Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Sigurnost
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Sigurnost Raspravljate o temi Provjerite rad antivirusnog programa u Tehnologija i Tehnika forumu; Preko searcha nisam nigdje nasao sličnu temu, pa evo, moglo bi pomoći mnogima. Ako sam fulao takvu temu, neka modovi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-05-07, 13:19   #1 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika unknown_soldier

Datum registracije: 26-01-07
Poruka: 37
unknown_soldier se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku unknown_soldier Pošalji poruku preko Skype-a korisniku unknown_soldier
Provjerite rad antivirusnog programa

Preko searcha nisam nigdje nasao sličnu temu, pa evo, moglo bi pomoći mnogima. Ako sam fulao takvu temu, neka modovi uzmu stvar u svoje ruke.

Dakle, kroz ovaj kratki postupak saznat' cete koliko su vam korisni vasi antivirusni programi.

Ovo nije virus nego samo bezopasna simulacija, ali je anti-virusni programi moraju naći kao virus.

Otvorite notepad i upišite sljedeće u jednom redu:

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Saveajte(spremite) ga kao eicar.com (save as type mora biti na All Files).

Antivirusni program bi se trebao odmah kod snimanja alarmirati, ali ako se to ne dogodi skenirajte folder u kojem ste snimili file.
Možete slobodno i otvoriti taj fajl sa dva klika da vidite što se događa.
Ukoliko vam A-V dopusti otvaranje u DOS-u vam ispiše "EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE"
A to znači da trebate novi antivirusni program.

File eicar.com koji ste napravili je potpuno bezopasan i nije virus.
To je standardni test razvijen u European Institute for Computer Anti-virus Research (EICAR).
Svi anti-virusni programi su programirani da ovaj file detektiraju kao virus, ukoliko se to ne dogodi moja preporuka je da promjenite zastitu.
unknown_soldier je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-05-07, 13:47   #2 (permalink)
Trenutno u mirovini

Datum registracije: 27-11-05
Poruka: 4,350
Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan
Re: Provjerite rad antivirusnog programa

ja probao sa AVG-om...nasao ga !! zanimljiv postupak!
Odgovori sa citatom
Star 01-05-07, 14:12   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,066
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi

Zanimljivo
Bahamut je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-05-07, 14:23   #4 (permalink)
MrCina

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,627
cina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku cina Pošalji poruku preko Skype-a korisniku cina

e i meni nasao....ja imam avast
cina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-05-07, 14:26   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-04-06
Godina: 21
Poruka: 1,607
sumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: Hagan_Bajan Pogledaj Poruke
ja probao sa AVG-om...nasao ga !! zanimljiv postupak!
isto.
sumsko_voce je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-05-07, 14:28   #6 (permalink)
Veteran

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 7,412
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Moj se avast uključio odmah kad sam pokušao sejvati ovaj fajl...
Po tome izgleda da mi antivirusni program dobro radi

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-05-07, 14:43   #7 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Re: Provjerite rad antivirusnog programa

nod32....
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg ScreenShot008.jpg (35.3 KB, 42 pogleda)
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-05-07, 19:52   #8 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 9,597
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Kaspersky
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg eicar.jpg (25.6 KB, 14 pogleda)
Tip Fajla: jpg eicar1.jpg (9.7 KB, 4 pogleda)

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-05-07, 16:12   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-03-07
Godina: 25
Poruka: 86
Pljuca se izdvaja iz masePljuca se izdvaja iz mase

ZoneAlarm prosao
Star 03-05-07, 17:00   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-11-06
Godina: 18
Poruka: 73
speed se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku speed Pošalji poruku preko Skype-a korisniku speed

speed je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: antivirusnog, programa, provjerite, rad

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103