| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Matematicki zadaci u Društvo forumu; Pozdrav svima na Croportal-u. Dosao sam sa razlogom ovdje da se druzim (Zabavljam), ali treba mi i pomoc oko ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 31-10-09
Poruka: 17
![]() | Matematicki zadaci Pozdrav svima na Croportal-u. Dosao sam sa razlogom ovdje da se druzim (Zabavljam), ali treba mi i pomoc oko neke matematicke zadace (8-mi razred) za nekoliko dana imamo test pa tako da malo su mi teske te zadace. Mogu li postaviti te zadace ovdje pa da mi neko pomogne. Unaprijed zahvalan svima. M.D |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 28-01-07 Lokacija: Slavonija Godina: 27
Poruka: 2,892
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matematicki zadaci srećom, matematički simboli su svugdje isti... ![]() tak da, samo ti lupi zadatak, oni koji će rješavati će već shvatiti poantu.
__________________ Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih provjerava. |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() | Re: Matematicki zadaci Test 1 1.Ravenka x-3 (vrz) 2 = (x-3)*2 preminuje u tocno brojno raventsvo za : a) x=0; b) x=1; v) x=2; g) x=3 2.Ravenka x(na 3-ta)-2xy+xy(na 3-ta) = 0 od __________ stepen i ima __________ nepoznate ( koji stepen i koliko nepoznate)? 3.Ravenka 5x=2x+3 je ekvivalentna sa ravenku 5x _______ =3. To be continued.. (Ako neko ima ove testove , jos bolje necemo da se ovako maltretiramo zadacu po zadacu ..resite koliko mozete i postirajte Zahvalan sam svima mnogo.Zadnji Uredio M.D : 31-10-09 u 16:09. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 28-01-07 Lokacija: Slavonija Godina: 27
Poruka: 2,892
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matematicki zadaci u slobodnom prijevodu... 1. jednadžba x-3 (vrz) 2 = (x-3)*2 ima za riješenje: x=0 x=1 x=2 x=3 2. jednadžba x^3 - 2xy + xy^3 = 0 je ________stupnja i ima ________ nepoznanice (kojeg stupnja i koliko njih). 3. jednadžba 5x=2x+3 ekvivalentna je jednadžbi 5x _____ = 3 daklem momak, šta je vrz? 2. jedn. je 3 stupnja, ima 2 nepoznanice 3. stupnja, a rješenja nemam pojma koliko ima... ![]() 3. 5x=2x+3 isto je što 5x-2x=3
__________________ Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih provjerava. Zadnji Uredio raven21 : 02-11-09 u 09:15. |
| | |
| | #9 (permalink) | |
![]() | Re: Matematicki zadaci Citat:
| |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:05.