Jesi probao otić do referade pa pitat?![]()
Raspravljate o temi Faks u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; Hmm ovako, zanima me jedna stvar (ako itko ima pojma) Upisao sam prvu godinu faksa bez placanja (upao medju prvih ...
Sve dok je bila ko i ja sama, lakse mi je padalo sto nisam njen, cujem da drugome ljubav je dala, da sam zaboravljen.
Jesi probao otić do referade pa pitat?![]()
"ja sam papak uvijek mi težak kapak, party na forumu za mene gotov u jedan eh što sam bijedan...
ma jebo ti forumske pice ode ja spavati i gole tete sanjati"
by Mazda
ovisi od faksa do faxa, obicno se ne moraju polozit svi, al bitno je dati uvjete ako ih imas.
a sad smis li prinit 5, 10 ili 15 bodova, e to ne bi zna...
iako nisan siguran da ce te to prenosenje oslobodit placanja
al ka sto je kane reka imas referadu pa odi i pitaj. iako mislim da imas i na netu.
Ne moraš položiti sve ispite već moraš imati onoliko bodova koliko ti treba za uvjet. Razliku prenosiš, a koliko je to predmeta ovisi o tome koliko ti bodova treba za uvijet i koliko bodova nose pojedini predmeti (ovisi od faksa do faksa). Drugu godinu pisuješ isto bez plaćanja.![]()
Zavisi od faksa do faksa, s tim da pojedini fakulteti naplaćuju ako nisi sve položio u 1. semestru tj. imaš uvjet položeni cijeli prvi ili minimalno 18 ECTS da bi zadržao prava redovnog studenta bez plaćanja.
Ako ne želiš pitati u referadi svaki faks ti ima svoj forum pa se malo raspitaj, mada moj savjet je da odeš u referadu.
Zadnji Uredio _tea_ : 27-11-09 u 22:17
Neko to od gore vidi sve...
Još da je napisao koji faks netko bi i znao odgovorit.
Inače mislim da na većini fakulteta plaćaš samo onoliko bodova koliko prenosiš u sljedeću godinu, odnosno one predmete koje ponavljaš. E sad opet postoji uvjet o broju bodova koje moraš skupit u dvije akademske godine kako bi mogao uopće nastavit redovno studirat. Mislim da je to oko 30 bodova
Ali nisam 100% za to.
edit: mislim da je to ovo što je Tea napisala 18 bodova u semestru ...
Zadnji Uredio Kane : 27-11-09 u 22:19
"ja sam papak uvijek mi težak kapak, party na forumu za mene gotov u jedan eh što sam bijedan...
ma jebo ti forumske pice ode ja spavati i gole tete sanjati"
by Mazda
Pusti ti njih....
Na kojem si faksu? Ako si u Rijeci, *ebat će te nova nova Bolonja koju smo mi prvi (ako sam u pravu) imali čast uvesti...
'Vako:
Nova Bolonja: 60 bodova: 10 moš prenijet na sljedeću godinu, s time da ako ideš s 2. na 3. može ti bit 5 s 1. i 5. s 2. godine. Na 3. godini moraš sve očistit jer tad počinje diplomski (ako si 3+2)
Nova nova Bolonja: Mislim da je opet 30+30, ali te bodove skupljaš kroz nastavu; svaki kolegij ti nudi mogućnost da skupiš max. 70% ocjene kroz semestar raznim zadaćama, esejima, kolokvijima; na kraju toga je ispit koji nosi 30% (2 roka u 2. tj. u 7. i izvanredni rok u 4. tj. u 9. mjesecu).
Kroz semestar ako skupiš 50% imaš pravo izać na sva tri roka (ne možeš više birat na koji ćeš rok izać, imaš 3 roka, ako ne neki ne izađeš, kao da padaš).
Ako sakupiš 40% imaš pravo izać samo na izvanredni rok.
Ako sakupiš manje od 40% (ili ako na nijedan ispit ne izađeš) upisuješ predmet sljedeće godine.
Čak mislim da ako sakupiš 40% i odeš na izvanedni rok i ne ostvariš 10% od 30% da opet padaš jer tek je 50% dvojka.
Npr. Ako nisi dao jedan kolegij koji nosi 4 boda, sljedeće godine upisuješ 56 bodova te godine i 4 od prošle godine s tim da se, kako čujem, svaki bod plaća 100 kuna.
Ako ti se taj sistem ne sviđa i debilno ti je što ti kolege plaćaju faks i ti ako ćeš morat te bodove plaćat do kraja faksa, prosvjeduj, dijete, prosvjeduj!![]()
Zadnji Uredio Arylin : 28-11-09 u 00:06
hvala svima na odgovorima zlatni ste![]()
Sve dok je bila ko i ja sama, lakse mi je padalo sto nisam njen, cujem da drugome ljubav je dala, da sam zaboravljen.