| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Izvanredni Studij u Društvo forumu; Evo danas sam odnio zamolbu za ponovni upis na studij za akademsku godinu 2007/08. Akademske godine 2003./04 upisao ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-02-06
Poruka: 52
![]() | Izvanredni Studij Evo danas sam odnio zamolbu za ponovni upis na studij za akademsku godinu 2007/08. Akademske godine 2003./04 upisao sam se na faks kao redovan student poljoprivrede. Nedugo nakom upisa, na samom početku pohađanja fakulteta morao sam odustati od nastavka studiranja zbog bolesti. Budući da je priroda bolesti takva da je zahtjevala mirovanje, po preporuci svojeg lječnika zatražio sam status mirovanja koji mi je Sveučilište odobrilo. Sada mi je zdravstveno stanje poboljšano i želo bih nastaviti studij kao redovan student po novom konceptu studij tj. studiju usklađenim po Bolonjskom procesu jer ovaj moj stari program više neide. E sad rekli su mi da dođem 20-tog te da nemogu više biti redovan student nego izvanredan. Jer ima netko kakvih iskustava s izvanrednim studiranjem, ja neznam koji je program predavanja, način plačanja, koliko po godini, učenje, ispiti . . . Dajte me malo podržite i savjetujte nekim metodama, nadam se da na ovom forumu ima ljudi koji koji su prošli kroz nešto tako ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Administrator | Re: Izvanredni Studij to ti je sve isto kao i prije, samo što nemaš studenstka prava, ispitie pohađaš normalno, na predavanja ideš normalno, ali nemaš zdrastveno osiguranje i sve ostalo, tako da ti je to dobro ako se negdje misliš zaposliti da ti ide radni staž |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Izvanredni Studij I ja sam prije bija redoviti student a sad izvanredni. Nam mom faksu program predavanja je isti za redovite i izvanredne studente s tim da redoviti su obavezni prisustvovati 80 % nastave a izvanredni 50 %. Predavanja i ispiti su u popodnevnim satima,a što se tiče plaćanja ista je cijena, s tim da nema potpore ministarstva u financiranju studija. Ali svaki faks ima neka svoja pravila tako da to moraš pogledati na svom faksu.
__________________ Zadnji izneredijo Đelo Hadžiselimović : 30-02-09 u 24:22. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Caballero Negro | Re: Izvanredni Studij Na mnogim fakultetima izvanredni studenti nisu uopće dužni biti na predavanjima ni seminarima. Vidim da Neptune barata nekim postotcima, znači očito ovisi o Statutu fakulteta. Od studentskih prava ti nešto ostaje, možeš odgađat vojni rok npr. (nemaš jedino pravo na x-icu i na subvenciju, stipendiju...osim ako ti tvoja vlastita županija ne dodijeli). U principu samo dolaziš na ispite i polažeš..većina izvanrednih su zaposleni, pa ni onako nemaju vremena za predavanja. Naravno da je bolje biti redovan jer ti je lakše naučiti nešto, iako svugdje ima puno beskorisnih i neobaveznih predavanja čak i za redovne studente. Sve ostalo ti je isto.. kad si izvanredni, konzultcije su ti najbitnija stvar. kod mene na faxu čak neki profesori su skloni 'progledat kroz prste' izvanrednima. EDIT- naravno da na nekim fakultetima, primjerice medicinskom, to ne prolazi. Ali tebe ionako zanima poloprivreda pa nema smisla o tome.
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. Zadnji Uredio prospero : 06-07-07 u 23:20. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-02-06
Poruka: 52
![]() | Re: Izvanredni Studij Bio sam jučer i odobrili su mi izvanredni studij po bolonjskom procesu. Ni pet ni šest gospođa mi ladno kaže da dođem sredinom 9tog mjeseca sada je gužva valjda Pitao sam za predavanja gosp. mi je odgovorila subotom i nedjeljom. Ostalo ništa neznam čekam sredinu 9tog. ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: izvanredni, studij |
« Jesenski rokovi
|
FSB »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:16.