Stranica 3 od 4 PrvoPrvo 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 31

Državna matura

Raspravljate o temi Državna matura u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; Pravi autor: vibica Navodno ti tvoja matura vrijedi jos 4 ili 5 godina, tako da ju navodno ne bi trebao ...

Starter
    Datum registracije
    27-03-08
    Poruka
    17
    Liked
    0 times

Re: Drzavna matura

Citat Pravi autor: vibica Pogledaj Poruke
    Navodno ti tvoja matura vrijedi jos 4 ili 5 godina, tako da ju navodno ne bi trebao pisati.
    Ispada ovako:
    Kandidati koji s danom 31. siječnja 2010. godine još nisu navršili 24 godine a završili su najmanje četverogodišnje srednje obrazovanje prije 2010. godine.... nemoraju pisati državnu maturu, ali da stvar bude gora bivamo uskraceni za odredjen postotak bodova koje donosi DM.
    Drugi dio ovog pdf-a se bavi takvim postocima

Sad uzmimo za primjer da osoba želi upisati Psihologiju (jednopredmetni) u ZG-u... Svega 20% ukupnog broja bodova za upis su vrednovani ocjenama iz srednje škole (da je osoba prolazila sa 5.0, ma kakvi sa 10.0 nema nikakve šanse) a ostalo su bodovi DM-e po predmetima Hrvatski A razina 10%, matematika B 25%... itd. plus još "Test apstraktnog mišljenja" - 25% (prijamni? )

No međutim mi imamo mogučnost da polažemo državnu maturu i bez imalo grižnje savjesti copnemo koji predmet, to nece imat neke konzekvence osim na bodovno stanje...

Svi koji su u toj situaciji mogu se prijaviti na stranicu:jošjednafašističkatvorevina.eu
    gore desno ima prijavi se il' šta ja znam, preko toga dobijete PIN i TAN... nemorate ici natrag u maticnu školu...

Ništa od toga nisam uradio i volio bi da me netko razuvjeri u gore napisano...
    Ak šta novo nadjem javim...
    Zadnji Uredio Sv666alpha : 12-01-10 u 08:50

prof. Foruma Avatar od korisnika laaCoo
    Datum registracije
    07-07-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,624
    Liked
    0 times

Re: Državna matura

pitanje.

prošle godine sam upisao Ekonomiju u Osijeku, i hvala Bogu očistio cijelu prvu godinu u roku.
    E sad, razmišljao sam jos upisati pravo, također u Osijeku, ali pošto sam ja još stara generacija, koja nije imala državnu maturu, neznam moram li ju polagat da bi upisao naknadno jos jedan faks.
    Razmišljao sam upisat stručno, naravno vanredno pošto bi paralelno studiro i ekonomiju i pravo.

Ispričavam se ako ste već odgovorili na ovo pitanje.
    Music is my first, and will be my last love

Uvaženi forumas Avatar od korisnika _tea_
    Datum registracije
    19-04-08
    Starost
    35
    Poruka
    607
    Liked
    0 times

Ne moraš polagati državnu maturu...pogotovo što bi ti studirao kao vanredni student...

prijavljuješ se na osnovu ocijena iz srednje škole i rezultata na prijemnom
    Neko to od gore vidi sve...

Starter
    Datum registracije
    27-03-08
    Poruka
    17
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: laaCoo Pogledaj Poruke
    pitanje.

prošle godine sam upisao Ekonomiju u Osijeku, i hvala Bogu očistio cijelu prvu godinu u roku.
    E sad, razmišljao sam jos upisati pravo, također u Osijeku, ali pošto sam ja još stara generacija, koja nije imala državnu maturu, neznam moram li ju polagat da bi upisao naknadno jos jedan faks.
    Razmišljao sam upisat stručno, naravno vanredno pošto bi paralelno studiro i ekonomiju i pravo.

Ispričavam se ako ste već odgovorili na ovo pitanje.
    Ja mislim da da, nema veze što ideš vanredno...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika sheik_mohamed
    Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

mene samo interesira čija je to ideja?
    ja sam se od toga izvukao,iako smo mi trebali biti prva generacija.....
    i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................

Starter Avatar od korisnika EMCO 55
    Datum registracije
    04-07-10
    Starost
    20
    Poruka
    27
    Liked
    0 times

ljudi pozdrav, zanima me jedna stvar sa državnom maturom,ono oko prednosti pri upusu na studij, da li netko zna nešt s tim.

Starter
    Datum registracije
    05-12-08
    Poruka
    62
    Liked
    0 times

ma ja neznam sto da mislim mozda je dobro sto su je uveli??
    NJET DOBRO

Regularni forumaš Avatar od korisnika Viorica Dubois
    Datum registracije
    16-09-10
    Poruka
    85
    Liked
    7 times

Citat Pravi autor: EMCO 55 Pogledaj Poruke
    ljudi pozdrav, zanima me jedna stvar sa državnom maturom,ono oko prednosti pri upusu na studij, da li netko zna nešt s tim.
    https://admin.postani-student.hr/Docs/brosura.pdf
    Nature shows that with the growth of intelligence comes increased capacity for pain, and it is only with the highest degree of intelligence that suffering reaches its supreme point.

Regularni forumaš Avatar od korisnika Viorica Dubois
    Datum registracije
    16-09-10
    Poruka
    85
    Liked
    7 times

Citat Pravi autor: _Ivan_ Pogledaj Poruke
    ma ja neznam sto da mislim mozda je dobro sto su je uveli??
    Bilo bi dobro kad bi ju poboljšali i kad bi i sami znali što su i kako uveli.Jadno je što na kraju ispada da ocjene iz srednje škole nisu gotovo nikakav faktor pri upisu na fakultete jer ionako obvezni dio državne mature nosi najviše bodova.Prema tome ispada kako bismo u srednjoj školi trebali učiti samo hrvatski,matematiku i jedan strani jezik (dakako,sve po gimnazijskom programu)i eventualno jedan predmet koji nas baš zanima.
    Nature shows that with the growth of intelligence comes increased capacity for pain, and it is only with the highest degree of intelligence that suffering reaches its supreme point.

Regularni forumaš Avatar od korisnika Supervixen
    Datum registracije
    05-01-11
    Poruka
    114
    Liked
    14 times

Citat Pravi autor: Sv666alpha Pogledaj Poruke
    Ja mislim da da, nema veze što ideš vanredno...
    Nitko ne mora polagati državnu maturu ako je maturirao prije njenog uvođenja, samo kaj su u tom slučaju šanse za upis gotovo nikakve, osim ako je riječ o nekom fakultetu na koji nema navale pa uvijek ostane mjesta.

Lajkaj nas na Facebooku