Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi Ekonomski fakultet (za i protiv) u Društvo forumu; mozda je ekonomski u splitu lagan.al u rijeci nije definitivno. barem nije bio prije. sad kad je bologna je ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-05-07, 19:53   #11 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-06-06
Godina: 25
Poruka: 1,129
synergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masi
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku synergy
Re: Ekonomski fakultet (za i protiv)

mozda je ekonomski u splitu lagan.al u rijeci nije definitivno. barem nije bio prije. sad kad je bologna je sprdacina ali po starom programu su svi imali problema na njemu.
synergy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 20:02   #12 (permalink)
Starter

Datum registracije: 01-03-07
Poruka: 11
Chico se izdvaja iz mase

po čemu je ekonomski u rijeci bio teži od ekonomskog u splitu?
Chico je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 20:42   #13 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-06-06
Godina: 25
Poruka: 1,129
synergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masi
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku synergy

po prici od onog tamo koji prica da uopce ne uci a daje ispite u splitu.
a i znam da su razliciti u rijeci i npr zagrebu. u zagrebu imas puno vise smjerova. bolje orhanizirano.
synergy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 21:03   #14 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 104
Creep se izdvaja iz mase

studiram na rijeckoj ekonomiji i nije bas previse lagana. zapravo, najvise je problem oko organiziranja ispita. prebace ti ispit za par sati, prebaci ga za par dana, ne dođe profesor, itd. i sve to nenajavljeno, tj. saznas dok dođes tamo. sve te to sjebe nakon cijele noci ucenja. naravno ima to i nekad dobre strane dok nisi stigo sve naucit al ipak... sad su si ovi najjakiji kaj su zavrsili faks, bit cu i ja frajer za 3 godine. a fer nece postojat do kraja semestra, ljudi ce pocinit masovno samoubojstvo
Creep je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 21:05   #15 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,544
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

niti jedan fax nije lagan. ekonomija stvarno nije neki bauk ako te to zanima i ako imas volje guzvat se na faxu i ponavljati iznova dijelove gradiva koje si vec 3728 puta ucio pogotovo ako si zavrsio ekonomsku skolu. neke stvari koje mene najvise smetaju su te sto je sve krajnje neorganizirano, za sve moras cekat dok ne ostaris, vecina zaposlenih je neopisivo bezobrazna i ima par pacjenata od profesora koji ti znaju zagorcati zivot, ne sto se tice nepravednog ocjenjivanja (jer to jos nisam dozivjela) nego zbog toga sto ti doslovce razyebu zivce svojim pametovanjem...
So let the good times roll before we say goodbye.
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-05-07, 08:12   #16 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 443
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Taj faks bi mogla završiti i retardirana ameba. Meni je ostao još jedan ispit do diplome ekonomista, a pola ispita nisan se ni učia, a za sve ostale dovoljno je 3 dana štrebanja.
O metodama studiranja u Splitu ne znam ništa ako si na to mislio/mislila.... A ako je stvarno tako onda nije niti čudo što većina studenata koja nešto želi naučiti dolazi u Zg studirati...bez uvrede

Pričam o svojim iskustvima na EF u Zagrebu, gdje je situacija takva kako sam je opisao. I nema tog ispita (osim možda stranih jezika) koji se može samo tako položiti. Za neke ti trebaju dani i noći učenja....i to tjednima, a što ti opet ne garantira da ćeš ga položiti...
Pa tko voli nek izvoli...
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-05-07, 11:49   #17 (permalink)
Akademik Foruma

shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
Pričam o svojim iskustvima na EF u Zagrebu, gdje je situacija takva kako sam je opisao. I nema tog ispita (osim možda stranih jezika) koji se može samo tako položiti. Za neke ti trebaju dani i noći učenja....i to tjednima, a što ti opet ne garantira da ćeš ga položiti...
Pa tko voli nek izvoli...
ma ima, ovi streberski predmeti tipa poduzetnistvo, organizacije, menadzment i marketing, bitno da si na predavanjima i da stalno radis zadatke i prezentacije, malo procitas, malo se koristis salabahterom i eto ti prolazne ocjene. za razliku od toga postoje predmeti koje stvarno treba sjest, shvatit i naucit tipa makroekonomija i poslovne financije.

mozda ovo nije bas previse vezano za ovu temu, ali... puno je lakse biti ferovac, lijecnik, kirurg, cistacica nego ekonomist. rad ferovca, lijecnika, nekoga nije toliko podlozno stavovima ostalih ljudi koliko rad ekonomista jer ljudi uglavnom imaju podvojena misljenja uz ekonomiju kao sto i svaki ekonomist ima uglavnom razlicit pristup nekom problemu. sami problemi s kojima se ekonomisti suocavaju su pod utjecajem hrpetine slucajnih varijabli na koje je tesko utjecati i koje je tesko predvidjeti pa postoji mnogo postupaka i rjesenja u svezi s tim problemom. no, ako se nekom informaticaru pokvari graficka, nema drugoga nego ju zamjeniti novom, ako neki covjek ima simptome gripe nema drugog nego mu propisati te i te ljekove, ako nekome treba operirati nesto zna se tocno odredjeni postupak kako to nesto treba biti operirano, ako su stepenice na stubistu prljave zna se da se treba uzeti krpa, metla i pocistiti. kod ekonomije to i nije bas tako, svaka teorija zagovara svoje, ali nitko sa sigurnoscu ne moze reci da ce ishod biti upravo onakav kakav se ocekivao.

Zadnji Uredio shelby-eleanor : 31-05-07 u 11:59.
Odgovori sa citatom
Star 31-05-07, 15:27   #18 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,973
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Ti tvrdiš da je lakše bit kirurg nego ekonomist?
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-05-07, 15:57   #19 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,668
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke
/cut
Možda je problem što ti ne razumiješ što se radi na drugim fakultetima. Ne znam od kud ti dojam da je u opisu radnog posla ferovca mjenjanje grafičkih kartica. Programiranje, projektiranje i planiranje, svega od sustava komunikacija do elektrana puno je podložnije tuđim mišljenjima nego što ti misliš, a sve to se uči na feru. Zato ako misliš da postoje poslovi u kojima nečije mišljenje ima manji utjecaj nego u ekonomiji, varaš se. Projektiranje je dobar primjer za to, kad bi postojalo lagano riješenje zašto bi išli na fakultet, svrha obrazovanja je da se naučiš prilagoditi i upotrijebiti tuđe ideje da bi ostvario svoje ciljeve. Usudio bi se reći da je inžinjersko zanimanje, nevezano uz to bilo građevinsko, elektrotehničko ili strojarsko najpodložnije prilagodbama, promjenama i inovacijama kojima će se zadovoljiti novi zahtjevi, a i sam naziv "inžinjer" asocira na to.
Mogla si tako i pomisliti da arhitekt kad gradi zgradu gradi zidove i nema puno izbora nego izgraditi zid ili prozor, ali zahtjevi klijenata kupaca, zakona i slični utjecaji, malo otežavaju posao, baš kao i u ekonomiji...
Spomenula si i kirurge, oni često rade na pacijentima, na kojima nisu sigurni u čemu je problem i moraju naći riješenje u trenutku, koje je najbolje i kojim će spasiti život, mislim da je besmisleno na ovaj način umanjivati posao kirurga, ja sam siguran da ne bi želio da me operira netko ko će raditi po šabloni, pa ako se nešto izmakne kontroli zbunjeno gledati što se događa, dok s druge strane ekonomisti imaju sate, dane, čak i mjesece da nađu najoptimalnije riješenje.

Zadnji Uredio _Aris_ : 31-05-07 u 16:01.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-05-07, 21:32   #20 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Ti tvrdiš da je lakše bit kirurg nego ekonomist?

ne, samo hocu reci da predrasude i stavovi drugih ljudi (pogotovo onih koji nemaju veze s ekonomijom) podcjenjuju zanimanje ekonomista.

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Možda je problem što ti ne razumiješ što se radi na drugim fakultetima. Ne znam od kud ti dojam da je u opisu radnog posla ferovca mjenjanje grafičkih kartica. Programiranje, projektiranje i planiranje, svega od sustava komunikacija do elektrana puno je podložnije tuđim mišljenjima nego što ti misliš, a sve to se uči na feru.
znam tim vise jer sam zapravo i htjela upisati FER ali sam smatrala da je moje predznanje iz matematike i fizike premalo da bih upisala taj faks (zavrsila sam ekonomsku skolu). u afektu u kojem sam bila dok sam pisala post su mi graficke kartice prve pale na pamet.

Citat:
Mogla si tako i pomisliti da arhitekt kad gradi zgradu gradi zidove i nema puno izbora nego izgraditi zid ili prozor, ali zahtjevi klijenata kupaca, zakona i slični utjecaji, malo otežavaju posao, baš kao i u ekonomiji...
skoro da i ne postoji zanimanje bez faktora koji ne otezavaju posao, ali jedan dobar gradjevinar zna kako se koji materijal ponasa u odredjenim uvjetima (fizika, kemija, matematika - sve se pomocu izracuna vide-manje da potvrditi), dok se jedan ekonomist i njegovo znanje i predvidjanje uglavnom temelji na iskustvima iz prijasnjih godina i slicnim slucajevima koji su se dogodili.

Citat:
Spomenula si i kirurge, oni često rade na pacijentima, na kojima nisu sigurni u čemu je problem i moraju naći riješenje u trenutku, koje je najbolje i kojim će spasiti život, mislim da je besmisleno na ovaj način umanjivati posao kirurga, ja sam siguran da ne bi želio da me operira netko ko će raditi po šabloni, pa ako se nešto izmakne kontroli zbunjeno gledati što se događa, dok s druge strane ekonomisti imaju sate, dane, čak i mjesece da nađu najoptimalnije riješenje.
ekonomist ima godinama za razmislajti o svojim odlukama upravo zato jer se u ekonomiji nista ne dogadja brzo, potrosacke navike se mjenjaju sporo, tehnolologija se ne mjenja preko noci, poduzeca ne mogu u 1h proizvesti dovoljno proizvoda/usluga i obrnuti toliko novca da pokrijemo sve dugove u proracunu, sami gospodarski ciklus i kretanje gospodarsva iz restrikcije u ekspanziju traje godinama... bas nista se ne dogadja BRZO, ali gotovo nista nije SIGURNO...

i nije mi niti na kraj pameti bilo umanjivati iciji posao, nego je poanta bila prikazati posao ekonomista kao nepravedno podcijenjen.
donekle je u redu sto se EFZG podcjenjuje jer se stvarno radi o cijelom mravinjaku studenata s jadnim uvjetima za rad + "neznam sto bih pa idem na ekonomiju", ali stvari su takve da se RAD ekonomista ili politicara toliko neutemeljeno podcjenjuje da je meni stvarno zlo (zanemari sad seronje koje samo pune svoj dzep, istina i bog zbog takvih ljudi i imaju misljenje o ekonomistima i politicarima kao o muljatorima)
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ekonomski, fakultet, protiv

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:59.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114