Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 31

Državna matura

Raspravljate o temi Državna matura u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; zanima me opće forumsko mišljenje vezano uz ovu temu, iako ima malo starije populacije ovdje koji mozda nisu upuceni ali ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika lol_lol
    Datum registracije
    09-11-06
    Starost
    20
    Poruka
    6,268
    Liked
    1 times

Državna matura

zanima me opće forumsko mišljenje vezano uz ovu temu, iako ima malo starije populacije ovdje koji mozda nisu upuceni ali zanima me sta vi mislite o ovome potezu vlade? dobro, loše?
    posto je moja generacija prva generacija koja ce pisati ovo sranje mi cemo praktički biti pokusni kunici a jos uvijek neznamo konkretne stvari, svaki dan slusamo neke nove stvari a kako stvari stoje ovo je jedno veliko sranje, sta je falilo proslom sustavu? obrazovanje je bilo jako dobro, nasi su ucenici redovito biljezili rezultate na natjecanjima u europi i nakon završenog faksa nalazili posao vani.
    čemu se sukladiti sa europskom unijom i cemu uopce mijenjati sistem koji je valjao?

danas smo čuli da cemo na fakultet moci samo ako budemo pisali najvisu razinu znači najtezu i imati cemo dodatne sate matematike, fizike i hrvatskog jer ce biti dosta toga na maturu sto nikada nismo radili.
    slobodno napišite vaše mišljenje o ovome?
    Giggs... Giggs will tear you apart... again

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Re: Državna matura

Mi smo inace trebali biti prva generacija koja pise tu drzavnu maturu, tako da: bu-hu
    Inace, ovaj izmjenjeni program je cak i dobar, jedino nije prilagoden strukovnim skolama. Svaki gimnazijalac bi trebao znati rjesiti svo gradivo sa toga, a to kaj se ne sjecaju kaj su ucili prosle 4 godine je njihova krivnja Rjesavala sam te testove od prvog srednje, tako da ti iz iskustva mogu reci da nije tesko, da je slicno kao i priprema za fakultete.

A ovo sa visom, nizom, srednjom, kojomvecrazinom, je zapravo, ako namjeravas ici na neki drustveni fakultet, izaberes si matematiku najnizi stupanj i tako samo vrtis fakultete i predmete po stupnjevima..

Problem: drzavna matura nije uskladila nista sa fakultetima, zatim ako pises iz svega najvisu razinu imat ces najvise bodova (tako da ti najvisa/najniza razina za odredeni faks vrijede nista), o strukovnim skolama da ne pricam, zakinute su totalno i nikako ne spadaju u tu svu pricu..
    A ono.. Lijepo je sve to u teoriji...
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

Datum registracije
    09-11-06
    Starost
    20
    Poruka
    6,268
    Liked
    1 times

ma sve je to u teoriji lijepo krasno samo koji k* učim 4 godine strukovne predmete koji me vise zanimaju nego hrvatski i matematika a ti predmeni nece bit na maturi

dobili smo i od ministarstva neke knjizice sa fakultetima i sto traze i kod vecine je da kao traze prijemni za upis... pa nam je bila neka iz ministarstva koja na ama bas ijedno pitanje nije konkretno odgovorila. a uz sve to vjerovatno ce nas vecina uzeti fiziku kao dodatni predmet na maturi jer za građevinu traze fiziku i jos uz sve to imamo završni rad, ma genijalno i matura ce biti usred škole.

sada sam cuo od prijatelja iako neznam u tocnost informacije da su gimnazijalci sada pisali pred-pred nacionalni ispit i ono sto su oni najvise rijesili ce biti nama na ovom probnom nacionalnom ispitu, ma fenomenalno

a u skoli svatko prica svoje, ravnatelj misli da je ovo fenomenalno, genijalno, jedan drugi profesor kaze da trebamo strajkat razbijat, da u francuskoj ako dignu porez na krumpir za 1% da izlaze na ulice dok ne vrate, drugima pak sad nista nije jasno...

sad prvo cekamo da vidimo te probne nacionalne da vidimo sta ce bit a onda štrajkat pa da eventualno mi nebudemo prvi da ovo pisemo

Banned
    Datum registracije
    27-11-07
    Poruka
    59
    Liked
    0 times

Hvala bogu nas je srecom zaobišlo ovogodišnje maturante.Mi smo prošle godine pisali u trecem razredu ispiti pripremne za državnu maturu,ali na našu sreću sve se je dobro prelomilo i državna je ukinuta.

Regularni forumas Avatar od korisnika tinab14
    Datum registracije
    23-12-07
    Starost
    18
    Poruka
    266
    Liked
    0 times

sad ovi koji budu pisali,vidli budu da budu rezultati jako losi pa budu to sve skupa ljepo ukinuli.

mislim,ja se nadam...
    ah
    danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika

Datum registracije
    09-11-06
    Starost
    20
    Poruka
    6,268
    Liked
    1 times

profesor nam je rekao da je tako bilo negdje i 70-ih ili 80-ih? da su uveli neki novi sustav matura pa su nakon par godina vratili?
    ma da sam ja sad prvi razred meni bi bilo tako svejedno ali ja sam 3. i mene ovo zahvaca i nezelim da si ovim userem išta.
    danas pricao sa par gimnazijalaca koji tvrde da su oni zakinuti, moš mislit

Regularni forumas Avatar od korisnika tinab14
    Datum registracije
    23-12-07
    Starost
    18
    Poruka
    266
    Liked
    0 times

dobro,ja sam gimnazija,ne brinem se previse jer vjerujem da budu ukinuli....

je,ti si 3.razred...
    kak i moj brat.
    necu opce pomisljati kak bu on na maturi...haha
    danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika

Akademik Foruma Avatar od korisnika Dunga_burek
    Datum registracije
    17-02-08
    Starost
    20
    Poruka
    4,431
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: lol_lol Pogledaj Poruke
    ma sve je to u teoriji lijepo krasno samo koji k* učim 4 godine strukovne predmete koji me vise zanimaju nego hrvatski i matematika a ti predmeni nece bit na maturi

dobili smo i od ministarstva neke knjizice sa fakultetima i sto traze i kod vecine je da kao traze prijemni za upis... pa nam je bila neka iz ministarstva koja na ama bas ijedno pitanje nije konkretno odgovorila. a uz sve to vjerovatno ce nas vecina uzeti fiziku kao dodatni predmet na maturi jer za građevinu traze fiziku i jos uz sve to imamo završni rad, ma genijalno i matura ce biti usred škole.

sada sam cuo od prijatelja iako neznam u tocnost informacije da su gimnazijalci sada pisali pred-pred nacionalni ispit i ono sto su oni najvise rijesili ce biti nama na ovom probnom nacionalnom ispitu, ma fenomenalno

a u skoli svatko prica svoje, ravnatelj misli da je ovo fenomenalno, genijalno, jedan drugi profesor kaze da trebamo strajkat razbijat, da u francuskoj ako dignu porez na krumpir za 1% da izlaze na ulice dok ne vrate, drugima pak sad nista nije jasno...

sad prvo cekamo da vidimo te probne nacionalne da vidimo sta ce bit a onda štrajkat pa da eventualno mi nebudemo prvi da ovo pisemo
    mi smo pisali prednacionalne anonimno za 2. razred koji će pisat nacionalni iduće polug.
    neće to biti ništa za tebe koliko sam shvatio

inače pitanja su bila većinom smiješna:

ja -----(staviti nešto od ponuđenoga) mlijeko
    (pijem, slušam ili jedem)

pitanje iz Hrvatskoga

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Znaju biti i teza pitanja, no sve u svemu, prosjecni gimnazijalac bi trebao imati najmanje 70% rjeseno..
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

Datum registracije
    09-11-06
    Starost
    20
    Poruka
    6,268
    Liked
    1 times

woohoo

evo sada nam daju mogucnost da idemo na dodatne satove iz hrvatskog, fizike, stranog jezika i matematike, a zasto mi moramo opce ici na ovo? uz sva sranje koje imamo u skoli jos mi samo sve ovo treba, sramota

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku