Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Sigurnost
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Sigurnost Raspravljate o temi sigurnost u Tehnologija i Tehnika forumu; A korisnige AVG-a, najnovija free inačica ovog programa: DOWNLOAD_PREUZIMANJE...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-02-07, 09:51   #41 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 20-01-07
Godina: 24
Poruka: 536
vedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono nešto
Re: sigurnost

A korisnige AVG-a, najnovija free inačica ovog programa:

DOWNLOAD_PREUZIMANJE
vedo777 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 19:25   #42 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,061
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

ovo sam dobio na mail i rekoh, neću fulat ak postam prvo ovdje, pa premjestite drugdje ak mislite da treba biti bolje istaknuto.

zna li tko išta o tom virusu ili je to još jedan bullshit?

evo, to je to (mislio sam quotati ali nekaj mi sere):

Narednih dana morate paziti da ne otvarate mail zvan "invitation", bez
obzira ko vam to salje, jer to je virus koji "otvara" olimpijsku baklju,
koja izgori hard disk na vasem kompjuteru.
Ovaj virus cete dobiti od osobe koju imate u vasem adresaru, zato morate
ovaj mail poslati na sto vise adresa, jer bolje je dobiti ovaj mail 25
puta, nego dobit virus i otvoriti ga.
Ako dobijete mail sa imenom " invitation" ne otvarajte ga nego ga odmah
obrisite. To je najgori virus (objavljen0 na CNN-u), klasificiran od
Microsofta
kao virus najrazorniji ikad postojeci. Ovaj virus otkriven je juce
poslijepodne od MCAfee, te za taj virus jos nema odbrane.
Ovaj virus unistava sektor Zero hard diska, gde je vitalna informacija
skrivena. Poslije toga je vas hard disk neupotrebljiv, kao i podaci na
njemu.

Posaljite ovaj mail svima Vama poznatima.!!!
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 19:28   #43 (permalink)
Uvaženi forumas

vedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono nešto

Hoax, Ševa!
Hoax!
Znaš što je hoax mail?!

Imam nešto za tebe:

O hoaxima + CERT.hr nacionalno središte za računalnu sigurnost

Nemoj slati taj mail dalje!!!

Vidi i ovo:

Urban Legends Reference Pages: Invitation Virus

Zadnji Uredio vedo777 : 13-02-07 u 19:34.
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 19:35   #44 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
Posaljite ovaj mail svima Vama poznatima.!!!
to su ko ona pisma kaj si moro poslat 5 ljudi inače ćeš imat problema ... i slično..
kako MRZIM kad mi dođe mail, a header sa onima koji su forwardirali veći od samog maila ....

žalosno je da se većina sigurnosnih problema javlja zbog "socijalnog inženjeringa" - u prevodu, navođenja glupih i naivnih da te puste da ih zajebeš ....

SVAKI, ali SVAKI mail koji nije od poznatih mi ide u smeće .. junk filteri rade stalno ... čak blokam frendove koji šalju ovakve gluposti ... ak tebe nije briga kaj mi šalješ, onda koji će mi kurac tvoj mail ?
imaj bar tolko faking pristojnosti da _RAZMISLIŠ_ prije nego mi pošalješ neko sranje ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 19:46   #45 (permalink)
Uvaženi forumas

Nebreš! Jer 90 % ljudi koji koriste Internet su, ja to volim reči, web-nepismeni. I uopće se ne trude malo opismeniti, onda zadaju mnogim ljudima glavobolje.
Ja isto popizdim i "školujem" svakog koga znam, tko mi pošalje takvo nešto.
Pa sama zdrava logika, koje ne treba puno u ovakvim slučajevima je da se provjeti tko ti šalje i zašto ti šalje.
I prvo što bi trebalo napraviti je da, npr. taj "invitation virus" otipkaju u Google, malo se zainteresiraju, za svoju sigurnost...
Ali ne...
Prvo se pola dana šalje na 50 adresa (oni koji ne znaju slati odjednom na toliko kontakata), onda se hvali da je pomogao 50-orici ljudi, ali jako kasno ukopča, odnosno, četverogodišnji sin mu veli da to nije virus. Sretni su ti koji imaju djecu! Karikirano govorim...
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 19:50   #46 (permalink)
Banned

silence

ma da je bar karikirano ...
uopće nema smisla nekima govorit .. ja frendu počistim komp - poprilično posla, zove me za 2-3 tjedna da mu je opet sve sporo, ja dođem - vidim maknuo je Firefox i stavio IE opet (bilo je to prije jedno 1-2 godine) .. pitam zakaj ...

"fale me oni toolbarovi"

samo sam se digo i reko da me NIKAD više ne zove u vezi kompjutera ...
ak si glup, budi glup, al nemoj očekivat da ću ja tvoju glupost sređivat jer ti nisi u stanju ni najobičniji savjet poslušat .. fak of
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 20:07   #47 (permalink)
Uvaženi forumas

Ah, nisi jedini!
Ja sestrični dva dana čistio Windowse 2000 od gamadi (mislim da je brojka prelazila preko 1500, nitko ne zna kako je to kad se explorer otvori 258 puta, a ti windowsi ne grupiraju u taskbaru, tako da se može sve jednik klikom zatvoriti), stavio antivirus, firewall, sam sebi sam se čudio kak sam to uspio, radilo je milina...
Kadli, za mjesec dana, opet veli da je Internet spor, da joj neki prozori iskaču... Ajde, mislim, možda se što potkralo, to isključim... Dođem, niti je antivirusa, nit je firewall-a...
- Gdje su?!
- A je, ovaj mi je nekaj crvenoga stalno javljal, a ovaj drugi je pak stalno nekaj spitaval, pa sam rekla majstoru nek' mi to zeme...
I kaj da onda velim?!
A sestrična je još milina, kakvima sam sve slagao kompjutre...
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 21:24   #48 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 22-02-06
Poruka: 303
fred se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
samo sam se digo i reko da me NIKAD više ne zove u vezi kompjutera ...
ak si glup, budi glup, al nemoj očekivat da ću ja tvoju glupost sređivat jer ti nisi u stanju ni najobičniji savjet poslušat .. fak of
evo ovako cu i ja odsad. dosad san sigurno vise od 10 razlicitih kompjutera napravija, formatiranje i sve ostale gluposti jer nisi moga drukcije. lipo objasnin malo sta da rade kako bi odrzavali cist komp., a njih 5 me zove svako misec dana. (ostali bas i ne koriste komp.) ja doden ono izgaseni antivirus, firewall, miljardu sranja na kompjuteru i onda se pitaju kako tebi nikako nije sjeban komp.

nije da znan ka silence i vedo777 o kompu. ali naucia san puno stvari, sve skoro sam, bez icije pomoci, taman koliko meni triba. sad mi je komp. predobro sreden, prije san ga svako 5 dana formatira, gleda sta mi odgovara, a sta ne, isprobava antiviruse, firewalove. sad san odabra sve po mom ukusu i komp. mi par miseci nije izgubija skoro nista na brzini...
fred je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 21:28   #49 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: fred Pogledaj Poruke
evo ovako cu i ja odsad. dosad san sigurno vise od 10 razlicitih kompjutera napravija, formatiranje i sve ostale gluposti jer nisi moga drukcije. lipo objasnin malo sta da rade kako bi odrzavali cist komp., a njih 5 me zove svako misec dana. (ostali bas i ne koriste komp.) ja doden ono izgaseni antivirus, firewall, miljardu sranja na kompjuteru i onda se pitaju kako tebi nikako nije sjeban komp.

nije da znan ka silence i vedo777 o kompu. ali naucia san puno stvari, sve skoro sam, bez icije pomoci, taman koliko meni triba. sad mi je komp. predobro sreden, prije san ga svako 5 dana formatira, gleda sta mi odgovara, a sta ne, isprobava antiviruse, firewalove. sad san odabra sve po mom ukusu i komp. mi par miseci nije izgubija skoro nista na brzini...
ma reci im .. 100 kuna sat rada .. pa da vidiš kako će naučit ...
mogu u servis tamo je po - 150-200 ....

opališ kretene po đepu ili im jebeš mater .. nema druge, majke mi ...

dok si dobar s njima, samo te iskorištavaju .... (ja imam sreće da mi je većina frendova kompjuterski obrazovana .. a oni koji nisu, znaju kak reagiram, pa slušaju)....

jebate .. ako ti napravim uslugu jednom .. ok .. al onda slušaj kaj ti govorim .. ako nećeš, jebiga, plati, ja sam ti složio sve, ti se sjebo stvar, zašto da ja gubim vrjeme jer si ti kreten

silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 21:39   #50 (permalink)
Uvaženi forumas

Jel' je možda izvan teme ako vam velim da je izašel update za IE 7! Isto ide sigurnosti, pa možda nije.
Ima, eto, samo update oko 7,5 MB. K'o pravi browser!

Download:
Cumulative Update for Internet Explorer 7 for Windows XP Service Pack 2 (KB928090)

Opširnije

Ako treba netko za neku drugu verziju Windowsa ili Explorera, imam linkove i za njih.

Zadnji Uredio vedo777 : 13-02-07 u 21:44.
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: sigurnost

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:15.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111