Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi Ekonomski fakultet (za i protiv) u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: Neptune Taj faks bi mogla završiti i retardirana ameba. Meni je ostao još jedan ispit do ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-06-07, 19:53   #21 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 9,384
DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB
Re: Ekonomski fakultet (za i protiv)

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Taj faks bi mogla završiti i retardirana ameba. Meni je ostao još jedan ispit do diplome ekonomista, a pola ispita nisan se ni učia, a za sve ostale dovoljno je 3 dana štrebanja.
e pa ne znam sta je to kod vas...meni su ostala jos 2 ispita...i nije uposte lagano..naravno teza je medicina i elektrotehnika...ali tu si i veci debili...
ali imao sam po 800 str iz vise predmeta... matematika je katastrofa...i to mi je najsmjesnije kod ekonomije...sta ce meni povrsina kruga pomocu integrala da izracunavam i sl. gluposti...

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Ti tvrdiš da je lakše bit kirurg nego ekonomist?
za 99.99% bolesti ima lijek i zna se sta treba radit....
a kad neka svjetska firma upadne u krizu i povuce za sobom ostale firme i banke i akcionare koji su vezani za nju, ne postoji "lijek"... nema propisane forme sta u tom trenutku ucinit... sve je individulano... svaka situacija je drugacija...
sta mislis postoji li optimalno u ekonomiji????
Odgovori sa citatom
Star 01-06-07, 23:01   #22 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 23
Poruka: 4,777
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan
Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
a kad neka svjetska firma upadne u krizu i povuce za sobom ostale firme i banke i akcionare koji su vezani za nju, ne postoji "lijek"... nema propisane forme sta u tom trenutku ucinit... sve je individulano... svaka situacija je drugacija...
sta mislis postoji li optimalno u ekonomiji????
Ma ovo je debilana postala, pa šta ako izbije svijetska pandemija ptičije gripe(?!?!), ne vode svi ekonomisti IBM niti svi doktori pronalaze lijek za SIDU, kak možeš uspoređivati na taj način. Sad ti gledaš prosječnog doktora u usporedbi sa managerom u nekoj velikoj firmi, pa ni 1% ljudi sa ekonomije ne zavrsi na takvim mjestima.
Kome je teže prosječnom doktoru za vrijeme pandemije gripe ili prosječnom ekonomistu za vrijeme velike nestabilnosti cijena nafte??

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke
[color="DarkRed"]

nego je poanta bila prikazati posao ekonomista kao nepravedno podcijenjen.
Ne pokusavam ja reci da su ekonomisti nesto losiji radnici ili manjeg znacaja, govorimo o ekonomskom fakultetu, a ti si usla sa teorijom, da je ekonomistima (u poslu) teze nego drugima, o cemu (ja barem) nsiam ni govorio.

Zadnji Uredio daidza : 01-06-07 u 23:06.
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-06-07, 11:03   #23 (permalink)
No End In Sight

DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Ma ovo je debilana postala, pa šta ako izbije svijetska pandemija ptičije gripe(?!?!), ne vode svi ekonomisti IBM niti svi doktori pronalaze lijek za SIDU, kak možeš uspoređivati na taj način. Sad ti gledaš prosječnog doktora u usporedbi sa managerom u nekoj velikoj firmi, pa ni 1% ljudi sa ekonomije ne zavrsi na takvim mjestima.
Kome je teže prosječnom doktoru za vrijeme pandemije gripe ili prosječnom ekonomistu za vrijeme velike nestabilnosti cijena nafte??
doktoru trebaju pare da suzbije gripu (poznato je da u u aiziji nije bilo suzbijanja pticije gripe zbog nedostatka novcanih sredstava), a ekonomisti treba znanje da na najbolji nacin prevazođe krizu....
Odgovori sa citatom
Star 02-06-07, 14:07   #24 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Poruka: 3,149
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

Kod nas kruži ona "ekonomija je toliko lagana da ću je upisat paralelno"

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-06-07, 15:13   #25 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Poruka: 4,777
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
doktoru trebaju pare da suzbije gripu (poznato je da u u aiziji nije bilo suzbijanja pticije gripe zbog nedostatka novcanih sredstava), a ekonomisti treba znanje da na najbolji nacin prevazođe krizu....
Doktoru hvala bogu ne treba znanje, on sjedi dok mu netko ne isporuči pare, nakon toga riješi probleme svijetskih bolesti....
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-06-07, 16:16   #26 (permalink)
No End In Sight

zna se kako ukloniti pticiju gripu, problem je novac.... to ti govorim....
on ima znanje i zna kako postupiti u određenoj situaciji...
ekonomisti isto ima znanje, ali moze se zadesiti da se u nekoj situaciji nađe prvi put i onda je tesko postupit na 100% siguran i pravi nacin... kontas sta ocu da ti kazem???
jest medicina najteza zajedno sa elktrotehnikom...ali i to je od univerziteta do univerziteta...
ne mozes tako kategoricno govorit "ekonomija je lagan fax"
mozda je u Rijeci lagana, u Zagrebu zajebana...
U Tuzli je elktrotehnika zajebana, u Sarajevu lagana...
Odgovori sa citatom
Star 15-09-07, 11:19   #27 (permalink)
Starter

Datum registracije: 15-09-07
Poruka: 42
Barjaktar se izdvaja iz mase

koliko sam ja čuo i raspitivao se za ekonomski faks, fakultet je lagan, nije težak za završiti ako FER i PMF, ali ako se kao ekonomist misliš zaposlit i bit dobro plaćen, moraš se trgati za prosjek.
Moja je teorija da je ipak teško studirati kada želiš od svih 600 stranica znati barem 500, pogotovo ako ti za prolaz trebaju 60 stranica...
Na žalost koliko se razumijem i čujem, čovjek koji završi FER je za mene majstor, ali mi još nismo na takvoj razini, stoga su nam informatičari i ing.elektrotehnike premalo cijenjeni, a njihov je posao od presudne važnosti u svakoj tvrtci, isto kao i menađerov posao. Kada bi ujednačili sve segmente u nekoj tvrtci, poduzeću ili institutu, gdje bi nam bio kraj...
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 15:39   #28 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 452
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Barjaktar Pogledaj Poruke
koliko sam ja čuo i raspitivao se za ekonomski faks, fakultet je lagan, nije težak za završiti ako FER i PMF, ali ako se kao ekonomist misliš zaposlit i bit dobro plaćen, moraš se trgati za prosjek...
Ma kakav prosjek....
ŠTELE, VEZE I VEZICE !!!
Svaki mjesec diplomira 100 dipl.oec, pa ti to zaposli...

Citat:
Na žalost koliko se razumijem i čujem, čovjek koji završi FER je za mene majstor, ali mi još nismo na takvoj razini, stoga su nam informatičari i ing.elektrotehnike premalo cijenjeni,...
Za mene je svatko tko završi fakultet majstor. A informatičari (u koje između ostalih i sebe donekle ubrajam) i ing.elektrotehnike su previše cijenjeni isključivo poradi velike potražnje za njima. Niti su oni pametniji niti bolje rade od ovih drugih pa da ih zbog toga cijene. Jednostavno znaju raditi ono što firmama trenutno treba i zbog toga su traženi.

Citat:
a njihov je posao od presudne važnosti u svakoj tvrtci, isto kao i menađerov posao. Kada bi ujednačili sve segmente u nekoj tvrtci, poduzeću ili institutu, gdje bi nam bio kraj...
Gledaj, lanac je čvrst onoliko koliko mu je čvrsta najslabija karika. Presudan je i njihov posao i posao direktora i komercijalite/ekonomista i domara koji se brine da zgrada i sistem soba ne poplave. Nitko tu nije manje ili više važan. Razlike su u kompleksnosti određenog posla, zahtjevima radnog mjesta i broju ljudi na tržištu rada koji posjeduju određena tražena znanja. To su faktori koji uvjetuju da li je netko više ili manje "važan" za određenu firmu.
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 16:36   #29 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-06-06
Godina: 25
Poruka: 1,214
synergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masi
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku synergy

sve ovisi od covjeka do covjeka.
meni je ekonomija bila katastrofa. text dosadan do bili. svaki ispit ima knjigu od 500 strana za naucit i to je sve samo strebanje.ako nekome to neide kao meni npr. nece je nikad zavrsit. ja se prebacio na informatiku i sad sam durga i to mi ide strava. sve ovisi kako kojem covjeku pase.
meni sestra zavrsila ekonomski i po njoj sam vidio da nije bash toliko lagana barem ne po starom sistemu kakva je bila. ova glupost od bologne je sad pisljiv dim. i jos 90 posto ljudi s kojima je moja sestra bila na 4 nisu zavrsili tu 4 god. tako da nije lagana
synergy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 21:20   #30 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,874
shelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

Citat:
Pravi autor: synergy Pogledaj Poruke
ova glupost od bologne je sad pisljiv dim. i jos 90 posto ljudi s kojima je moja sestra bila na 4 nisu zavrsili tu 4 god. tako da nije lagana
s ovim se niti najmanje ne bih slozila. bolonja je na ekonomiji sve samo ne ono sto treba biti i niti najmanje ne olaksava ucenje, niti povisuje prolaz na ispitima.. neki predmeti stvarno zahtjevaju da predavanja budu kroz cijelu godinu, a ne da se s gradivom zuri jer se nema vremena objasniti.. ekonomski predmeti koji su po starom programu bili u 3. i 4. godini nagurani su u 2. sa svim predmetima koji su prije bili na 2. godini, i nisu niti najmanje lagani... ja, koja sam oduvijek bila "streber" i prolazila sam sve bez ikakvog problema sad se mucim za prolaz 2. godine, a ekonomija je nesto sto me zanima (dakle niej rijec o nedostatku volje i motivacije). + sto su nam smanjili broj bodova koji mozemo prenesti u iducu godinu... lose, prelose, jadno, prejadno...

But you, the man behind the rifle, you are the soul.
"
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ekonomski, fakultet, protiv

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:34.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114