Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

Fizika ._.

Raspravljate o temi Fizika ._. u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; eo dobio zadaću za sutra 5 zadatka iz fizike, a nisam u školi bio poprilično zbog bolesti pa ako ima ...

Početnik
    Datum registracije
    15-09-09
    Poruka
    5
    Liked
    0 times

Fizika ._.

eo dobio zadaću za sutra 5 zadatka iz fizike, a nisam u školi bio poprilično zbog bolesti pa ako ima neka dobra duša da mi riješi:

1. Prikaži shemeom spajanje ampermenta i volmetra u srujni krug koji čine izvor izmjenične struje, vodiči, sklopka i dvije žaruljeice spojene serijski.

2. Ako je dječiji autić spojen na bateriju el. napona od 4.5 V čija je el. struja 0.1 A, kolika je snaga elektromotora?

3. Snaga sušila za kosu je 1.6kW, ako je spojen na gradsku mrežu (220V) koja el. struja njime teče?

4. Stroj spojen na gradsku mrežu i radi 40 min, ako treba obaviti rad 6.6MJ, koja el. struja njime teče?

5. Kako dugo mora raditi stroj da bi obavio rad od 6.6Gj. Znamo da je spojen na gradsku mreži, a njime teče el. struja od 0.5kA

MOLIM VAS"

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika TBWS4E
    Datum registracije
    28-03-07
    Starost
    24
    Poruka
    547
    Liked
    0 times

Re: Fizika ._.

e da sam vidio ranije.ovo ti je doslovno ubacivanje u formule.i to mislim na zadatke od 2-5.ovaj prvi samo pogledaj shemu serijskog spoja u knjizi i dodaj još jednu žaruljicu do one u knjizi i to ti je serija
    Svi smo mi Don ka ĆUNA

Lajkaj nas na Facebooku