Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi lektire u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: icegirl Do sada smo za svaku lektiru morali pisati citate i sve od a-ž, a ove godine ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-05-08, 13:32   #11 (permalink)
Banned

Datum registracije: 22-05-08
Godina: 13
Poruka: 176
crazy_girl_karla se izdvaja iz mase
Re: lektire

Citat:
Pravi autor: icegirl Pogledaj Poruke
Do sada smo za svaku lektiru morali pisati citate i sve od a-ž, a ove godine pola toga u školi pišemo kao test. dobijemo pitanja i onda odg. na njih i tako nam ocjeni.

inače mrzim pisati lektiru jer je to gubljenje vremena.
napišem sve i najbolje u razredu i dobijem 3.
ne prepisujem s interneta ni iz vodiča jer zna doslovno sve što piše na internetu i u vodičima, ali i nisu od koristi jer nitko ne piše citate.
onda imate neku glupacu iz hj...mi smo isto sad poceli
pisat testove iz lektire(evo,bas smo danas jedan napisali iz sretnog princa)...a inace mi uvijek nade neku MALU greskicu i da 4...NE KUZIM
ZAKAJ...a ja sam jednom kratak sadrzaj prepisala s interneta a ona nikaj
ne skuzi..
crazy_girl_karla je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-05-08, 18:43   #12 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 26-06-06
Godina: 14
Poruka: 5,114
icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl

Citat:
Pravi autor: crazy_girl_karla Pogledaj Poruke
onda imate neku glupacu iz hj...mi smo isto sad poceli
pisat testove iz lektire(evo,bas smo danas jedan napisali iz sretnog princa)...a inace mi uvijek nade neku MALU greskicu i da 4...NE KUZIM
ZAKAJ...a ja sam jednom kratak sadrzaj prepisala s interneta a ona nikaj
ne skuzi..
Ma meni su testovi super... lako je pročitati i znati o čemu se radi i sve to... meni je problem pisati citate i te gluposti jer mi se neda i jer uvijek dobijem 2 puta lošiju ocjenu nego što zaslužim. Gubljenje je vremena, pogotovo 17 dana prije kraja škole, a dugujem 2 lektire. A ova naša zna od riječi do riječi sve s interneta. začudila sam se jer je starija nastavnica pa ne bih rekla da se ona bavi kompom i internetom, pogotovo da traži lektire i nas kažnjava zbog snalažljivosti... potruditi se naći na internetu, urediti i isprintati - treba nagraditi , šalim se. Kod mene u razredu nitko iz hrvatskog nema 5, ja sam dva puta imala 4, dvoje učenika 3, a ostali 2 i njih dosta 1. Pretjeruje do kraja. Kod nje 5 može dobiti samo onaj tko zna više od nje same. Stvarno traži od gramatike da se zna sve što smo učili u školi do zadnje lekcije.

lako za sadržaj, sadržaj i odvijanje radnje kroz lektiru je isti... pa nije fora da te u tome lovi
icegirl je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-05-08, 19:39   #13 (permalink)
Banned

Citat:
Ma meni su testovi super... lako je pročitati i znati o čemu se radi i sve to... meni je problem pisati citate i te gluposti jer mi se neda i jer uvijek dobijem 2 puta lošiju ocjenu nego što zaslužim. Gubljenje je vremena, pogotovo 17 dana prije kraja škole, a dugujem 2 lektire. A ova naša zna od riječi do riječi sve s interneta. začudila sam se jer je starija nastavnica pa ne bih rekla da se ona bavi kompom i internetom, pogotovo da traži lektire i nas kažnjava zbog snalažljivosti... potruditi se naći na internetu, urediti i isprintati - treba nagraditi , šalim se. Kod mene u razredu nitko iz hrvatskog nema 5, ja sam dva puta imala 4, dvoje učenika 3, a ostali 2 i njih dosta 1. Pretjeruje do kraja. Kod nje 5 može dobiti samo onaj tko zna više od nje same. Stvarno traži od gramatike da se zna sve što smo učili u školi do zadnje lekcije.

lako za sadržaj, sadržaj i odvijanje radnje kroz lektiru je isti... pa nije fora da te u tome lovi
mogu samo reci...
JADNI VI...
eto...mi imamo isti problem...mislim ne iz hj nego
iz matematike...iz mat ima samo streber iz naseg raza 5
a svo drugi manje...al ova nam nikaj ne objasni...luda zena...
Odgovori sa citatom
Star 27-05-08, 21:44   #14 (permalink)
Akademik Foruma

icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl

Citat:
mogu samo reci...
JADNI VI...
eto...mi imamo isti problem...mislim ne iz hj nego
iz matematike...iz mat ima samo streber iz naseg raza 5
a svo drugi manje...al ova nam nikaj ne objasni...luda zena...
Kod nas ima samo jedan učenik koji ima cjelokupni prosjek za 5... i to jedva s poklonjenim bodom. matematika je isto grozna. ima 4-5 cjelina u polugodištu i pišemo test i za pismeni i za usmeni i onaj tko ima 1 iz bilo koje od cjelina ide na popravni. čak i ako imaš sve 5 i samo jednu jedinicu, ne prolazi. zemljopis nam je došla neka užasna. kaže "napravite ... i ..." i tako mi sami učimo i pišemo cijelu godinu i onda pita i test i nitko nema više od 3. zadnji puta kad sam odg. znala sam na karti sve, od teorije sam znala sve što me pitala osim dva pitanja i upisala mi je 2 2. povijest učimo cijelo polugodište, usmeno pita ali test smo dobili tek sad (gradivo cijelog polugodišta), tehnički nam daje 5-minutni svaki sat. kemiju imamo jednom blok sat tjedno. od blok sata imamo samo pola jednog. izdiktira i kaže slijedeći put pišete test. ni pokuse ne pravimo. nitko ništa ne objasni, nitko učenike ne zainteresira za predmet, gradivo je odvratno teško i nerazumljivo. traže dlaku u jajetu. ne znam, jedva čekam da završi škola da se psihički oporavim. inače volim školu, ali kad ga pretjeraju, onda stvarno nije uredu.

ispričavam se za OFF

Zadnji Uredio icegirl : 27-05-08 u 21:47.
icegirl je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-05-08, 10:51   #15 (permalink)
Banned

Citat:
Kod nas ima samo jedan učenik koji ima cjelokupni prosjek za 5... i to jedva s poklonjenim bodom. matematika je isto grozna. ima 4-5 cjelina u polugodištu i pišemo test i za pismeni i za usmeni i onaj tko ima 1 iz bilo koje od cjelina ide na popravni. čak i ako imaš sve 5 i samo jednu jedinicu, ne prolazi. zemljopis nam je došla neka užasna. kaže "napravite ... i ..." i tako mi sami učimo i pišemo cijelu godinu i onda pita i test i nitko nema više od 3. zadnji puta kad sam odg. znala sam na karti sve, od teorije sam znala sve što me pitala osim dva pitanja i upisala mi je 2 2. povijest učimo cijelo polugodište, usmeno pita ali test smo dobili tek sad (gradivo cijelog polugodišta), tehnički nam daje 5-minutni svaki sat. kemiju imamo jednom blok sat tjedno. od blok sata imamo samo pola jednog. izdiktira i kaže slijedeći put pišete test. ni pokuse ne pravimo. nitko ništa ne objasni, nitko učenike ne zainteresira za predmet, gradivo je odvratno teško i nerazumljivo. traže dlaku u jajetu. ne znam, jedva čekam da završi škola da se psihički oporavim. inače volim školu, ali kad ga pretjeraju, onda stvarno nije uredu.

ispričavam se za OFF
vi iz zemljopisa sami ucite i pisemo
a mi iz pid isto sami sve radimo...ono...
Boze dragi pa to mozemo i kod kuce..lol...
a vidim da vi imate vise problema nego mi...
ah...nemam rijeci...
Odgovori sa citatom
Star 28-05-08, 19:14   #16 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
vi iz zemljopisa sami ucite i pisemo
a mi iz pid isto sami sve radimo...ono...
Boze dragi pa to mozemo i kod kuce..lol...
a vidim da vi imate vise problema nego mi...
ah...nemam rijeci...
mi sve sami radimo osim matematike, engleskog i vjeronauka.
ajd i hrvatski nam izdiktira po 3 stranice velike bilježnice od svake lekcije
icegirl je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-08, 23:15   #17 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 21
Poruka: 1,166
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Ajde, ajde, pitajte ubuduće koje lektire vam trebaju pa ću vam ih ja napisat' iz glave ili pomoću bilješki s predavanja, tako da vam profesorica ne može reć' da ste prepisali iz vodiča ili s neta.
Odgovori sa citatom
Star 30-05-08, 23:18   #18 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 09-11-06
Godina: 17
Poruka: 4,608
lol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masilol_lol je dragulj u masi

kolko detaljno na netu ima smrt smail age čengića napisano? neda mi se jos trazit, samo ako znate
nesto profesorica govorila da moramo detaljno procitat a glupo mi na kraju sad komad dobit
Odgovori sa citatom
Star 30-05-08, 23:20   #19 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Poruka: 1,166
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Pa to ti barem nije dugačka lektira za pročitat'...
Odgovori sa citatom
Star 30-05-08, 23:23   #20 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 19-06-07
Poruka: 7,332
gggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svima
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku gggiga

sluge zove smail aga
usred stolca kule svoje
a u zemlji hercegovoj
ajte vamo sluge moje

Il tako nešta

S tim nas je naša profesorica ubila... znala je napamet cijelo prvo pjevanje, ako ne i cijelu knjigu ... Jedna od boljih knjiga iz lektire, naravno kad se prevede na normalan jezik, ima skroz dobru priču

Mislim da ti je najbolje pročitat knjigu jednom - dvaput, ne treba puno vremena, a može se skužit nabrzinu...
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114