| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi FER or FOI u Društvo forumu; Zanima me koji je bolji fax što se tiče informatike Može li par studenata sa tih faxova izreći svoje ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 28-03-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 414
![]() | Re: FER or FOI ja se tek upisejm na faks ali po sveme što sam pročitao itd.....FER je najbolji faks u cijeloj državi...mislim da to sve dovoljno govori..ali probaj na ovom drugom možda je lakše ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Caballero Negro | Re: FER or FOI Ovako..ja sam upravo odslušao 3. godinu na FOI-ju, po starom sustavu. Kao prvo, ova dva faxa se ne mogu uopće uspoređivat jer između njih je velika razlika, izuzev samo nekoliko zajedničkih predmeta tipa Teorija informacija ili Arhitekture računalskih sustava. FOI je puno više društveno orjeniran, imaš dosta predmeta iz područja ekonomije, organizacije, komunikacijskih vještina i slično, prema tome, daje širinu, dok je FER više orijentiran na strukovno znanje. Dakle, ova dva faksa imaju samo nekoliko dodirnih točaka, a u biti su vrlo različiti. Ako te zanima informatika u širem značenju te riječi, onda svakako preporučam FOI. Tu će biti svega od osnova informatike pa do projektiranja i implementacije složenih informacijskih sustava. Iskreno, ne znam kako stvari stoje sad po bolonjskom studiju, ja znam kako je bilo (i je) po mom starom sustavu (IS - informacijski sustavi). I još jedna stvar..ne znam kakav si s matematikom, ali na FER-u je matematika daleko žešća nego ovdje..iako i ovdje imaš 3 matematike i nekoliko predmeta koji se baziraju na matematici (bar je bilo ) , na FER-u je, koliko sam čuo od prijatelja, matematika puuuno opsežnija i teža.Dakle, da zaključimo:ako te zanima kako nešto radi, odi na FER. Ako te zanima što radi, odi na FOI. Eto..nadam se da sam bio od pomoći.
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 13-11-06
Poruka: 99
![]() | Re: FER or FOI inace fer po bologni je puno laksi nego prije. najvaznija stvar je da nema usmenog i ako se malo prihvatis redovnog ucenja mozes sve dat u roku bez problema. (....da ne mislis da ce ti fer biti pretezak) |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,324
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: FER or FOI Ja sam na feru i preporučam ga pogotovo po bolonjskom programu, jer nije pretežak. Možeš biti siguran da će svi učiniti sve da budeš pravilno i pošteno ocjenjen, mogućnosti stipendiranja i zaposlenja su odlične, prostor zgrade i uvjeti za rad su odlični. Uči se sve, od matematike i fizike, preko principa rada nuklearnih elektrana do ustroja mikroporcesora, procesora, lasera, zvuka (naravno ovisno koji smjer i modul odabereš). FOI će te za posao vjerovatno više osposobiti, jer nećeš toliko ići u širinu teme, više se radi u praksi, ali nedostatak praktičnog znanja za jednog ferovca nikad nije bio problem, jer su poslodavci navikli obrazovati studente za specifična radna mjesta i nije baš da očekuju gotovog radnika, kad jednom izađeš s faksa. To moraš znati i ne smješ imati kompleks, ništa-ja-ne-znam, jer kad jednom prođeš svu tu hrpu tema, predavanja, kad toliko toga skužiš i naučiš, shvatiš da to nećeš upotrebljavati u poslu, nego da je to čisto stručna podloga, koja će ti svojom logikom i principima pomoći u konkretnom poslu, ali neće biti dio njega...
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 27-05-07 Lokacija: Zagreb Godina: 4
Poruka: 3,250
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: FER or FOI koji smjerovi postoje na fer-u? imam jos vremena za odluciti, ali nekako me programiranje najvise zanima
__________________ Even a clock that does not work is right twice a day. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| pure Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,982
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: FER or FOI eh i ja mislio upisati jedan od ovih faxeva..ali neznam..matematika mi je od srednje najslabija karika..tak da cu ic ptvo na cisco pa chemo vidjeti dalje
__________________ Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 04-11-06 Godina: 28
Poruka: 1
![]() | Re: FER or FOI e moj frende... cemu ti služi sad pitanje koje si postavio? recimo ako ti svi kažu da je FOI bolji zar ces tamo i otici? mislim to je pitanje kao dal je bolje skocit sa dizalice ili sa zgrade od 9 katova... u oba ces slučaja vjerojatno biti palačinka... tako i ovo ako te zanima FOI odi na FOI ako ne odi na FER.. ja ti preporučam FOI jer poznavajuci te ne bus upal na FER... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 02-10-06
Poruka: 43
![]() | Re: FER or FOI e moj frende... cemu ti služi sad pitanje koje si postavio? recimo ako ti svi kažu da je FOI bolji zar ces tamo i otici? mislim to je pitanje kao dal je bolje skocit sa dizalice ili sa zgrade od 9 katova... u oba ces slučaja vjerojatno biti palačinka... tako i ovo ako te zanima FOI odi na FOI ako ne odi na FER.. ja ti preporučam FOI jer poznavajuci te ne bus upal na FER...[/quote] haha Gle to bi tebe pitao u razredu, ovdje pitam forumaše koje već idu na faxeve i to, a ne neke klince koji nemaju trenutačno pojma kao i ja I ako se mene pita previše si ti umišljen kada si ziher da ćeš upast na FER Postavio sam ovo pitanje jer me više zanima informatika, eno gore sam vidio lik piše da ima matematike,fizike, nekaj o nukleranim elektranama, sve to razumijem da ima na svakom faxu, al moj primarni razlog je : ŠTO VIŠE O INFORMATICI Znam da je FER najjači elektrotehnički, al više sam orijentiran na informatiku (mreže and staff like that) pa zato pitam koji je bolji odabir ... I neću se sada direkt upisat na osnovu ove otvorene teme, nego samo želim vidjeti različita stajališta ljudi Da si ti tolko pametan ne bi žicao u srednjoj da prolaziš s 5 ![]() EDIT : ako ima ko nekakav prijemni na hardu, bio bih mnogo zahvalan da me kontaktira na pm ![]() Zadnji Uredio DJ FRULA : 18-06-07 u 07:30. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,324
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: FER or FOI Odi na Naslovnica FER-a*-*FER e-Campus v1 i naći ćeš sve informacije... ako imaš još koje pitanje imas na news-ima grupu hr.org.fer, možeš i preko google groups naći,pa tamo postaviti pitanje, a već je i bilo sličnih, pa potraži po history-ju newsa...
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- |
| | |
![]() |
| Tagovi: help me |
« Bocconi
|
njemački prijevod »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:13.

) , na FER-u je, koliko sam čuo od prijatelja, matematika puuuno opsežnija i teža.