| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi matematički problem u Društvo forumu; U velikom strahu od crne daidzine ruke otvaram još jednu temu jer me muči ovaj problem. Mislim da će se ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | matematički problem U velikom strahu od crne daidzine ruke otvaram još jednu temu jer me muči ovaj problem. Mislim da će se naći netko na forumu tko će znati ovo razjasniti. Ako postoji bolje mjesto na forumu za ovaj problem nek to netko od modova premjesti. Tri čovjeka u došla u birtiju .Naručili piće,popili i svatko svoje platio. Konobar im naplatio 30kn. Šef kafića to vidio i kaže konobaru "Mi ne varamo ljude, uzmi 5 kuna (od tih 30) idi im sad to vrati". I sad konobar skuži da je problem podijelit 5 kuna na njih trojicu. Uzme on sebi 2 kune u džep,a svakom od njih da po kunu,što bi značilo da je svaki svoje piće platio 9kn. Ali 3x9 kn je 27 +2 kod konobara je 29. Gdje je nestala 30-a kuna?
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: matematički problem oni su dali 30 kuna...gazda vratio 5 to je 25...konobar je svakom dao po kunu...to je 28...i sebi zadržao 2 to je 30
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Semi Profesional Go-Kart Racer | Re: matematički problem Kad bi im konobar išao vratit 5 kuna to bi značilo da je svaki od njih platio 8.33 kn... Al budući da im je svakom dao po kunu, to je (8.33+1)*3 = 27.99 I one 2 kune što je maznuo sebi u džep...
__________________ Zadnji Uredio Servant : Jučer popodne. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: matematički problem Vi naopako razmišljate. Činjenica je da su dali 30 kn. Činjenica je da su dobili 3 kn nazad. Dakle platili su 27 kn i dvije je konobar uzeo sebi. 30-3=27 27+2=29
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| charolastra | Re: matematički problem Ne nego si ti naopako postavio problem Eno ti čisto matematičko riješenje gore ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,662
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: matematički problem Jer se ove zadnje dvije kune oduzimaju, a ne zbrajaju... I onda dodaš 5 gazdinih kuna i dobiješ točan račun. ![]()
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: matematički problem Citat:
27+3=30 (dvije konobarove kune ulaze u ovih 27, a tri kune koje su dobili nazad ne ulaze) probajte vidit moju temu 2+2=5 i vidit ima li tu grešaka ili ne... (ima jedna ali vrijedna...) Zadnji Uredio kresola : 22-10-07 u 15:59. | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| banned | Re: matematički problem ja sam računao preko vektora i logaritmirao to riješenje i nemogu dobit točan odgovor nikako, mislim taj konobar vara, mama će dat najbolje riješenje, ja sam dobio konačni rezultat 4 ![]()
__________________ Darth Damfisk creed "Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru" |
| | |
![]() |
| Tagovi: matematika, problem |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:42.

Eno ti čisto matematičko riješenje gore