Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi koji je po vama najlaksi fax? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: carllito jeli anketa bila anonimna? pazi,ljudima se u anketama jednostavno neda ulaziti u bit problema i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-12-07, 13:55   #41 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,326
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar
Re: koji je po vama najlaksi fax?

Citat:
Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
jeli anketa bila anonimna?
pazi,ljudima se u anketama jednostavno neda ulaziti u bit problema i iznosit imena a samim tim takav je i rezultat bio što nemora značiti da je to istinito i da je to upravo tako!!
Naravno da je bila anonimna... ali ako anketu ispuni 80 studenata i NITKO ne kaže da je čuo ili zna za potkupljivanje profesora, to je indikativno... i puno je veća šansa da je istinito, jer je mala vjerovatnost da bi se baš 80 ljudi u anonimnoj anketi išlo lagati.
Evo i članak, ali ovdje nisu navedeni brojevi:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NA ZAGREBAČKOM Filozofskom fakultetu (FF) predstavljeno je danas pilotistraživanje o mitu i korupciji na fakultetima, što su ga proveli "Diskrepancija" Klub studenata sociologije Filozofskog fakulteta, List osječkih studenata (LOS) uz potporu Transparency Internationala Hrvatska (TI Croatia), Saveza studentskih udruga i Uprave zagrebačkoga FF-a.

"Motiv anketnoga studentskog istraživanja o mitu i korupciji - provedenoga na pet fakulteta zagrebačkoga Sveučilišta - bio je dobivanje podataka o tome što studenti doista misle o raširenosti mita i korupciji na fakultetima, a ne senzacionalizam", rekao je na konferenciji za novinstvo jedan od voditelja toga projekta Martin Požar.

Osim na Filozofskom fakultetu, istraživanje je provedeno na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu prometnih znanosti, Medicinskom fakultetu i Ekonomskom fakultetu.

Istaknuo je da istraživanje ne dokazuje postojanje korupcije, već samo iznosi stajalište studenata te da njihovi odgovori sugeriraju općeniti zaključak da je korupcija najmanje izražena na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, nešto više na Filozofskome fakultetu, osrednje na Medicinskome fakultetu, znatno na Fakultetu prometnih znanosti i najviše na Ekonomskome fakultetu.

Komentirajući te rezultate istraživanja, Martin Požar napomenuo je kako je zapravo riječ o pilot-projektu koji nema nikakve senzacionalističke namjere.

To je potvrdila i suvoditeljica projekta Ana Opačak rekavši da cilj istraživanja nije bio ocrniti pojedine fakultete i profesore, već dati što je moguće realniju "sliku" o pitanjima koja su bila predmet istraživanja.

Naime, objasnio je Požar, uzorak ispitanika nije reprezentativan - ispitano je između 60 i 80 studenta na svakom od pet fakulteta.

Ana Opačak napomenula je kako je istraživanje provedeno i na tri fakulteta Sveučilišta u Osijeku, ali da, zbog nedostatka financijske potpore, za sada nema rezultata.

Studentski predstavnici izvijestili su da su prethodno uputili molbu fakultetima na kojima su proveli istraživanja, rekavši da su od Pravnoga fakulteta, na kojemu su također htjeli provesti istraživanje, dobili "odbijenicu", uz tumačenje da ih to ne zanima, s Fakulteta prometnih znanosti nisu dobili nikakav odgovor, a na Medicinskome fakultetu srdačno su ih primili.

Ipak, upozorili su, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nije uopće odgovorilo na njihovu molbu za financijsku potporu projektu, dok im je Sveučilište u Zagrebu dalo moralnu potporu.
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 14:02   #42 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 7,868
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

ja bi se priklonio onim koji kažu da ne postoji težak ili lagan faks
svaki ima svoje "kvake"...teške predmete, zajebane profesore i sl.

međutim treba uspoređivati srodne fakultete...ne možemo uspoređivati npr. medicinu i ekonomiju jer uopće nemaju dodirnih točaka

ali jedno znam...ovdje u rijeci hotelijersko-turistički faks nazivaju i večernja škola
fat_boy_slim je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 14:15   #43 (permalink)
Starter

Datum registracije: 29-11-07
Godina: 21
Poruka: 45
profesorica se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: mmrki Pogledaj Poruke
Hoteljersko-turistički o Opatiji. Pogotovo po bolonji, te svi oni koji studiraju tamo kažu da je sprdačina od faksa.
slažem se...cula isto tako...
profesorica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 14:34   #44 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 30-11-07
Poruka: 172
emma86 se izdvaja iz mase

mislis u opatiji?
emma86 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 14:35   #45 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,326
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Može on biti bilo gdje, al da ga u Rijeci tako nazivaju...

Zadnji Uredio _Aris_ : 02-12-07 u 14:41.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 18:45   #46 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,359
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

zavisi kako kome, nekome su teži tehnički faksevi, nekome su teži faksevi tipa pedagogija,filozofija i sl, sve zavisi kako kome nešto leži, tako da mislim da se ne može objektivno uspoređivat težine fakseva na ovaj način

9. uberbabe : skupina D - glasanje
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 18:50   #47 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Nemam pojma koji je najlakši, mislim da za svaki treba zagrijati stolicu i to jako dobro, ali slušajući ovako od kolega pretpostavljam da se najmanje grije na ekonomiji i hrvatskim studijima (pogotovo novinarstvu, povijesti...), a mislim da ni politologija nije neki problem (ševa, ispravi me ako krivo govorim).

Najgori iliti najteži bi bili arhitektura, medicina, matematika (meni osobno), strojarstvo i (šta ja znam... recimo još...) vaterina

A što se tiče potplaćivanja...

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Na elektrotehnici i računarstvu u zg... radili su anketu poo fakultetima i na mom faksu nitko nije izjavio da je čuo ili zna za bilokakvo potplaćivanje profesora i to je jedini faks na kojem je bio takav rezultat ankete.
Ovo vjerujem da je istina.
I mogu sa sigurnošću tvrditi da nema korupcije na teologiji (KBF-u), nikad čula da je bilo išta u tom stilu na mom faxu, niti ikakav oblik prolaženja na temelju potplaćivanja. Mislim da bi to kod nas završilo kaznenom prijavom (profesor bi prijavio studenta ili dotični ne bi nikad položio njegov kolegij).
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 19:13   #48 (permalink)
o'šla pa - pa :)

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,013
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

A Teica, pa C ima dovoljno para. Kaj će našim profesorima studentska sića?

Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 19:33   #49 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-12-07
Poruka: 7
Caneo se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: mmrki Pogledaj Poruke
Hoteljersko-turistički o Opatiji. Pogotovo po bolonji, te svi oni koji studiraju tamo kažu da je sprdačina od faksa.
čitao neki dan u novinama da im je prolaznost 94%, bogte bolje nego u osnovnoj školi.
Caneo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 22:13   #50 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,060
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Mislim da se ne može govoriti o najtežim ili najlakšim fakultetima. Međutim, činjenica jest da nisu svi jednaki, i to ne samo zbog ljudi koji ih upisuju. Jbg, ne može se uspoređivati jedna medicina, arhitektura ili FER s ekonomijom, pravom i filozofskim. Gledajući realno, ova prva skupina je ipak teža. Ipak, na svakom fakultetu ima profesora koji su zajebani, kolegija koji ti zadaju više muke, ali bez grijanja stolice ne može se završiti niti jedan fakultet.
Također, nisu svi fakulteti ni po broju kolegija jednaki. Neki ih imaju više, neki manje, neki recimo imaju manje uvjeta, itd.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: fax

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:40.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111