Promjeni zaštitu iz WEP u WPA2 i miran si. WEP zaštita se probija u 5 minuta, tako da je vrlo moguce da ti se netko (prvi susjed vjerovatno) spaja preko tvog rutera.
Raspravljate o temi Problem sličan kao u temi ispod u Sigurnost forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Imam doma dva laptopa (moj i sestrin), i oba su spojena u Wireless mrežu koja ima WEP zaštitu. Ja svoj ...
Promjeni zaštitu iz WEP u WPA2 i miran si. WEP zaštita se probija u 5 minuta, tako da je vrlo moguce da ti se netko (prvi susjed vjerovatno) spaja preko tvog rutera.
Evo probao sam otići na stranice routera, i promjeniti iz WEP u WPA2, ali mi traži neki "RADIUS server IP address:".
Što je to ?
Nemam pojma
Kada ti izbaci tu poruku? Jel uspijes uci u postavke rutera? I koji ruter uopce imas?
Uspijem ući u postavke routera, ali mi javlja tu poruku kad pokušavam promjeniti iz WEP u WPA2.
Imam Siemens Gigaset
znas...razmisljam se ...postoji velika verovatnoca da imas neki malware koji upload-uje ko zna sta na svoj server. To bi objasnilo problem. Ako zelis da to proverimo odradi sledece:
Skini DDS Program na Deskto.p
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/dds.com
Dvoklikom pokreni dds.scr.
...skeniranje nece trajati duze od ~20 sekundi....
Kad zavrsi, DDS ce otvoriti dva loga:
1. DDS.txt
2. Attach.txt
Oba izvestaja sacuvaj na Desktop.
Kopiraj mi DDS.txt
https://user.t-com.hr/
tu se ulogiras i promjenis postavke.
WEP ili WPA2 svejedno svakI se WEP key moze probit sa backtrackom.
na linku koji se dao promjenis postavke t-com korisnickog računa (lozinku, velicinu paketa itd.itd)
WEB, WPA2 i ostale enkripicije mreže mjenjaš u routeru ako me mozak još služi
a sad jedno pitanje, dakako O.T. ali me bas zanima odgovor...
radi se o Backtracku...sta backtrack ima tako posebno gleda probijanja enkripcijskih zastita mreža, provaljivanja u računala i drugih "hakerskih" aplikacija za racimu od recimo Ubuntu-a, Debiana, Mandrive, Suse-a?
sve sta imas ti ako ima backtrack, mogu imati i ja na bilo kojoj drugoj distribuciji..jedino sta je na ovoj to instalirano po defaultu..
He's a real nowhere man,sitting in his Nowhere Land,
making all his nowhere plans for nobody.
Backtrack se pokrece sa DVD-a... Ne znam kako je sa ostalim distribucijama. To je vjerovatno najveca prednost...
He's a real nowhere man,sitting in his Nowhere Land,
making all his nowhere plans for nobody.