Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 18

Izvrsni studenti

Raspravljate o temi Izvrsni studenti u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; Neki dan sam bila prijateljici na promociji i prozivajući izvrsne studente, bila je spomenuta cura sa prosjekom 5.0 i završila ...

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Question Izvrsni studenti

Neki dan sam bila prijateljici na promociji i prozivajući izvrsne studente, bila je spomenuta cura sa prosjekom 5.0 i završila faks u 4 godine i 8 mjeseci ( pravo ).
    Komentari su bili da je ona frikuša, da ona ne zna što je studentski život, da se ne treba obazirati na takve luđake i tsl. Uglavnom, ništa pozitivno.

Pa da vas pitam, što vi mislite o takvim studentima. Jesu li oni zbilja neki frikovi bez društvenog života, koji samo štrebaju i ne znaju za ništa drugo ili ipak nije tako?

Ja sam sigurna da ima i jedne i druge vrste- onih koji samo štrebaju, koji su pomalo čudne biljke bez društvenog života, i onih koji stignu sve.
    Zapravo mi se i nisu svidjeli tako loši komentari, bili su mi ružni za slušati. Ali, što ja znam, nemam pojma, ne poznam takve odlične studente, pa ne mogu reći jesu li ljudi s tim kometarima u pravu, ili su samo malo zavidni.
    Uglavnom, ja se toj curi divim, mada mi je iskreno i čudno vidjeti tako mladu pravnicu . Što, ona ima 23 godine i sad bi ona trebala biti neki autoritet na poslu, tcccc

Regularni forumaš
    Datum registracije
    18-09-09
    Poruka
    455
    Liked
    0 times

Re: Izvrsni studenti

Znam curu koja iz ispita nije nikad dobila manje od 4 i dosad joj je prosjek 5.0. Nije štreberica koja nema života, već joj ne treba puno da nauči (ekšli razmišlja glavom, ne uči napamet) i pametna je, ima široku opću kulturu i izražavanje.
    Što reći, divim joj se, voljela bih da sam i ja takva.
    Ali naravno, uvijek ima zavidnih koji će učiniti bilo što da obezvrijede tuđi uspjeh.
    I ja bi radije učila 24/7 nego izlazila s takvim seljačinama.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Zašto bi morali svi biti isti i željeti svoj život tratiti na izlaske i opijanja.

Slažem se da takvi komentari dolaze od zavidnih ljudi.

Dobro, ja sam po pitanju učenja uvijek bila neodgovorna i lijena, ali radije bih se na takve ljude ugledala, nego na one koji nemaju nikakvog cilja u životu.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Svatko ima izbor, pa tko voli nek izvoli. Nemam niš protiv likova koji tak nešto mogu, meni je to nekako nemoguća misija.

Znam jedan primjer lika koji je skoro paralelno vrtio dva faksa, na kraju se zaposlio i postao "omiljen" u firmi. Čovjek je doslovno gazio sve ljude oko sebe, pravi primjer psihopata. Naravno to nije mjerodavno, ali mislim da treba postojat neka ravnoteža između učenja, posla i druženja.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Citat Pravi autor: tendre poison Pogledaj Poruke
    Pa da vas pitam, što vi mislite o takvim studentima. Jesu li oni zbilja neki frikovi bez društvenog života, koji samo štrebaju i ne znaju za ništa drugo ili ipak nije tako?
    Mislim sve najbolje uglavnom. Ne mora da znaci da samo uce i nista drugo ne rade, vec da su inteligentniji od mnogih drugih i brze uce, kapiraju... Nekom je potrebno recimo 2 meseca da spremi neki ispit, dok neko drugi to moze da savlada za 10-15 dana... Ne znam sta je tu cudno, i zasto ne bi mogli postici i da imaju drustveni zivot.

Ja sam sigurna da ima i jedne i druge vrste- onih koji samo štrebaju, koji su pomalo čudne biljke bez društvenog života, i onih koji stignu sve.
    E, bas tako.

Što, ona ima 23 godine i sad bi ona trebala biti neki autoritet na poslu, tcccc
    Ne znam cemu ovo. I ja sam u tim godinama zavrsila faks i pocela da radim u srednjoj skoli. Mnogi imaju 20 god. radnog staza, pa ih i dalje niko ne zarezuje. Ako si mlada osoba ne znaci da te niko nece postovati, slusati, uvazavati tvoje misljenje itd. Sve zavisi kako se postavis.
    I da, nikad nisam bila streber. Da sam htela samo da ucim, mogla sam jos jedan faks komotno uporedo zavrsiti.

Citat Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
    Zašto bi morali svi biti isti i željeti svoj život tratiti na izlaske i opijanja.
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Citat Pravi autor: white devil Pogledaj Poruke

Ne znam cemu ovo. I ja sam u tim godinama zavrsila faks i pocela da radim u srednjoj skoli. Mnogi imaju 20 god. radnog staza, pa ih i dalje niko ne zarezuje. Ako si mlada osoba ne znaci da te niko nece postovati, slusati, uvazavati tvoje misljenje itd. Sve zavisi kako se postavis.

Zajebancija, draga moja, što odmah kostriješiš bodlje

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Moram te malo, nisam odavno..

Ok, ok, samo ima ljudi koji zaista misle da u tim godinama 'nemas pojma'. I ja sam se pitala kako cu, ja mlada, nece me niko ... ni 2%, ima da me 'progutaju' i sl., medjutim nije tako.

I da, mnogo je vazna ta organizovanost, tj. to je pola posla.
    Ima vise faktora koji uticu na uspeh u ucenju, ne samo inteligencija. Lenjost je tu najveci neprijatelj.
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

Regularni forumas Avatar od korisnika K1NG
    Datum registracije
    18-01-10
    Starost
    20
    Poruka
    91
    Liked
    0 times

U svemu treba bit umjeren.
    ...ali, postoje u nama neke neprevodive dubine,
    postoje u nama neke stvari neprevodive u reči, ne znam...

Mili Avatar od korisnika Adolon
    Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    4,670
    Liked
    59 times

Ma to su gluposti...evo primjer moje susjede koja na faksu također prolazi sa 5.0...ali svaki vikend izlazi i uživa...

Jednostavno radnim danima si uzme 2-3 sata dnevno kad uči i uvijek je u toku...ne dopušta da joj se gradivo nagomila...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika mirko_zg
    Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    972
    Liked
    0 times

Svi smo drugačiji. Ja se osobno divim takvim ljudima.
    RISE and SHINE

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku