14-08-07, 12:04
|
#1 (permalink)
|
| Purger
Datum registracije: 24-12-05 Lokacija: ZG Metropola Godina: 31
Poruka: 9,597
| w32.Deletemusic Otkriven virus koji uništava mp3 datoteke Citat:
Američka tvrtka Symantec, koja se bavi proizvodnjom anti-virusnog softwarea, otkrila je novog Internet crva, tzv. trojanca koji nosi naziv w32.Deletemusic. Kako mu i samo ime govori, ovaj crv, kad prodre u računalo, briše sve mp3 datoteke kako na lokalnim tako i na USB diskovima.
Najnoviji trojanac prvo vrši skeniranje diskova, a potom briše sve mp3 sadržaje koje je pronašao. Virus se razmjerno lako smješta na USB i čvrste diskove pa je dovoljno samo priključiti zaraženi hardware da bi se virus proširio i počeo "raditi svoj posao".
"Pozivam sve korisnike da dobro provjere svoje memorijske kartice i diskove prije nego ih priključe na računalo. Ulazak virusa u sustav može vam uništiti cijelu glazbenu kolekciju koju ste možda dugo skupljali. Ovo je još jedan dokaz da nije dovoljno glazbu spremati samo na hard disk nego je potrebno napraviti i tzv. back up na CD, ali ja bih preporučio DVD zbog većeg kapaciteta", rekao je antivirusni stručnjak Ian Yarlott.
Trojanac "koji voli jesti glazbu" pogađa operativne sustave Windows 95, 98, 2000, NT, XP i Vista. | 
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| |