termination of lsass.exe will result in the Welcome screen losing its accounts, prompting a restart of the machine.
Tako da me zanima, kako si ga uspjela obrisati?

Inače, to je normalan fajl i naravno da ti ga NOD neće pronaći kao trojanca, a već sam rekao da NOD ne dopušta da se fajl inicijalizira, tako da se isti nemre ni pokrenut jer ga je NOD ili izbrisao ili poslao u karantenu (ovisno o konfiguraciji).

A ti si ovo copy/pasteala sa stranice koja nudi "besplatan scan".

I da nebi bilo, moj komp nije zaražen nikakvim virusom ni trojancem, i ima lssas.exe

Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-10-07, 22:01   #13 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-09-07
Godina: 16
Poruka: 34
The Maxy se izdvaja iz mase

lsass.exe i lssas.exe su potpuno dva različita fajla. lsass.exe ti dolazi s windowsima, a lssas.exe je tip trojanca, iako imaju sličan naziv, nemaju ama baš ništa zajedničko! Stoga, oprez! Proući malo tekst na ovom linku lssas.exe Windows process - What is it?

također, možeš si downloadirati Security Task Manager, on provjerava sve pokrenute procese na kompu i provjerava koji od njih ti najviše ugrožavaju komp. imaš na linku: Security Task Manager - Windows XP process viewer

proćitaj i ovo o fileu lsass.exe lsass.exe - lsass - Process Information
mozda ti bude jasnije!
Odgovori sa citatom
Star 02-10-07, 22:32   #14 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Ma krivo sam vidio, moja isprika, znam o lsass.exe-u ono kaj terba znat
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-04-08, 16:35   #15 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-03-08
Poruka: 1,124
Inšpektor se izdvaja iz maseInšpektor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Inšpektor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Inšpektor

Ja sam to isto i slao i primo.Za ******.
I rješio sam se se toga nakon totalnog izbrisivanja harda, novi acc hotmaila...
Odgovori sa citatom
Star 27-04-08, 21:35   #16 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 10-01-08
Godina: 22
Poruka: 530
Ineluki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ineluki

Citat:
Pravi autor: Inšpektor Pogledaj Poruke
Ja sam to isto i slao i primo.Za ******.
I rješio sam se se toga nakon totalnog izbrisivanja harda, novi acc hotmaila...
Čekaj malo... Nekaj tu meni ne štima... Pa kaj nemaš ti otvoren postu u Help Service i zove se lsass.exe? Pa tamo si napisao drukčije...

Kaj sad... Si rješio problem ili nisi?
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: aim, crvworm, kruzi, mrezama, msn, opasni, oprez, ostale

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111