Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi Ekonomski fakultet (za i protiv) u Društvo forumu; Zanimaju me mišljenja od onih koji studiraju ili su završili ekonomski fakultet,pošto se planiram upisat ove ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-05-07, 20:10   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 01-03-07
Poruka: 11
Chico se izdvaja iz mase
Ekonomski fakultet (za i protiv)

Zanimaju me mišljenja od onih koji studiraju ili su završili ekonomski fakultet,pošto se planiram upisat ove godine - koje su "mane" tog fakulteta tj. što vam se nije sviđalo tokom studiranja,što je bilo teško na tom faksu i slično, odnosno htio bi da navedete prednosti i mane samog studija na fakultetu...
Hvala na pomoći...
Chico je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 20:30   #2 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,314
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar
Re: Ekonomski fakultet (za i protiv)

Ako ti učenje ne ide i tražiš fakultet radi diplome i namjeravaš se nečim drugim baviti u životu, dobar izbor. Ako ti učenje ide, nisi možda genijalac, ali možeš se natjerati i zanima te to područije i misliš da možeš ostvariti dobre rezultate, te od njih početi graditi karijeru u ekonomskom sektoru, takodjer dobar izbor, iako postoji i mnogo bolja solucija za takav put.
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 20:40   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-06-06
Godina: 25
Poruka: 1,201
synergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masi
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku synergy

za ---> cure i samo to. previse dobrih zenskih ima tamo
protiv --> dosadni materijal ako te ne zanima.
synergy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 20:49   #4 (permalink)
Starter

Datum registracije: 01-03-07
Poruka: 11
Chico se izdvaja iz mase

a što je tamo posebice dosadno od predmeta recimo...?
E da,kakva je MATEMATIKA tamo - dosta teška ili...?
Chico je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 20:54   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-06-06
Godina: 25
Poruka: 1,201
synergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masi
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku synergy

matematika nije teska. limesi ,integrali,derivacije,matrice,determinante

a neznam meni su bili dosadni svi predmeti skoro zato se ispiso na kraju
synergy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 15:28   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 414
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

O ovoj temi bih mogao knjigu napisati...
Općenito, najviše me je smetala masovnost, metode studiranja (bubanje knjiga napamet s vrlo malo praktičnog rada i vježbi) te praktična upotrebljivost naučenog gradiva po završetku studija (opet ovisno o pojedinom smjeru). Prva lekcija koju te na faksu nauče kako je sve u novcu i novac je sve. U tom skladu se i oni ponašaju i upisuju toliko broj studenata koji im plaćaju studij. Poradi tako velikog broja studenata pati kvaliteta nastave, a i odnos profesora i službenog osoblja sparm studenata je poradi toga katastrofalan (kao mrav u mravinjaku, čekanje u redu na referadu, kefu, ispite/konzultacije,...). Preko 100 studenata diplomira svaki mjesec. Pa ti to zaposli....

Dobre strane?
Za neodlučne koji s 18 godina nisu sigurni što u životu žele; zatim za one koji žele malo ležernije i kampanjski studirati bez pretjeranih obveza (predavanja, vježbe) i za one kojima samo treba diploma, a za ostalo će se oni sami pobrinuti (ili njihova familija)...
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 15:37   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,909
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Evo jedan vic vezan za to:

Dolazi tip na FER i pita kakav je to faks i da li je težak... uglavnom
da bi on studirao i da je zainteresiran.
Pa kažu njemu: "Čujte, mi vama
izvadimo mozak, spojimo ga na naš komp. i on se vama puni podacima 4-5
godina... Nakon toga, vi dođete po mozak i spremni ste kao dipl.ing."
Kaže čovjek: "Ali što da ja radim tih 5 godina bez svog mozga?"
„Studirajte ekonomiju!“
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 15:45   #8 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 414
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Evo jedan vic vezan za to:

Dolazi tip na FER i pita kakav je to faks i da li je težak... uglavnom
da bi on studirao i da je zainteresiran.
Pa kažu njemu: "Čujte, mi vama
izvadimo mozak, spojimo ga na naš komp. i on se vama puni podacima 4-5
godina... Nakon toga, vi dođete po mozak i spremni ste kao dipl.ing."
Kaže čovjek: "Ali što da ja radim tih 5 godina bez svog mozga?"
„Studirajte ekonomiju!“
Vic je ok, ali njega na stranu...

Ne bih se baš složio s takvim sprdnjama. Sve to što sam rekao ne znači da je faks lagan niti da se ispiti polažu kad se kome svidi. A naročito ne odobravam kad o tome priča netko sa dugog faksa i pravi se pametan. Posebice ekipica iz informatičko/matematičkog miljea koja misli da je popila svu pamet svijeta zato što zna programirat u C-u. Upoznao sam dosta ekipe iz ta dva naizgled odvojena svijeta, štoviše imam studentska iskustva u oba slučaja pa znam što govorim. Koliko god je meni bilo teško skužiti matematičku logiku temporalnih i deduktivnih baza podataka toliko je njima bilo teško naučiti 600 stranica čistog teksta...

Prema tome...
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 15:51   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,909
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
Vic je ok, ali njega na stranu...

Ne bih se baš složio s takvim sprdnjama. Sve to što sam rekao ne znači da je faks lagan niti da se ispiti polažu kad se kome svidi. A naročito ne odobravam kad o tome priča netko sa dugog faksa i pravi se pametan. Posebice ekipica iz informatičko/matematičkog miljea koja misli da je popila svu pamet svijeta zato što zna programirat u C-u. Upoznao sam dosta ekipe iz ta dva naizgled odvojena svijeta, štoviše imam studentska iskustva u oba slučaja pa znam što govorim. Koliko god je meni bilo teško skužiti matematičku logiku temporalnih i deduktivnih baza podataka toliko je njima bilo teško naučiti 600 stranica čistog teksta...

Prema tome...
Taj faks bi mogla završiti i retardirana ameba. Meni je ostao još jedan ispit do diplome ekonomista, a pola ispita nisan se ni učia, a za sve ostale dovoljno je 3 dana štrebanja.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 16:13   #10 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,314
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Ja sam elektroniku na FERu ucio 6 mjeseci, Elektroniku 2 4 mjeseca, dakle paralelno, prvu kroz cijeli semestar, poceo drugu, ostavio se prve i onda jos dva mjeseca obije... Pa eto o tezini ispita... Naravno, moguce je da sam ja samo nesposoban...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ekonomski, fakultet, protiv

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:00.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108