Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi FER or FOI u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: Maslow Trebaš si naći curu kojoj ne ide matematika, pa probaš s njom učit. To je stvarno ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-11-07, 11:05   #91 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 22
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex
Re: FER or FOI

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Trebaš si naći curu kojoj ne ide matematika, pa probaš s njom učit.
To je stvarno nevjerojatno kojom se brzinom uči kad pokušavaš nekog drugog nešta naučiti.
Ima za matana 1 i 2 zbirku sa rješenim primjerima od mog profesora sa tih predmeta (Mervana Pašića), laganini ju prođeš i laganini si prošao predmet
Citat:
Pa ekonomija će ti u svakom malo bolje plaćenom poslu stvarno trebati
Ako misliš radit sam, ako ne, onda je normalno da imaš suradnike
Citat:
a informatika se tolikom brzinom mijenja, da ono što naučiš na prve dvije godine tako i tako bude out of time.
Tu si u krivu, u prvom semestru se uči osnove programiranja na predmetu programiranje i programsko inžinjerstvo (PIPI), dakle čisti C
U drugom semestru se na predmetu algoritmi i strukture podataka (ASP), se temeljem znanja iz C-a uči C++, a to je rad sa memorijom i ono najvaženije, uvod u objektno orijentirano programiranje (OOP).
OOP je kasnije potreban i za Javu i za C#, jer su oni sami po sebi objektno orijentirani jezici.
Citat:
Informatiku u svakom slučaju moraš učiti sam, ni jedan faks ti tu neće baš previše pomoći.
Nemogu govorit za FOI, ali mogu za FER, ti si rekao da si išao na elektrotehniku, dakle ili si se bojao programiranja ili te nije zanimalo, ili jednostavno toga nije bilo, ali ti na svim informatički predmetima učiš korisne stvari koje sam primjenjuješ, npr. u mnogim informatičkim predmetima, ono kaj je "teorija" trebaš znat da bi mogao riješiti labos, ili ispit (dakle da to kvalitetno isprogramiraš).
Nadalje imaš besplatne Java tečajeve u organizaciji nekog zavoda, obično zavod za telekomunikacije (ZTEL) ili zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (ZEMRIS).
Kasnije dobivaš projekte u kojima trebaš baš raditi sa C# ili Javom, (sve to naravno možeš napravit i sa običnim C-om, ali to zahtjeva daleko duže kodove i kompleksnost).
Ono što je meni žao je to da je tim u kojem sam ja, za projekt izabrao neki shit, gdje nećeš primjeniti nikakav jezik (jer su se bojali programiranja) već samo istraživanje na području telekomunikacija. (5/8) je glasalo za taj projekt.

Npr. ja sam znao programirat i prije FER-a, ali sam tek na FER-u naučio kvalitetno programirat i primjenjivati neke stvari koje niti nisam znao, niti ne pišu u nekim knjigama.
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 00:57   #92 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-02-07
Poruka: 55
mirZ4 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku mirZ4

Citat:
Jebla ih planarna tehnologija na siliciju i nuklearna fizika.
Pa ta dva predmeta su mi pojela pola mog intelektualnog potencijala, a ne služe ničem racionalnom.
Jel moguće to izbjeć? Meni je sve kaj ima veze s računalima zanimljivo. Al oču nekaj di morem ja nekaj napravit tj. izrazit kreativnost. Mrzim šablonizirane predmete koji nemaju svrhu. Nekaj tipa povijesti u srednjoj
Zato se sve više vidim na arhitekturi. Al tu mi je nemoguće upast. ... Ekonomija mi je spas.
mirZ4 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 09:17   #93 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: mirZ4 Pogledaj Poruke
Jel moguće to izbjeć? Meni je sve kaj ima veze s računalima zanimljivo. Al oču nekaj di morem ja nekaj napravit tj. izrazit kreativnost. Mrzim šablonizirane predmete koji nemaju svrhu. Nekaj tipa povijesti u srednjoj
Zato se sve više vidim na arhitekturi. Al tu mi je nemoguće upast. ... Ekonomija mi je spas.
Fiziku I i II možeš proći i ako znaš samo teoriju, tako sam ja prošao, nju na računarskom smjeru imaš samo ta dva semestra, dok te matematika prati kroz sve semestre, npr. u IV. semestru imaš predmet Vjerojatnost i Statistika, to je matematički predmet, zatim Signali i Sustavi, koji se baziraju samo na diferencijalnim jednadžbama.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 12:15   #94 (permalink)
Starter

mirZ4 se izdvaja iz mase

lol . upravo radimo na kombinatoriki i vjerojatnostima. mislim da mi to dobro ide. al primetil sam da neki ljudi koji inače imaju 5 iz matke tu malo štekaju. primaju se za glavu i govore: ja to mišt ne razmem!!

kažeš teorija? aj to je štrebanje jel?.. e jel znaš kolko ljudi u prosjeku padnu ili odustanu od prve godine fera?? onak otprilike.
mirZ4 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 13:14   #95 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Uglavnom ti je uvijek pola-pola

Dakle upišeš se sa 800 ljudi na FER, oko 400 će proć sve u prvoj godini, zatim oko 200 će proć drugu i tako to, filtrira ti se stalno, ali iako padneš, nije kraj svijeta, samo izgubiš jednu godinu, i sljedeću se potrudiš.

To kaj ti ide kombinatorika je dobro, jer to je malo zajeban dio matematike, barem meni, ali ako se potrudiš sve ćeš proć bez brige
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 10:22   #96 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 15-05-07
Godina: 21
Poruka: 2,755
nespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku nespretna

ni jedno ni drugo......
nespretna je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 19:51   #97 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Super
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:52   #98 (permalink)
Starter

mirZ4 se izdvaja iz mase
Thumbs up Re: FER or FOI

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Uglavnom ti je uvijek pola-pola

Dakle upišeš se sa 800 ljudi na FER, oko 400 će proć sve u prvoj godini, zatim oko 200 će proć drugu i tako to, filtrira ti se stalno, ali iako padneš, nije kraj svijeta, samo izgubiš jednu godinu, i sljedeću se potrudiš.

To kaj ti ide kombinatorika je dobro, jer to je malo zajeban dio matematike, barem meni, ali ako se potrudiš sve ćeš proć bez brige
ah i drugi mi vele da ak se potrudim morem završit. nije da sam glup.. lenost je moja furka

al daaaaj. pa ko sam ja da od 800 ljudi baš bum u ovih 100?? onak.. 1/8
a ništ. biće kaj bude ne... uvek mogu doma na ekonomiju. bar bum lepo jel kaj mama skuha lol.
mirZ4 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 08:55   #99 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Najbolje ti je da ne razmišljaš previše o tome
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 23:56   #100 (permalink)
Starter

mirZ4 se izdvaja iz mase

ej, evo još pitanja :
di živite ferovci? jel ima koga da je u domu?? navodno da ima kraj fera neki lepi novi dom. kakve su šanse da se dobije soba?? kakva preporuka oko stanovanja??

i da. ja bi moral negde na pripreme. štekaju mi matematika i fizika malo. e sad, kam na pripreme? i od kad? 2. mjesec?? ili tam predkraj? u školi je bil šef TRINOMA i prezentiral faxove i pripreme... to je zasad sve kaj imam konkretno. prijedlozi??
aj pišite, zanima mene ali i 6-7 frendova iz razreda.

p.s. reko taj tip iz trinoma da je prošla godina na upisu bila specifična jer je jako malo ljudi došlo na prijamni u usporedbi sa prethodnim godinama. kolko ih se očekiva sljedeće?? više? jednako, manje? 9 točnih mi nebude dosta.. treba se zapet

Zadnji Uredio mirZ4 : 12-12-07 u 23:58.
mirZ4 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: help me

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:45.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114