Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Sigurnost
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Sigurnost Raspravljate o temi Stručne preporuke za firewall u Tehnologija i Tehnika forumu; Vidim da se os vemu pirča od antivirusa pa nadalje, ali nigdje konkretno samo o firewallovima. U par navrata sam ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-08-07, 19:32   #1 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Stručne preporuke za firewall

Vidim da se os vemu pirča od antivirusa pa nadalje, ali nigdje konkretno samo o firewallovima. U par navrata sam pisoa da sma imao problema s blokadama kompa od pola minute na početku rada pri podizanju FF-a i Outlooka i da imam ZoneAlarm Pro koji je uzrok tome iako je sve isključeno osim firewall opcije.

Pomozite s dobrim stručnim preporukama. Pored njega imam nod32 kao antivirus.
tarquino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-08-07, 20:13   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Stručne preporuke za firewall

ZA je ok u osnovnoj verziji ... ja sam gai mo i kad sam podignuo na Pro sam išo tražit neki drugi ....

Kerio je OK, ali mi je počeo usporavat komp malo previše, pa sam uzeo Outpost ... koji i sad koristim.

Ono kaj je bitno je da danas svi takvi proizvodi dolaze sa (po meni) previše funkcionalnosti .. jer, ako trebam firewall, onda neću spam filter (fala, imam ugrađeni u Thunderbird i funkcionira super), pop up blocker (imam ugrađeni u Firefox i slično .... na kraju mi od 7-8 modula u Outposta samo dva rade.
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-08-07, 20:25   #3 (permalink)
Master of Sex n Sin

tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Re: Stručne preporuke za firewall

svi poznati i dokazani programi postaju giganti sa svim mogućim opcijama i svi imaju sve, a većina toga običnom korisniku ne treba. guši komp i troši previše resursa

zone alarm je na počektu bio super, ali vidim da guši komp i previše toga guta.....kerio nsima koristio, a o Outpostu ništa ne znam
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-08-07, 20:31   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

a čuj, ak ne probaš, ne buš znal ... sve je to manje više isto ... Outpost mi je čits OK, čak i nešto bolkji o Keria, nekak je "logičniji" ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-08-07, 14:13   #5 (permalink)
n0p
Regularni forumas

Datum registracije: 27-07-07
Poruka: 85
n0p se izdvaja iz mase

Davam svoj glas ZA i Sygate kojeg već par godina koristim i čisto sam zadovoljan
n0p je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-08-07, 10:39   #6 (permalink)
Trenutno u mirovini

Datum registracije: 27-11-05
Poruka: 4,350
Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan

ja imam Ashampoo i zadovoljan sam.. besplatan je i jednostavan!
Odgovori sa citatom
Star 18-08-07, 15:46   #7 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 19
Poruka: 6,448
Ive_ri je slavanIve_ri je slavanIve_ri je slavanIve_ri je slavanIve_ri je slavanIve_ri je slavanIve_ri je slavanIve_ri je slavanIve_ri je slavanIve_ri je slavanIve_ri je slavan
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

Ja isto koristim Outpost kao i Silence i sasvim mi je ok, čini mi se da ne usporava previše ni ništa

Puno djece nose pidžame sa likom Supermena. Supermen nosi pidžamu sa likom Čak Norisa
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-08-07, 17:52   #8 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 12-01-06
Poruka: 220
niksy se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku niksy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku niksy

Kao sto su ljudi rekli, vecina tih programa su bloatware - imaju funkcije koje po osnovnoj namjeni u aplikaciji ne bi ni trebale biti i samo guse racunalo i zbunjuju prosjecnog korisnika.

Svoj glas dajem Sygate Personal Firewall Pro, ali onoj staroj verziji kad ih Symantec jos nije bio kupio. Koristim ga vec duze vrijeme, stoji u pozadini i uvijek se javi kad treba nesto dopustiti ili ako je neka aplikacija promjenila svoju verziju pa treba moju potvrdu za propustanje prometa - od toga NISTA DALJE meni se nije javljalo i ja sam prezadovoljan. Za kucne korisnike dusu dalo, no za vece sisteme razmisli o nekim drugim solucijama. Sto je najvaznije, to je SAMO firewall.

Uploadao sam na rapidshare jer se ovakve verzije tesko nalaze na netu:

uploadao si upozorenje ... ZABRANJENO postanje takvih linkova.

Zadnji Uredio silence : 19-08-07 u 08:19.
niksy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-08-07, 00:37   #9 (permalink)
Master of Sex n Sin

Arrow Re: Stručne preporuke za firewall

niksy je želio pomoći u najboljoj volji, novi je ovdje...naučit će.......hvala na trudu za upload i uvijek kad imaš tako nešto obavijesti ekipu i na upit im pošalješ link na PM kao meni sada....hvala.....

jel imao ko kava iskustav s lavasoftovim firewallom s obzirom na kavlitetu Ad Awarea....?
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-08-07, 00:59   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 12-01-06
Poruka: 220
niksy se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku niksy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku niksy

Ispricavam se za uploadanje, nisam znao

Za Lavasoft ti ne bih mogao reci, AdAware je super tako da vjerojatno neces pogrijesiti i s njihovim firewallom...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: firewall, preporuke, strucne

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103