Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi Ekonomski fakultet (za i protiv) u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: shelby-eleanor to je ziva istina, pogotovo u zg-u.. i upravo su zbog takvih ljudi ekonomski ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-01-08, 11:55   #61 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 452
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase
Re: Ekonomski fakultet (za i protiv)

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke

to je ziva istina, pogotovo u zg-u.. i upravo su zbog takvih ljudi ekonomski fakulteti na losem glasu
Ne slažem se uopće.
Ispada da se svatko može upisati na ekonomiju kad već ne uspije na pravo, filozofiju ili slično. Pa ljudi moji zar se upisne kvote i broj prijava na tim fakultetima toliko razlikuju? Zar je na ekonomiju tako lako upisati?
Ne bih rekao...

A zašto su na lošem glasu?
Po meni iz dva razloga. Jedan je objektivni a drugi subjektivni.

Što se objektivnog razloga tiče to je vezano isključivo uz kvalitetu nastave, broj studenata po grupama, metodama izvođenja nastave kao i primjenjivosti stečenog znanja jednog dana na poslu.
I s time se slažem.

S druge strane, subjektivno gledano, dosta ekipe koja se nije uspjela upisati na ekonomiju i kao samoopravdanje pljuje po tom faksu. Ostali imaju svoje osobne razloge. Netko ne podnosi stereotipe ekonomista šminkera i lika koji samo visi po kafićima oko faksa, isfurava se i nema nikakvih obveza na faksu a tatica mu sređuje ispite i sl, a netko je ljubomoran zašto ekonomisti kao najbolje prolaze u životu i sl predrasude. Ima toga još.

Ljudi koji redovno upišu ekonomiju u Zagrebu su sigurno krema bivših srednjoškolaca i veliki potencijal za dalje. Jednostavno jer broj prijava toliko nadmašuje broj upisne kvote da se upisati mogu samo najbolji.
ponestalo perja.
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-01-08, 15:35   #62 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,874
shelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
Ne slažem se uopće.
Ispada da se svatko može upisati na ekonomiju kad već ne uspije na pravo, filozofiju ili slično. Pa ljudi moji zar se upisne kvote i broj prijava na tim fakultetima toliko razlikuju? Zar je na ekonomiju tako lako upisati?
Ne bih rekao...

iskreno, nije niti jako tesko.. ja sam u srednjoj imala prosjek 3,5 jer nisam ni takla knjigu, isla sam na pripreme iz matematike, informatiku ucila po skripti, a knjizevnost mi ionako nikad niej isla.. i upala sam na prvom roku, visoka redovno s placanjem, bila sam 800 i neka na listi a ne mogu reci da sam se pretrgala

masa ljudi s koje kakvim privilegijama upada bez problema sto je stvorilo neopisivu guzvu na prve godine kad je uvedena bolonja..

Citat:
A zašto su na lošem glasu?
Po meni iz dva razloga. Jedan je objektivni a drugi subjektivni.

Što se objektivnog razloga tiče to je vezano isključivo uz kvalitetu nastave, broj studenata po grupama, metodama izvođenja nastave kao i primjenjivosti stečenog znanja jednog dana na poslu.
I s time se slažem.
da, ali nije to tako samo na ekonomiji.. uostalom, to ovisi od prof. do prof. nisu sva predavanja takva, pogotovo na visim godinama kad smo vec rasporedjeni u smjerove
doduse, da bi se sve moglo bolej organizirati - moglo bi se

Citat:
Ljudi koji redovno upišu ekonomiju u Zagrebu su sigurno krema bivših srednjoškolaca i veliki potencijal za dalje. Jednostavno jer broj prijava toliko nadmašuje broj upisne kvote da se upisati mogu samo najbolji.
ne mora biti, gore sam navela svoj slucaj na faxu ima svega istina da se na ekonomiju najvise upisuju gimnazijalci i ekonomisti, ali ocjene nikad nisu mjerilo znanja

But you, the man behind the rifle, you are the soul.
"
shelby-eleanor je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-01-08, 16:05   #63 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 22
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Ljudi koji redovno upišu ekonomiju u Zagrebu su sigurno krema bivših srednjoškolaca
Ali pazi ti ovaj podatak: na prijemnom na FER-u ne prođe niti prag oko 100-200 srednjoškolaca, koji prenose 400 bodova iz srednje (to znači da je sve 4 godine imao/la 5) i da nemre 9 zadataka iz matematike ili fizike dobro riješiti, je malo presumnjivo.
Sada 400 bodova je odlična prednost nad drugima koje se strogo ocjenjuje u srednjim školama, tako da ocjene same po sebi nisu mjerilo znanja.

Kako je i rekla kolegica iznad.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-01-08, 16:23   #64 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 452
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Ali pazi ti ovaj podatak: na prijemnom na FER-u ne prođe niti prag oko 100-200 srednjoškolaca, koji prenose 400 bodova iz srednje (to znači da je sve 4 godine imao/la 5) i da nemre 9 zadataka iz matematike ili fizike dobro riješiti, je malo presumnjivo.
Sada 400 bodova je odlična prednost nad drugima koje se strogo ocjenjuje u srednjim školama, tako da ocjene same po sebi nisu mjerilo znanja.

Kako je i rekla kolegica iznad.
Slažem se.
Neujednačenost kriterija i poplava odlikaša po školama i jest jedan od najvećih problema našeg školstva.

Ja sve ovo pričam iz perespektive nekoga tko je na navedenom faksu proveo 5 godina (1996-2001) i upoznao dosta ljudi koji su prema većini objektivnih mjerila stvarno predstavljali veliki potencijal, a to su naknadno dokazali i na poslu. Nisu oni upisali ekonomiju zato što nisu mogli upisati pravo ili filozofiju. A da ima tatinih sinova/kćeri koji su i upuisali faks preko veze, a što je najgore i na isti način i riješili većinu ispita i došli do diplome - to stoji. Ja ih osobno poznajem nekoliko. Ali mislim da je to problem na svim fakultetima kod kojih se upisuje toliki broj studenata. Svi se sjećamo afera sa medicine, stomatologije, veterine. Korupcija je globalni problem, a ne problem ekonomskog faksa.
Da li su sada stvari drugačije - ne znam. Ali sumnjam
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-01-08, 16:32   #65 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Čuj, imaš škola gdje 5 stvarno znači to što bi trebala značiti, tipa MIOC i V. u Zagrebu, za njih se odavna zna da proizvode lumene
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-01-08, 12:00   #66 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika mišo_legenda

Datum registracije: 10-12-07
Godina: 23
Poruka: 1,523
mišo_legenda će uskoro biti poznatmišo_legenda će uskoro biti poznatmišo_legenda će uskoro biti poznatmišo_legenda će uskoro biti poznatmišo_legenda će uskoro biti poznatmišo_legenda će uskoro biti poznatmišo_legenda će uskoro biti poznatmišo_legenda će uskoro biti poznat

Citat:
Neznam za u Zagrebu, ali ovdje u Rijeci se na ekonomski faks možeš sa trojkama i četvorkama bez problema upisat. Prima se jako puno ljudi tako da stvarno nije problem. Zbog toga je idealan kao drugi izbor, tj. rezervni faks. Jer računaju, ako ne uspijem recimo na tehnički, sigurno upadam na ekonomski.

A žalosno je kako je većini sada bitno samo na ide na faks , da može reć da studira, nije ni važno koji faks, niti dal studira ono što ga zanima Vidiš to i po prijavama, ljudi se prijave na 3-4 faksa pa na koji upadnu.

Al opet, pitanje je koliko će tih ljudi proć faks.Kažem, tamo se upisuju dosta njih tako koji neznaju di bi, ili im je to drugi izbor, a lako je upast, i tako to.

Naravno, faks će završit samo oni studenti koji su kvalitetni, ali mi smo ovdje pričali samo o upisivanju na taj faks, ne i o faksu i njegovoj kvaliteti.
Star 31-01-08, 12:46   #67 (permalink)
Kos
Regularni forumas

Datum registracije: 10-12-06
Godina: 23
Poruka: 192
Kos se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kos

to samo skompleksirani ferovci komentiraju, iz nekoliko razloga...

1. studiraju 100 godina cijevce starce pare i mole Boga da zavrse faks sto prije, te udaraju glavom u zid sto su oni na 1.godini dok su njihovi kolege vec apsolventi

2. Jer im 99% zena na faksu izgledaju kao prometna nesreća

3. Jer oduvijek mrze ekonomiste

aj sad svima bok jer komentare ovakve nemrem citat uopce
Odgovori sa citatom
Star 31-01-08, 13:01   #68 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 9,384
DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Pravi autor: Kos Pogledaj Poruke

1. studiraju 100 godina cijevce starce pare i mole Boga da zavrse faks sto prije, te udaraju glavom u zid sto su oni na 1.godini dok su njihovi kolege vec apsolventi

aj sad svima bok jer komentare ovakve nemrem citat uopce
Odgovori sa citatom
Star 31-01-08, 20:28   #69 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Citat:
Da, da govorimo o stereotipima, ne?

Ali kada si već započeo paljbu, valjda mogu ja i uzvratit.
Citat:
Da, apsolvent sa 5000 ispita.
Nadalje 100 godina
Dal znaš koliko traje prosječno studiranje na feru, a kolko na drugim faxevima?
Dal znaš da ako dva puta padneš predmet letiš sa faxa?
Zatim mi cuclamo pare?
Dok ti studiraš sa novcima od staraca i ispijaš kavice, većina ferovaca radi za svoj studij ili jednostavno radi za pare (ja prošli mjesec nisam imao ništa u planu, pa sam za 4 dana posla digao 700 kn).
Citat:
Dovoljno bi bilo da odeš u Cassandru, i slučajno umjesto da staneš na kraj reda prošećeš ferom, da vidiš u kakvoj si zabludi
Citat:
Isto užasno glupa misao, odakle ti to, i zašto bi mi mrzili ekonomiste, boli nas ona stvar za njih.
Prije bi bilo da ti mrziš ferofce, zašto stvarno me zaboli.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-01-08, 21:43   #70 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,874
shelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Dok ti studiraš sa novcima od staraca i ispijaš kavice, većina ferovaca radi za svoj studij ili jednostavno radi za pare
po cemu se to razlikuje od ostalih faxeva

But you, the man behind the rifle, you are the soul.
"
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ekonomski, fakultet, protiv

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:47.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114