Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi FER or FOI u Društvo forumu; Zanima me koji je bolji fax što se tiče informatike Može li par studenata sa tih faxova izreći svoje ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-06-07, 08:50   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-10-06
Poruka: 43
DJ FRULA se izdvaja iz mase
Lightbulb FER or FOI

Zanima me koji je bolji fax što se tiče informatike

Može li par studenata sa tih faxova izreći svoje dojmove

Unaprijed hvala
DJ FRULA je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 11:19   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-03-07
Godina: 20
Poruka: 414
TBWS4E se izdvaja iz mase
Re: FER or FOI

ja se tek upisejm na faks ali po sveme što sam pročitao itd.....FER je najbolji faks u cijeloj državi...mislim da to sve dovoljno govori..ali probaj na ovom drugom možda je lakše
TBWS4E je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 12:15   #3 (permalink)
Caballero Negro

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,866
prospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

Ovako..ja sam upravo odslušao 3. godinu na FOI-ju, po starom sustavu. Kao prvo, ova dva faxa se ne mogu uopće uspoređivat jer između njih je velika razlika, izuzev samo nekoliko zajedničkih predmeta tipa Teorija informacija ili Arhitekture računalskih sustava. FOI je puno više društveno orjeniran, imaš dosta predmeta iz područja ekonomije, organizacije, komunikacijskih vještina i slično, prema tome, daje širinu, dok je FER više orijentiran na strukovno znanje. Dakle, ova dva faksa imaju samo nekoliko dodirnih točaka, a u biti su vrlo različiti.

Ako te zanima informatika u širem značenju te riječi, onda svakako preporučam FOI. Tu će biti svega od osnova informatike pa do projektiranja i implementacije složenih informacijskih sustava. Iskreno, ne znam kako stvari stoje sad po bolonjskom studiju, ja znam kako je bilo (i je) po mom starom sustavu (IS - informacijski sustavi).

I još jedna stvar..ne znam kakav si s matematikom, ali na FER-u je matematika daleko žešća nego ovdje..iako i ovdje imaš 3 matematike i nekoliko predmeta koji se baziraju na matematici (bar je bilo ) , na FER-u je, koliko sam čuo od prijatelja, matematika puuuno opsežnija i teža.

Dakle, da zaključimo:ako te zanima kako nešto radi, odi na FER. Ako te zanima što radi, odi na FOI.

Eto..nadam se da sam bio od pomoći.
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 13:18   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 13-11-06
Poruka: 99
daim se izdvaja iz mase

inace fer po bologni je puno laksi nego prije. najvaznija stvar je da nema usmenog i ako se malo prihvatis redovnog ucenja mozes sve dat u roku bez problema. (....da ne mislis da ce ti fer biti pretezak)
daim je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 13:45   #5 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,324
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Ja sam na feru i preporučam ga pogotovo po bolonjskom programu, jer nije pretežak. Možeš biti siguran da će svi učiniti sve da budeš pravilno i pošteno ocjenjen, mogućnosti stipendiranja i zaposlenja su odlične, prostor zgrade i uvjeti za rad su odlični. Uči se sve, od matematike i fizike, preko principa rada nuklearnih elektrana do ustroja mikroporcesora, procesora, lasera, zvuka (naravno ovisno koji smjer i modul odabereš).
FOI će te za posao vjerovatno više osposobiti, jer nećeš toliko ići u širinu teme, više se radi u praksi, ali nedostatak praktičnog znanja za jednog ferovca nikad nije bio problem, jer su poslodavci navikli obrazovati studente za specifična radna mjesta i nije baš da očekuju gotovog radnika, kad jednom izađeš s faksa. To moraš znati i ne smješ imati kompleks, ništa-ja-ne-znam, jer kad jednom prođeš svu tu hrpu tema, predavanja, kad toliko toga skužiš i naučiš, shvatiš da to nećeš upotrebljavati u poslu, nego da je to čisto stručna podloga, koja će ti svojom logikom i principima pomoći u konkretnom poslu, ali neće biti dio njega...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 14:08   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Godina: 4
Poruka: 3,250
vibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznat

koji smjerovi postoje na fer-u? imam jos vremena za odluciti, ali nekako me programiranje najvise zanima
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 14:09   #7 (permalink)
pure

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,982
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

eh i ja mislio upisati jedan od ovih faxeva..ali neznam..matematika mi je od srednje najslabija karika..tak da cu ic ptvo na cisco pa chemo vidjeti dalje
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:31   #8 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-11-06
Godina: 28
Poruka: 1
torrent se izdvaja iz mase

e moj frende... cemu ti služi sad pitanje koje si postavio? recimo ako ti svi kažu da je FOI bolji zar ces tamo i otici? mislim to je pitanje kao dal je bolje skocit sa dizalice ili sa zgrade od 9 katova... u oba ces slučaja vjerojatno biti palačinka... tako i ovo ako te zanima FOI odi na FOI ako ne odi na FER.. ja ti preporučam FOI jer poznavajuci te ne bus upal na FER...
torrent je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 07:23   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-10-06
Poruka: 43
DJ FRULA se izdvaja iz mase

e moj frende... cemu ti služi sad pitanje koje si postavio? recimo ako ti svi kažu da je FOI bolji zar ces tamo i otici? mislim to je pitanje kao dal je bolje skocit sa dizalice ili sa zgrade od 9 katova... u oba ces slučaja vjerojatno biti palačinka... tako i ovo ako te zanima FOI odi na FOI ako ne odi na FER.. ja ti preporučam FOI jer poznavajuci te ne bus upal na FER...[/quote]

haha

Gle to bi tebe pitao u razredu, ovdje pitam forumaše koje već idu na faxeve i to, a ne neke klince koji nemaju trenutačno pojma kao i ja

I ako se mene pita previše si ti umišljen kada si ziher da ćeš upast na FER

Postavio sam ovo pitanje jer me više zanima informatika, eno gore sam vidio lik piše da ima matematike,fizike, nekaj o nukleranim elektranama, sve to razumijem da ima na svakom faxu, al moj primarni razlog je : ŠTO VIŠE O INFORMATICI

Znam da je FER najjači elektrotehnički, al više sam orijentiran na informatiku (mreže and staff like that) pa zato pitam koji je bolji odabir ...

I neću se sada direkt upisat na osnovu ove otvorene teme, nego samo želim vidjeti različita stajališta ljudi

Citat:
Pravi autor: torrent Pogledaj Poruke
ja ti preporučam FOI jer poznavajuci te ne bus upal na FER...
Da si ti tolko pametan ne bi žicao u srednjoj da prolaziš s 5

EDIT : ako ima ko nekakav prijemni na hardu, bio bih mnogo zahvalan da me kontaktira na pm

Zadnji Uredio DJ FRULA : 18-06-07 u 07:30.
DJ FRULA je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 10:53   #10 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,324
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Odi na Naslovnica FER-a*-*FER e-Campus v1 i naći ćeš sve informacije... ako imaš još koje pitanje imas na news-ima grupu hr.org.fer, možeš i preko google groups naći,pa tamo postaviti pitanje, a već je i bilo sličnih, pa potraži po history-ju newsa...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: help me

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:13.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108