Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi Ekonomski fakultet (za i protiv) u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: shelby-eleanor po cemu se to razlikuje od ostalih faxeva Pitaj Kosa, on zna o ferofcima daleko ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-02-08, 09:00   #71 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 22
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex
Re: Ekonomski fakultet (za i protiv)

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke
po cemu se to razlikuje od ostalih faxeva
Pitaj Kosa, on zna o ferofcima daleko više od mene.
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-02-08, 09:51   #72 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 452
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
zašto bi mi mrzili ekonomiste, boli nas ona stvar za njih.
Prije bi bilo da ti mrziš ferofce, zašto stvarno me zaboli.
Da se i ja umiješam iako sam zapravo neutralan.
Rekao bih da ipak kod velikog broja bivših i sadašnjih FERovaca postoji određena doza egoizma i cinizma kada se uspoređuju s ostalim fakultetima i ljudima koji ih studiraju. Naročito u usporedbi s fakultetima društvenih znanosti, znači i ekonomijom.

Iako sam završio ekonomiju, radim u IT branši i družim se s dosta razno raznih ferovaca i sl. likova tako da to iz iskustva mogu potvrditi.
U tom kontekstu moram priznati da sam ipak upoznao više FERovaca koji "mrze" ekonomiste nego obratno.
To pretpostavljam vjerojatno proizlazi iz njihove zatvorenosti prema vani, jednodimenzionalno tehnokratskog pogleda na svijet, negiranja i podcjenjivanja važnosti socijalizacije i društvenih znanosti uopće
Velik broj njih jednostavno funkcionira na načelima određene supkulture sa svojim internim pravilima, temama za razgovor, pogledima na svijet te 0% tolerancije za drugačije.

To mi ne smeta, iako su mi jadni likovi koji na taj način podcjenjuju nešto što ne razumiju
ponestalo perja.

Zadnji Uredio maxie : 01-02-08 u 09:58.
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-02-08, 10:45   #73 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Rekao bih da ipak kod velikog broja bivših i sadašnjih FERovaca postoji određena doza egoizma i cinizma kada se uspoređuju s ostalim fakultetima
Što se tiče egoizma, u pravu si, ipak se volimo pohvaliti da idemo na FER, ipak je to jedno od najvećih životnih dostignuća tada i naravno da smo svi ponosni na to.

A za usporedbu kažemo (u zajebanciji samo!!!) barem da sam na ekonomiji, nebi se toliko trošio.

To je samo zajebancija, jer se misli na vašu matematiku (jer znamo kakva je, uostalom većina ju je pisala umjesto ekonomista, me included ).
I onda stvorimo sliku kako bi rado cure (ipak ih ima najviše na ekonomiji) podučavali (jer opet dosta ekonomista ili traži instrukcije ili nekoga da piše test umjesto njih).

To ne znači da imamo nešto protiv vas.
Citat:
To pretpostavljam vjerojatno proizlazi iz njihove zatvorenosti prema vani
Mi nemamo zatvorenost prema van, nego obratno.
Primjer ti je da su nas neke cure pitale (mene i frendove, svi redom ferofci) što studiramo. Mi smo svi rekli FER (ipak smo ponosni), primjeti se kolutanje oči kod cura, osim jednoga koji je rekao neki drugi fax ili uopće nije rekao da ide na fax. I cure su sa njime počele pričati o filmovima ili serijama, mi koji smo rekli FER smo bili odškartani (kao sa nama se nemre pričati o biločemu).
Te još jedan primjer kada mi je frend prije nego smo išli na jedan tulum rekao da kada me netko pita što studiram da ni u kojem slučaju ne kažem FER, već ekonomiju ili promet (frend studira turizam).

Tako da zapravo puno ljudi gleda na nas kao neke geekove koji samo programiraju u slobodno vrijeme i sa njima se ništa ne može pričati, i kako nebi onda pričali skoro samo sa ferofcima ili ferofkama?
Citat:
jednodimenzionalno tehnokratskog pogleda na svijet
To već spada pod vrijeđanje.
Citat:
negiranja i podcjenjivanja važnosti socijalizacije i društvenih znanosti uopće
Za socijalizaciju je opisano iznad, a za ovo drugo, rekao si da radiš u IT branši, pa naravno da se ne negira, uvijek su svačija mišljenja dobrodošla, ali se za njih i treba boriti, ne samo reć i bok, zato treba malo više, ali to neće donjesti profit tvrtki niti plaću radnicima, ono što će donjesti jest jednodimenzionalni tehnokratski pogled na svijet, koji nije jednodimenzijonalni već daleko višedimenzionalni i time unikatni, jer da imamo jednodimenzionalni tehnokratski pogled na svijet, nebi bili toliko traženi i toliko ferovaca nebi odlazilo iz RH raditi vani.
Kako je kolegica izjavila da ferofci rade po šabloni, to je apsolutno netočno i to proizlazi iz mišljenja da je matematika samo riješavanje zadataka, koji imaju samo jedan način da se riješe.
Uvijek ima mnogo načina da se riješe problemi, cilj je naći najoptimalniji.
Citat:
Velik broj njih jednostavno funkcionira na načelima određene supkulture sa svojim internim pravilima, temama za razgovor, pogledima na svijet
Objašnjeno malo iznad.
Citat:
te 0% tolerancije za drugačije
Za drugačije što?

Nemamo mi pogled prema nekim ljudima da se sa njima neda o ničemu razgovarati, niti mi odmah odjebemo ljude zato što su sa nekog faxa o kojemu imamo lažne informacije i stereotipe.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-02-08, 14:40   #74 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 30-11-07
Godina: 21
Poruka: 163
emma86 se izdvaja iz mase

ajmee sta ste dosadni vise i vi ekonomija...kao prvo vi koji ekon uopce ne studirate kako vi znate kakve su tezine ispiti i slicno...znate samo po pricama, ka sta i ljudi s ekonomije mogu slusat price sa drugih fakulteta pa ih prepricavat..a kao drugo, realno gledajuci niti jedan fax nije tezak ako hoces ucit, i svi su u prosjeku tu negdje po tezini.kao iznimku mogu navest medicinu, i eventualno građevinu jer ti tu treba malo vise truda i vremena...i na kraju to sta ekonomski fakulteti primaju najvise studenata, pa zar to ne bi trebalo biti nekako logicno, jer u kojem se poduzecu, osiguranju,,,i na bilo kojim radnim mjestima ne traze ekonmisti????
emma86 je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 02-02-08, 14:50   #75 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 23
Poruka: 4,777
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Za!
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-02-08, 21:08   #76 (permalink)
Regularni forumas

Godina: 28
Poruka: 452
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Citat:
Primjer ti je da su nas neke cure pitale (mene i frendove, svi redom ferofci). što studiramo.Mi smo svi rekli FER (ipak smo ponosni), primjeti se kolutanje oči kod cura, osim jednoga koji je rekao neki drugi fax ili uopće nije rekao da ide na fax. I cure su sa njime počele pričati o filmovima ili serijama, mi koji smo rekli FER smo bili odškartani (kao sa nama se nemre pričati o biločemu).
Te još jedan primjer kada mi je frend prije nego smo išli na jedan tulum rekao da kada me netko pita što studiram da ni u kojem slučaju ne kažem FER, već ekonomiju ili promet (frend studira turizam).
hahahaha
trebali ste reći da ste nogometaši, ugostitelji ili privatni poduzetnici. s njima bi imale o čemu pričati. ipak se one bolje razmiju u nogomet nego u .NET...

Citat:
Tako da zapravo puno ljudi gleda na nas kao neke geekove koji samo programiraju u slobodno vrijeme i sa njima se ništa ne može pričati, i kako nebi onda pričali skoro samo sa ferofcima ili ferofkama?).
A pitaj se zašto gleda. Svi smo mi žrtve sterotipa koji su više ili manje utemeljeni. Iako, ima to i dobru i lošu stanu. Kod mene jedino vi u firmi dolazite na posao u tenisicama i s ruksakom na leđima. Kodeks odijevanja za vas ne vrijedi i nitko vam to neće predbaciti. Štoviše, programer ili sistemac u odijelu s kravatom bi stvarno čudno izgledao iako sjedi za računalom isto kao i većina drugih djelatnika...

Citat:
Kako je kolegica izjavila da ferofci rade po šabloni, to je apsolutno netočno i to proizlazi iz mišljenja da je matematika samo riješavanje zadataka, koji imaju samo jedan način da se riješe.
To je samo dokaz njenog neznanja i nepoznavanja materije. Ako je nešto kreativno onda je to programiranje. Osim toga što nedostaje šablonama? Pa i doktori rade po šablonama pa neće nitko tvrditi da su zbog toga nekreativni.
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-02-08, 23:10   #77 (permalink)
Kos
Regularni forumas

Datum registracije: 10-12-06
Godina: 23
Poruka: 192
Kos se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kos

kaj brijes da jedini raids? radi puno ljudi za svoj studij i puno teze neg ti, a pola Vas mrzi ekonomiste, to je istina... ajd daj niste vanzemaljci kaj fer studirate
Odgovori sa citatom
Star 04-02-08, 03:02   #78 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-12-06
Godina: 21
Poruka: 959
In Flames je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku In Flames

I tako...predlazem da prekinete o ferovcima jer nemaju nikakve veze s ovom temom...

ja sam krenuo na pomorski pa odustao jer eto, ne vidim se u tome, a ne zelim dati 4 ili vise godina samo da imam neku diplomu.

e sad, razmisljam da odem na ekonomiju vanredno (bude lli bilo sve ok s poslom tj. parama) pa me zanima kolko kosta godina?

takodjer, ako odem upisao bi marketing pa me zanimaju necija iskustva ako ima netko da ide taj smjer?

i da, mislim na ekonomski faks u Rijeci.
In Flames je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-02-08, 08:36   #79 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
hahahaha
trebali ste reći da ste nogometaši, ugostitelji ili privatni poduzetnici. s njima bi imale o čemu pričati. ipak se one bolje razmiju u nogomet nego u .NET...
Jebiga
Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
Osim toga što nedostaje šablonama? Pa i doktori rade po šablonama pa neće nitko tvrditi da su zbog toga nekreativni.
Ništa ne nedostaje, samo uvijek se treba truditi za nešto novo, šablone su uglavnom za već starije ljude, kojima se neda više zajebavati

Citat:
Pravi autor: Kos Pogledaj Poruke
kaj brijes da jedini raids? radi puno ljudi za svoj studij i puno teze neg ti, a pola Vas mrzi ekonomiste
Ne, ja ne radim jedini, i znam da je dosta ljudi u teškom stanju, ali si ti rekao da mi svi uglavnom mužemo pare od staraca i studiramo 100 godina.
I ne mrzimo ekonomiste, samo zato kaj se volimo koji put našaliti, ne zanči da mrzimo, a i siguran sam da imate i vi viceve o nama.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-02-08, 13:47   #80 (permalink)
prof. Foruma

Godina: 20
Poruka: 1,124
petrica_ se izdvaja iz masepetrica_ se izdvaja iz masepetrica_ se izdvaja iz masepetrica_ se izdvaja iz mase

evo ovako....brat mi je na FER-u,ja sam na ekonomiji.....niti je on neki čudak zato šta je na FER-u,niti sam ja upisala ekonomiju jer nisam ništa drugo ni mogla upisat....to su obične predrasude da su ferovci čudni, a ekonomisti glupi......glupa sam jer idem na ekonomiju?zar se pamet uopće može mjerit time koji si fax upisao/la?mislim da i na FER-u i na ekonomiji ne manjka pametnih ljudi...i da se ne bi svi odmah tako trebali etiketirat po tome šta studiraju.....a šta se tiče lagane matematike na ekonomiji,a koliko vi na FER-u imate laganih predmeta,pa šta sad....vještine komuniciranja npr.......i još 100 drugih....matematika nam je lakša nego na FER-u,to je sigurno,al vi ste i išli na FER jer vam idu predmeti tipa matematika,fizika......a ja ekonomiju sigurno nisam upisala radi lakše matematike,nego iz nekog sasvim 10-og razloga.....
petrica_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ekonomski, fakultet, protiv

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114