Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi Izvanredni Studij u Društvo forumu; Evo danas sam odnio zamolbu za ponovni upis na studij za akademsku godinu 2007/08. Akademske godine 2003./04 upisao ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-07-07, 20:21   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-02-06
Poruka: 52
Dejan se izdvaja iz mase
Izvanredni Studij

Evo danas sam odnio zamolbu za ponovni upis na studij za akademsku godinu 2007/08. Akademske godine 2003./04 upisao sam se na faks kao redovan student poljoprivrede. Nedugo nakom upisa, na samom početku pohađanja fakulteta morao sam odustati od nastavka studiranja zbog bolesti. Budući da je priroda bolesti takva da je zahtjevala mirovanje, po preporuci svojeg lječnika zatražio sam status mirovanja koji mi je Sveučilište odobrilo. Sada mi je zdravstveno stanje poboljšano i želo bih nastaviti studij kao redovan student po novom konceptu studij tj. studiju usklađenim po Bolonjskom procesu jer ovaj moj stari program više neide.
E sad rekli su mi da dođem 20-tog te da nemogu više biti redovan student nego izvanredan.
Jer ima netko kakvih iskustava s izvanrednim studiranjem, ja neznam koji je program predavanja, način plačanja, koliko po godini, učenje, ispiti . . .
Dajte me malo podržite i savjetujte nekim metodama, nadam se da na ovom forumu ima ljudi koji koji su prošli kroz nešto tako
Dejan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 20:29   #2 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,645
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Re: Izvanredni Studij

to ti je sve isto kao i prije, samo što nemaš studenstka prava, ispitie pohađaš normalno, na predavanja ideš normalno, ali nemaš zdrastveno osiguranje i sve ostalo, tako da ti je to dobro ako se negdje misliš zaposliti da ti ide radni staž
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 21:13   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,915
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

I ja sam prije bija redoviti student a sad izvanredni.
Nam mom faksu program predavanja je isti za redovite i izvanredne studente s tim da redoviti su obavezni prisustvovati 80 % nastave a izvanredni 50 %.
Predavanja i ispiti su u popodnevnim satima,a što se tiče plaćanja ista je cijena, s tim da nema potpore ministarstva u financiranju studija.
Ali svaki faks ima neka svoja pravila tako da to moraš pogledati na svom faksu.
Zadnji izneredijo Đelo Hadžiselimović : 30-02-09 u 24:22.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 23:14   #4 (permalink)
Caballero Negro

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,866
prospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

Na mnogim fakultetima izvanredni studenti nisu uopće dužni biti na predavanjima ni seminarima. Vidim da Neptune barata nekim postotcima, znači očito ovisi o Statutu fakulteta. Od studentskih prava ti nešto ostaje, možeš odgađat vojni rok npr. (nemaš jedino pravo na x-icu i na subvenciju, stipendiju...osim ako ti tvoja vlastita županija ne dodijeli). U principu samo dolaziš na ispite i polažeš..većina izvanrednih su zaposleni, pa ni onako nemaju vremena za predavanja. Naravno da je bolje biti redovan jer ti je lakše naučiti nešto, iako svugdje ima puno beskorisnih i neobaveznih predavanja čak i za redovne studente. Sve ostalo ti je isto.. kad si izvanredni, konzultcije su ti najbitnija stvar. kod mene na faxu čak neki profesori su skloni 'progledat kroz prste' izvanrednima.

EDIT- naravno da na nekim fakultetima, primjerice medicinskom, to ne prolazi. Ali tebe ionako zanima poloprivreda pa nema smisla o tome.

Zadnji Uredio prospero : 06-07-07 u 23:20.
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-07-07, 23:42   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 26-06-06
Godina: 14
Poruka: 2,680
icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko AIM-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl

U osnovnoj...samo 8.razred ide u školu sada da bi nadoknadili zbog praznika, jer fali puno sati

Klub Under 16
icegirl je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-07-07, 19:37   #6 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-02-06
Poruka: 52
Dejan se izdvaja iz mase

Bio sam jučer i odobrili su mi izvanredni studij po bolonjskom procesu. Ni pet ni šest gospođa mi ladno kaže da dođem sredinom 9tog mjeseca sada je gužva valjda
Pitao sam za predavanja gosp. mi je odgovorila subotom i nedjeljom. Ostalo ništa neznam čekam sredinu 9tog.
Dejan je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: izvanredni, studij

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108