| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Fizika-zadaci u Društvo forumu; Evo pošto sam na rubu da imam jedinicu iz fizike (to na rubu ako ne uspijem ispraviti) dobio sam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| prof. Foruma | Fizika-zadaci Evo pošto sam na rubu da imam jedinicu iz fizike (to na rubu ako ne uspijem ispraviti) dobio sam ove zadatke za podizanje ocjene tj. moram ispraviti komade iz jedne cjeline, a ovo je kao dodatno, ali rekla mi je i da to moram napraviti da bi moga imati 2!!! Velika vam hvala, a i zadatci su zanimljivi, samo ih treba malo objasniti!! Ovo su zadatci i u svima se radi o tlaku: 1. Dječak koji je zaustavio Sjeverno more Poznata je priča o malom Nizozemcu koji je spasio svoj grad gurnuvši prst u rupu koju je otkrio u nasipu. Kako je moguće da se dječak suprostavi pritisku čitavog Sjevernog mora? 2.Mjerenje krvnog tlaka Zašto se krvni tlak uvijek mjeri na ruci, u visini srca pacijenta? Zar se ne bi mogao mjeriti na drugim djelovima tijela, npr. na nozi? 3.Prolaz kroz Panamski kanal Pri prolazu kroz kanal brodovi strpljivo čekaju ispred posljednje brane dok se razina vode u tom dijelu ne spusti do određene visine. Kada se brana otvori prema oceanu, brodovi se pokrenu bez motora ili vučnog lanca. Što ih tjera prema otvorenom moru? 4.Što se događa kada bacite kamen s čamca? Ako bacimo kamen s čamca koji se nalazi u bazenu, hoće li se razina vode u bazenu spustiti, podići ili ostati ista? Mijenja li se razina vode ako čamac potone? Ako da, kada počinje ta promjena : u trenutku prodiranja vode u čamac ili kasnije? 5.Podmornica Kako se podmornica diže i spušta? Kako ostaje uronjena na određenoj dubini? Evo to su zadatci, za sada vas mogu samo rep+ nagraditi!!!
__________________ Amicus certus in re incerta cernitur Dobar prijatelj se pokazuje u nepouzdanoj situaciji |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Fizika-zadaci 4.Što se događa kada bacite kamen s čamca? Ako bacimo kamen s čamca koji se nalazi u bazenu, hoće li se razina vode u bazenu spustiti, podići ili ostati ista? Mijenja li se razina vode ako čamac potone? Ako da, kada počinje ta promjena : u trenutku prodiranja vode u čamac ili kasnije? ___________________________________________ Ako bacimo kamen sa camca kamen ce potonuti. Razina vode se nece promjeniti, ostati ce ista. Razina vode se ne mjenja ako camac potone.
__________________ Decki, hvala vam za zajednicke trenutke osjecaja ponosa. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: Fizika-zadaci Citat:
Naravno s čašom vode i može kamen.
__________________ Sportske novosti | Sportski oglasnik | Pogodi | Igrice Ti si ono što su od tebe učinile tvoje vlastite misli. Pazi na ono što misliš | |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Fizika-zadaci Citat:
Ovaj zadatak sam imo u ispitu, i rijesio ga tako kako sam napiso i bio je tocan ![]()
__________________ Decki, hvala vam za zajednicke trenutke osjecaja ponosa. | |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: Fizika-zadaci Citat:
1. Dječak koji je zaustavio Sjeverno more Poznata je priča o malom Nizozemcu koji je spasio svoj grad gurnuvši prst u rupu koju je otkrio u nasipu. Kako je moguće da se dječak suprostavi pritisku čitavog Sjevernog mora? zar nije možda, zato što kad je gurnuo prst u nasipu more je počelo prolaziti kroz tu rupu, pa nije srušilo nasip? ![]()
__________________ Sportske novosti | Sportski oglasnik | Pogodi | Igrice Ti si ono što su od tebe učinile tvoje vlastite misli. Pazi na ono što misliš Zadnji Uredio icegirl : 30-05-08 u 00:41. | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Fizika-zadaci E stvarno ste legende, tebi Icegirl ću dati rep+ za trud!! Ako bilo što trebate samo recite i vidjet ću što mogu učiniti za vas!!!
__________________ Amicus certus in re incerta cernitur Dobar prijatelj se pokazuje u nepouzdanoj situaciji |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Fizika-zadaci 2. Krvni tlak je tlak krvi na stijenke žila (arterija) u svakom dijelu tijela. Krv teče kroz krvne žile upravo zato što se nalazi pod određenim tlakom. Tlak se stvara radom srca kao pumpe. Pri svakom izbacivanju krvi iz srca tlak se povisuje, a kod ulijevanja krvi u srce tlak se smanjuje. ovo ne znam odg. ali eto ti tekst iz uđbenika za 7. razred iz fizike 5. Podmornica je građena tako da može plutati ispod površine vode, izranjati na površinu i zaranjati na željenu dubinu. To joj omogućuju spremnici koji se mogu puniti zrakom u trenutku kada izranja na površinu ili vodom kada dublje zaranja. Kada je pod vodom rabi stlačeni zrak iz manjeg spremnika kako bi izronila. ma nisam tako mislila. nego kad u testu daju takve zadatke koje trebaš logički riješiti tj. zaključiti što će se dogoditi. to smo mi prije imali na dodatnoj iz matke. ali puno draži su mi zadatci koje moraš izračunati jer ne moram razmišljati ![]()
__________________ Sportske novosti | Sportski oglasnik | Pogodi | Igrice Ti si ono što su od tebe učinile tvoje vlastite misli. Pazi na ono što misliš Zadnji Uredio icegirl : 30-05-08 u 00:58. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| 0000000000000 Datum registracije: 27-03-08 Godina: 21
Poruka: 8,930
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Fizika-zadaci odgovor na prvo pitanje je: zato sto nije bitna kolicina mora vec visiva stupca vode koji se nalazi na razini izmedju rupe i vode... to ti je hidrostatski tlak za detaljnije formule u knjizi, ukratko objasnjenje je atmosferski tlak + tlak stupca vode koja se nalazi na toj visini, tako da je zanemariva cinjenica da je to cijelo sjeverno more ista stvar bi bila sa gumom (za zalivanje vrta) koja ima toliki stupac vode... ili nekim cilindrom...
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| 0000000000000 Datum registracije: 27-03-08 Godina: 21
Poruka: 8,930
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Fizika-zadaci 2. ovo sto je icegirl napisala + opet vracanje na visinu stupca tekucine... tako da je jedina jednaka vrijednost bas u toj razini u kojoj se nalazi srce...
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. |
| | |
![]() |
| Tagovi: fizika, skola |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:52.