| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi matematika zadatak u Društvo forumu; može li mi netko riješiti ovaj zadatak 9.Duljina kateta pravokutnoga trokuta jednake su 1dm i 2.4 ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 12-07-07 Godina: 16
Poruka: 1
![]() | matematika zadatak može li mi netko riješiti ovaj zadatak 9.Duljina kateta pravokutnoga trokuta jednake su 1dm i 2.4 d,a duljina hipotenuze sličnog trokuta iznosi 3.9 dm.Koliko su duljine kateta drugog trokuta? zahvaljujem. Hvala |
| | |
| | #2 (permalink) |
| The Eye Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,389
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: matematika zadatak pitagora, izracunaj hipotenuzu prvog,a^2+b^2=c^2 pa postavi u omjer jer ti je omjer isti, jer kad se kaze da su slicni to znaci da su kutovi u trokutu identicni, samo je duljina razlicita, ili laicki receno ako smanjis ili povecas jedan od tih trokuta dobit ces identican ovom drugom ![]() a1:b1:c1=a2:b:c2 i iz toga vise nego lako izracunas ![]() sorry al ne da mi se sad racunat, znam da je 2 min posla al san malo lin, a i tebi nece skodit malo racunanja
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Do'h! | Re: matematika zadatak a0= 1 b0= 2,4 c1= 3,9 a0^2+b0^2=c0^2 . . . c0=2,6 Ovo gore je pitagorin poučak, izračunaš hipotenuzu prvog trokuta Ovo dalje je po pravilu za slične trokute... c1=k * c0 3,9= k * 2,6 . . . k= 1,5 a1= k* a0 a1= 1,5 b1= k * b0 b1= 3,6 a0, b0, c0 su stranice prvog trokuta a1, b1, c1 su stranice drugog trokuta Nisam 100% siguran, pričekaj nekog da potvrdi |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:34.