| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi koji je po vama najlaksi fax? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: carllito jeli anketa bila anonimna? pazi,ljudima se u anketama jednostavno neda ulaziti u bit problema i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) | |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koji je po vama najlaksi fax? Citat:
Evo i članak, ali ovdje nisu navedeni brojevi: -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- NA ZAGREBAČKOM Filozofskom fakultetu (FF) predstavljeno je danas pilotistraživanje o mitu i korupciji na fakultetima, što su ga proveli "Diskrepancija" Klub studenata sociologije Filozofskog fakulteta, List osječkih studenata (LOS) uz potporu Transparency Internationala Hrvatska (TI Croatia), Saveza studentskih udruga i Uprave zagrebačkoga FF-a. "Motiv anketnoga studentskog istraživanja o mitu i korupciji - provedenoga na pet fakulteta zagrebačkoga Sveučilišta - bio je dobivanje podataka o tome što studenti doista misle o raširenosti mita i korupciji na fakultetima, a ne senzacionalizam", rekao je na konferenciji za novinstvo jedan od voditelja toga projekta Martin Požar. Osim na Filozofskom fakultetu, istraživanje je provedeno na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu prometnih znanosti, Medicinskom fakultetu i Ekonomskom fakultetu. Istaknuo je da istraživanje ne dokazuje postojanje korupcije, već samo iznosi stajalište studenata te da njihovi odgovori sugeriraju općeniti zaključak da je korupcija najmanje izražena na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, nešto više na Filozofskome fakultetu, osrednje na Medicinskome fakultetu, znatno na Fakultetu prometnih znanosti i najviše na Ekonomskome fakultetu. Komentirajući te rezultate istraživanja, Martin Požar napomenuo je kako je zapravo riječ o pilot-projektu koji nema nikakve senzacionalističke namjere. To je potvrdila i suvoditeljica projekta Ana Opačak rekavši da cilj istraživanja nije bio ocrniti pojedine fakultete i profesore, već dati što je moguće realniju "sliku" o pitanjima koja su bila predmet istraživanja. Naime, objasnio je Požar, uzorak ispitanika nije reprezentativan - ispitano je između 60 i 80 studenta na svakom od pet fakulteta. Ana Opačak napomenula je kako je istraživanje provedeno i na tri fakulteta Sveučilišta u Osijeku, ali da, zbog nedostatka financijske potpore, za sada nema rezultata. Studentski predstavnici izvijestili su da su prethodno uputili molbu fakultetima na kojima su proveli istraživanja, rekavši da su od Pravnoga fakulteta, na kojemu su također htjeli provesti istraživanje, dobili "odbijenicu", uz tumačenje da ih to ne zanima, s Fakulteta prometnih znanosti nisu dobili nikakav odgovor, a na Medicinskome fakultetu srdačno su ih primili. Ipak, upozorili su, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nije uopće odgovorilo na njihovu molbu za financijsku potporu projektu, dok im je Sveučilište u Zagrebu dalo moralnu potporu. | |
| | |
| | #42 (permalink) |
| mali debeli dioničar Datum registracije: 24-09-05 Lokacija: Rijeka Godina: 34
Poruka: 7,868
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koji je po vama najlaksi fax? ja bi se priklonio onim koji kažu da ne postoji težak ili lagan faks svaki ima svoje "kvake"...teške predmete, zajebane profesore i sl. međutim treba uspoređivati srodne fakultete...ne možemo uspoređivati npr. medicinu i ekonomiju jer uopće nemaju dodirnih točaka ali jedno znam...ovdje u rijeci hotelijersko-turistički faks nazivaju i večernja škola ![]() |
| | |
| | #43 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 29-11-07 Lokacija: Ri Godina: 21
Poruka: 45
![]() | Re: koji je po vama najlaksi fax? Citat:
![]()
__________________ Mozda sam preluda za javnost, ali nisam dovoljno luda za imaginarne prijatelje! | |
| | |
| | #46 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: koji je po vama najlaksi fax? zavisi kako kome, nekome su teži tehnički faksevi, nekome su teži faksevi tipa pedagogija,filozofija i sl, sve zavisi kako kome nešto leži, tako da mislim da se ne može objektivno uspoređivat težine fakseva na ovaj način
__________________ I hope they can understand that it’s not “just a dog” but the thing that gives me humanity and keeps me from being “just a person." 9. uberbabe : skupina D - glasanje |
| | |
| | #47 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koji je po vama najlaksi fax? Nemam pojma koji je najlakši, mislim da za svaki treba zagrijati stolicu i to jako dobro, ali slušajući ovako od kolega pretpostavljam da se najmanje grije na ekonomiji i hrvatskim studijima (pogotovo novinarstvu, povijesti...), a mislim da ni politologija nije neki problem (ševa, ispravi me ako krivo govorim). Najgori iliti najteži bi bili arhitektura, medicina, matematika (meni osobno), strojarstvo i (šta ja znam... recimo još...) vaterina A što se tiče potplaćivanja... Citat:
I mogu sa sigurnošću tvrditi da nema korupcije na teologiji (KBF-u), nikad čula da je bilo išta u tom stilu na mom faxu, niti ikakav oblik prolaženja na temelju potplaćivanja. Mislim da bi to kod nas završilo kaznenom prijavom (profesor bi prijavio studenta ili dotični ne bi nikad položio njegov kolegij). | |
| | |
| | #48 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koji je po vama najlaksi fax? A Teica, pa C ima dovoljno para. Kaj će našim profesorima studentska sića? ![]() ![]()
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #50 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,060
![]() ![]() ![]() | Re: koji je po vama najlaksi fax? Mislim da se ne može govoriti o najtežim ili najlakšim fakultetima. Međutim, činjenica jest da nisu svi jednaki, i to ne samo zbog ljudi koji ih upisuju. Jbg, ne može se uspoređivati jedna medicina, arhitektura ili FER s ekonomijom, pravom i filozofskim. Gledajući realno, ova prva skupina je ipak teža. Ipak, na svakom fakultetu ima profesora koji su zajebani, kolegija koji ti zadaju više muke, ali bez grijanja stolice ne može se završiti niti jedan fakultet. Također, nisu svi fakulteti ni po broju kolegija jednaki. Neki ih imaju više, neki manje, neki recimo imaju manje uvjeta, itd.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
![]() |
| Tagovi: fax |
« STS Faust Vrancic
|
mladost »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:40.