| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Današnji štrajk studenata, idete li? u Društvo forumu; oke, mozda sam neinformirana, daj me onda informiraj tko je to i kako mirnim putem pokusavao nesto postic? jer ja ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Današnji štrajk studenata, idete li? oke, mozda sam neinformirana, daj me onda informiraj tko je to i kako mirnim putem pokusavao nesto postic? jer ja stvarno nisam vidjela da se ISTA dogadjalo.. nego sad, samo odjednom, ko iz vedra neba ajmo i mi prosvjedovat.. malo mi je smijesno ispalo...
__________________ |
| | |
| | #42 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Današnji štrajk studenata, idete li? Na FER-ovom "underground" forumu, dretva o prosvjedu sa svim informacijama (zašto, tko, kako) je objavljena 24.04.2008. u 16:04 i raspravljalo se u njoj o svemu do dana prosvjeda. Ja kao ni mnogi FER-ovci nismo mogli doć jer je tada prva, druga i treća godina imala ispite (ja osobno i u srijedu i četvrtak i danas(petak)). A prosvjedovao bih samo zbog drugih studenata, jer je bolonja na FER-u još i dobro provedena, treba još naštelavanja dok to ne bude onako kako bi trebalo biti, ali ja sam zadovoljan (od srpnja postajem baccalaureus )Zagreb - 5000 studenata Osijek - 300 studenata Zadar - 200 studenata Varaždin - 150 studenata Dubrovnik - 20 studenata Pula - 20 studenata Slavonski Brod - 150 studenata Split - 200 studenata Rijeka - nekoliko stotina Karlovac - 20 studenata Slike prosvjeda iz Zagreba u privitku Izvor: http://streformator.blogspot.com/ |
| | |
| | #45 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-01-08
Poruka: 679
![]() ![]() | Re: Današnji štrajk studenata, idete li? e,hoce mi netko reci... jedan od zahtjeva su titule....odnosno promjene onih bakalara (baccalaureus)...jel tak?jel im i to udovoljeno? to me bas zanima... sta ce sad opet izlaziti s faxa dipl.pravnici,dipl.oec....itd? takodjer,kao i vex...podupirem strajk zbog drugih studenata,jer kod nas bologna tak i tak nema nikakve veze s faxom Zadnji Uredio cocopuff : 09-05-08 u 16:14. |
| | |
| | #46 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Današnji štrajk studenata, idete li? Citat:
I nakon 3 ili 4 godine kada se završi preddiplomski studij na sveučilištu dobivaju se titule univ.bacc.ing.[naznaka struke] Dakle ja bih u srpnju trebao ponijeti titulu: Vex, univ.bacc.ing.rač. ![]() A završetkom diplomskog studija dobiva se titula mag.[naznaka struke] dakle mag.iur itd, osim tehničkih studija koji dodaju mag.ing.[naznaka struke] | |
| | |
| | #47 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Današnji štrajk studenata, idete li? Citat:
Ne znam s kojeg si fucksa, ja govorim o biologiji. Mi smo i pokrenuli sve to potaknuti konkretnim problemima na nasem fucksu. To je trebo bit prosvjed nas 200tinjak biologa, al ispalo je da i drugi studenti imaju slicne (naravno, specificne za svoj fucks) probleme kojima je zajednicko da su izazvani tom hrpom govana zvanom bolonja i eto par tisuca nas se ujedinilo. Pa valjda znas kako ide komunikacija studenti-glavesine na fucksu. Postoje studentski predstavnici pojedinih godina, koji prisustvuju nekakvim sjednicama i tamo mogu izrazavat misljenje svih. Kad to nije islo idu izravna pitanja, i zahtjevi dekanu popraceni peticijama ili ne. Kad nista od toga ne funkcionira onda se ide na ulicu...
__________________ Tko trawu pushi dobar je u dushi Bolje šaka nego svaka | |
| | |
| | #48 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-10-07 Lokacija: Zagreb
Poruka: 177
![]() | Re: Današnji štrajk studenata, idete li? Bio sam tamo ispred HNK,idem u skolu preko puta,bilo je ludilo oko 300-400 ljudi
__________________ Speak when it is not proper to be silent, but speak concerning the things you know only when it is fitting |
| | |
| | #49 (permalink) |
| Black Tattoo | Re: Današnji štrajk studenata, idete li? pomnozi to s 10 ili cak 15... to je bila prava brojka
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am |
| | |
| | #50 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Današnji štrajk studenata, idete li? Kod nas je to sve skupa bilo totalno neorganizirano... Ne bi ni znao za to da nisam čuo dan prije na dnevniku. Prvu obavijest o tome čuo sam na tv-u ( s time da niš konkretno nisu rekli nego samo da idu prosvjedovat), a i morao sam doć na vježbe koje sam imao ako želim dobit potpis. Ne kužim šta se prosvjeduje protiv bolonje ili šta...? Pa daleko je lakše sad studirat nego po starom režimu kad nije bio parcijalnih i kolokvija. Neznam, čuo sam isto tako na tv-u.. sad neznam koliko je istina... da je Primorac pristao na neke bitnije zahtjeve... i sad mi nije jasno oko čega konkretno se prosvjeduje. Kažem konkretno jer samo što čujem je da se prosvjeduje zbog lošeg provođenja bolonje, jest da neki profesori još ne poštuju baš bolonju, ali da je puno lakše studirat nego prije kad bi se zajebavao cijeli semestar i onda učio na kraju pred ispit, sigurno da je, a i ne samo lakše, nego se i više nauči. Zato jer te prisiljava na redovitost, a tako se puno više nauči nego štrebanje napamet tjedan dana prije ispita. Istina da se bolonja kod nas ne provodi još potpuno, ali nije ni čudo, nigdje se neka tako velika promjena nemože potpuno uvesti u tako kratkom vremenu, a kod nas je bolonja krenula pred dvije godine. Činjenica je da su neke promjene potrebne, ali čini mi se da su ovi prosvjedi bili neorganizirani i nekako previše navučeni odmah nakon srednjoškolskih prosvjeda kad se vidjelo da Primorac sve sluša odmah ko fol.
__________________ I hope they can understand that it’s not “just a dog” but the thing that gives me humanity and keeps me from being “just a person." 9. uberbabe : skupina D - glasanje Zadnji Uredio Ive_ri : 09-05-08 u 23:14. |
| | |
![]() |
| Tagovi: demokracija, s trajk, studenti |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:16.

)