Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi Današnji štrajk studenata, idete li? u Društvo forumu; oke, mozda sam neinformirana, daj me onda informiraj tko je to i kako mirnim putem pokusavao nesto postic? jer ja ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-05-08, 07:52   #41 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 3,563
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor
Re: Današnji štrajk studenata, idete li?

oke, mozda sam neinformirana, daj me onda informiraj tko je to i kako mirnim putem pokusavao nesto postic? jer ja stvarno nisam vidjela da se ISTA dogadjalo.. nego sad, samo odjednom, ko iz vedra neba ajmo i mi prosvjedovat.. malo mi je smijesno ispalo...
Star 09-05-08, 12:15   #42 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Na FER-ovom "underground" forumu, dretva o prosvjedu sa svim informacijama (zašto, tko, kako) je objavljena 24.04.2008. u 16:04 i raspravljalo se u njoj o svemu do dana prosvjeda.

Ja kao ni mnogi FER-ovci nismo mogli doć jer je tada prva, druga i treća godina imala ispite (ja osobno i u srijedu i četvrtak i danas(petak)).

A prosvjedovao bih samo zbog drugih studenata, jer je bolonja na FER-u još i dobro provedena, treba još naštelavanja dok to ne bude onako kako bi trebalo biti, ali ja sam zadovoljan (od srpnja postajem baccalaureus )

Zagreb - 5000 studenata
Osijek - 300 studenata
Zadar - 200 studenata
Varaždin - 150 studenata
Dubrovnik - 20 studenata
Pula - 20 studenata
Slavonski Brod - 150 studenata
Split - 200 studenata
Rijeka - nekoliko stotina
Karlovac - 20 studenata

Slike prosvjeda iz Zagreba u privitku

Izvor: http://streformator.blogspot.com/
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg IMG_1031.jpg (116.2 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1032.jpg (96.9 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1034.jpg (81.5 KB, 4 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1035.jpg (96.5 KB, 4 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1037.jpg (88.1 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1043.jpg (81.1 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1045.jpg (71.1 KB, 2 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1046.jpg (86.4 KB, 2 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1047.jpg (93.8 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1048.jpg (84.5 KB, 2 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1049.jpg (101.9 KB, 5 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1053.jpg (124.2 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1054.jpg (113.4 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1055.jpg (124.9 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1062.jpg (85.6 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1063.jpg (99.1 KB, 2 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1064.jpg (106.4 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1068.jpg (123.7 KB, 2 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1071.jpg (107.4 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1075.jpg (100.1 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1076.jpg (95.5 KB, 2 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1086.jpg (90.5 KB, 2 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1089.jpg (78.0 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1090.jpg (91.4 KB, 2 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1093.jpg (88.9 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg IMG_1095.jpg (89.9 KB, 2 pogleda)
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 12:54   #43 (permalink)
Član

Datum registracije: 19-06-07
Poruka: 6,250
gggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku gggiga

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Slavonski Brod - 150 studenata

Šta ih ima tolko, ne vjerujem baš
gggiga je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 12:59   #44 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Nisam ih ja brojao
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 16:10   #45 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-01-08
Poruka: 679
cocopuff se izdvaja iz masecocopuff se izdvaja iz mase

e,hoce mi netko reci...
jedan od zahtjeva su titule....odnosno promjene onih bakalara(baccalaureus)...jel tak?
jel im i to udovoljeno?
to me bas zanima...
sta ce sad opet izlaziti s faxa dipl.pravnici,dipl.oec....itd?

takodjer,kao i vex...podupirem strajk zbog drugih studenata,jer kod nas bologna tak i tak nema nikakve veze s faxom

Zadnji Uredio cocopuff : 09-05-08 u 16:14.
cocopuff je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 19:28   #46 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: cocopuff Pogledaj Poruke
jedan od zahtjeva su titule....odnosno promjene onih bakalara(baccalaureus)
Ja stvarno neznam zakaj to ljude toliko smeta, mene uopće ne smeta.

I nakon 3 ili 4 godine kada se završi preddiplomski studij na sveučilištu dobivaju se titule univ.bacc.ing.[naznaka struke]

Dakle ja bih u srpnju trebao ponijeti titulu: Vex, univ.bacc.ing.rač.

A završetkom diplomskog studija dobiva se titula mag.[naznaka struke] dakle mag.iur itd, osim tehničkih studija koji dodaju mag.ing.[naznaka struke]
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 22:38   #47 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 22-04-07
Poruka: 199
Subakhu se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Subakhu

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke
oke, mozda sam neinformirana, daj me onda informiraj tko je to i kako mirnim putem pokusavao nesto postic? jer ja stvarno nisam vidjela da se ISTA dogadjalo.. nego sad, samo odjednom, ko iz vedra neba ajmo i mi prosvjedovat.. malo mi je smijesno ispalo...

Ne znam s kojeg si fucksa, ja govorim o biologiji. Mi smo i pokrenuli sve to potaknuti konkretnim problemima na nasem fucksu. To je trebo bit prosvjed nas 200tinjak biologa, al ispalo je da i drugi studenti imaju slicne (naravno, specificne za svoj fucks) probleme kojima je zajednicko da su izazvani tom hrpom govana zvanom bolonja i eto par tisuca nas se ujedinilo.
Pa valjda znas kako ide komunikacija studenti-glavesine na fucksu. Postoje studentski predstavnici pojedinih godina, koji prisustvuju nekakvim sjednicama i tamo mogu izrazavat misljenje svih. Kad to nije islo idu izravna pitanja, i zahtjevi dekanu popraceni peticijama ili ne. Kad nista od toga ne funkcionira onda se ide na ulicu...

Bolje šaka nego svaka
Subakhu je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 23:00   #48 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-10-07
Poruka: 177
wane se izdvaja iz mase

Bio sam tamo ispred HNK,idem u skolu preko puta,bilo je ludilo oko 300-400 ljudi
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 23:03   #49 (permalink)
Black Tattoo

Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 6,509
Sahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sahataba

Citat:
Pravi autor: wane Pogledaj Poruke
Bio sam tamo ispred HNK,idem u skolu preko puta,bilo je ludilo oko 300-400 ljudi
pomnozi to s 10 ili cak 15... to je bila prava brojka
I won't change to fit your plan, Take me as I am
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 23:11   #50 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,359
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

Kod nas je to sve skupa bilo totalno neorganizirano...

Ne bi ni znao za to da nisam čuo dan prije na dnevniku. Prvu obavijest o tome čuo sam na tv-u ( s time da niš konkretno nisu rekli nego samo da idu prosvjedovat), a i morao sam doć na vježbe koje sam imao ako želim dobit potpis.

Ne kužim šta se prosvjeduje protiv bolonje ili šta...? Pa daleko je lakše sad studirat nego po starom režimu kad nije bio parcijalnih i kolokvija.

Neznam, čuo sam isto tako na tv-u.. sad neznam koliko je istina... da je Primorac pristao na neke bitnije zahtjeve... i sad mi nije jasno oko čega konkretno se prosvjeduje.

Kažem konkretno jer samo što čujem je da se prosvjeduje zbog lošeg provođenja bolonje, jest da neki profesori još ne poštuju baš bolonju, ali da je puno lakše studirat nego prije kad bi se zajebavao cijeli semestar i onda učio na kraju pred ispit, sigurno da je, a i ne samo lakše, nego se i više nauči. Zato jer te prisiljava na redovitost, a tako se puno više nauči nego štrebanje napamet tjedan dana prije ispita.

Istina da se bolonja kod nas ne provodi još potpuno, ali nije ni čudo, nigdje se neka tako velika promjena nemože potpuno uvesti u tako kratkom vremenu, a kod nas je bolonja krenula pred dvije godine.

Činjenica je da su neke promjene potrebne, ali čini mi se da su ovi prosvjedi bili neorganizirani i nekako previše navučeni odmah nakon srednjoškolskih prosvjeda kad se vidjelo da Primorac sve sluša odmah ko fol.

9. uberbabe : skupina D - glasanje

Zadnji Uredio Ive_ri : 09-05-08 u 23:14.
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: demokracija, s trajk, studenti

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111