Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi FER or FOI u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: prospero Ovako..ja sam upravo odslušao 3. godinu na FOI-ju, po starom sustavu. Kao prvo, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-06-07, 13:49   #11 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 442
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase
Re: FER or FOI

Citat:
Pravi autor: prospero Pogledaj Poruke
Ovako..ja sam upravo odslušao 3. godinu na FOI-ju, po starom sustavu. Kao prvo, ova dva faxa se ne mogu uopće uspoređivat jer između njih je velika razlika, izuzev samo nekoliko zajedničkih predmeta tipa Teorija informacija ili Arhitekture računalskih sustava. FOI je puno više društveno orjeniran, imaš dosta predmeta iz područja ekonomije, organizacije, komunikacijskih vještina i slično, prema tome, daje širinu, dok je FER više orijentiran na strukovno znanje. Dakle, ova dva faksa imaju samo nekoliko dodirnih točaka, a u biti su vrlo različiti.

Ako te zanima informatika u širem značenju te riječi, onda svakako preporučam FOI. Tu će biti svega od osnova informatike pa do projektiranja i implementacije složenih informacijskih sustava. Iskreno, ne znam kako stvari stoje sad po bolonjskom studiju, ja znam kako je bilo (i je) po mom starom sustavu (IS - informacijski sustavi).

I još jedna stvar..ne znam kakav si s matematikom, ali na FER-u je matematika daleko žešća nego ovdje..iako i ovdje imaš 3 matematike i nekoliko predmeta koji se baziraju na matematici (bar je bilo ) , na FER-u je, koliko sam čuo od prijatelja, matematika puuuno opsežnija i teža.

Dakle, da zaključimo:ako te zanima kako nešto radi, odi na FER. Ako te zanima što radi, odi na FOI.

Eto..nadam se da sam bio od pomoći.
Slažem se s ovime.
FOI je prvenstveno orijentiran na poslovnu primjenu informatike, dok je FER usmjeren prvenstveno na tehničku strane iste priče. Ako si neki tehno freak koji guta integrale za doručak - odaberi FER. Ako pak želiš razumjeti ulogu IT u poslovnom sustavu i njegovu praktičnu primjenu u poslovanju - odaberi FOI.

Konkretno, za zanimanje sys administratora, dtb admina ili razvojnog programera, definitivno FER. Za zanimanje projektanta poslovnih/IT sustava, IT konzultanta ili project managera - definitivno FOI (zanimanja gdje se traži širina znanja).

Moje skromno mišljenje...
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-06-07, 01:00   #12 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-06-06
Godina: 23
Poruka: 7
Darude se izdvaja iz mase

Citat:
Konkretno, za zanimanje sys administratora, dtb admina ili razvojnog programera, definitivno FER. Za zanimanje projektanta poslovnih/IT sustava, IT konzultanta ili project managera - definitivno FOI (zanimanja gdje se traži širina znanja).

Moje skromno mišljenje...
lijepo sročeno

FOI je dosta orijentiran na ekonomiju, organizaciju poslovanja, projektiranje IT sustava

a FER je posve druga priča, programiranje svega i svačega oko elektronike, fizika da se smrzneš
Darude je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-06-07, 01:02   #13 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,574
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: Darude Pogledaj Poruke
a FER je posve druga priča, programiranje svega i svačega oko elektronike, fizika da se smrzneš
Fizika je bila najmanji problem... Razne matematike, elektronike, digitalne elektronike, signali i sustavi, teorija informacija i sl. stvari su pravi problem...
studiraš na feru??
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 12:59   #14 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 27-12-06
Godina: 20
Poruka: 340
IvanGNR se izdvaja iz maseIvanGNR se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku IvanGNR

i meni je bila dvojba fer ili foi...
ali pošto nisam nešto extra matematički potkovan idem na foi...
bio sam na pripremama za uskrs za fer i malo je preteška matematika...
a pogotovo fizika koje nisam u srednjoj imao nikako...
tako da idem na foi i uči se već i priprema za prijamni...
Star 28-06-07, 12:51   #15 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-01-06
Godina: 17
Poruka: 373
Reaper se izdvaja iz maseReaper se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Reaper

Knjiga "Seksualni život jedno fer-ovca"-je jedna od najtanjih knjiga na svijetu...
Reaper je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-06-07, 12:56   #16 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,574
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: Reaper Pogledaj Poruke
Knjiga "Seksualni život jedno fer-ovca"-je jedna od najtanjih knjiga na svijetu...
Ma da, jel to zato što neki ne gube vrijeme na zapisivanje svojih pustolovina, neg hrabro idu dalje??
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-06-07, 12:57   #17 (permalink)
Regularni forumas

Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Reaper

Reaper je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-06-07, 13:00   #18 (permalink)
Caballero Negro

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,420
prospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

Citat:
Pravi autor: Reaper Pogledaj Poruke
a ne bih baš rekao.. imam par prijatelja na feru koji bi mogli napisat samo takve knjižurine o tome. čuj.. na svakom faxu ima svakakvih ljudi, govorit o nekim stereotipima mislim da nema smisla. osim toga, to je jedan od najtežih faxova u zemlji, pa su oni ionako face

nećemo offtopic, ovdje je riječ o izboru između dva fakulteta a ne o seksualnim navikama njihovih studenata
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-07-07, 00:24   #19 (permalink)
Regularni forumas

da naravno samo sam se malo pošalio
Reaper je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-07-07, 00:45   #20 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,388
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Ja sam na FER došao iz matematičke gimnazije, pa su mi matematika i fizika bile dječija igra.
Kolege koji su došli iz tehničke su imali puno više problema.
Ispalo je da od svojih stručnih predmeta iz srednje i nisu imali previše koristi.
Nas bar nitko nije ništa krivo naučio.

Velika je stvar odabrati nešta što ti stvarno leži.
Imamo mi ovdje na forumu i propalog studenta strojarstva koji je bez problema završio medicinu.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: help me

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114