Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 37

Nema više švercanja s X-icom

Raspravljate o temi Nema više švercanja s X-icom u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; S tuđom studentskom iskaznicom neće se više moći jesti u zagrebačkim menzama, odlučila je Uprava SC-a i švercanje proglasila 'kaznenim ...

mab
    mab je offline
    Top Uploader Avatar od korisnika mab
    Datum registracije
    23-11-06
    Poruka
    7,988
    Liked
    19 times

Exclamation Nema više švercanja s X-icom

S tuđom studentskom iskaznicom neće se više moći jesti u zagrebačkim menzama, odlučila je Uprava SC-a i švercanje proglasila 'kaznenim djelom'. Svaku X-icu provjerava zaštitar na ulazu.
    U studentskim menzama glavno jelo i desert može se pojesti za svega šest-sedam kuna. Hraneći se solidnom klopom studentske dane preživljavaju studenti, ali i puno onih koji nemaju indeks nekog od fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zaštitari raspoređeni po svakoj blagajni u svakoj menzi kontroliraju sliku i ime na X-ici, a ako slika ne odgovara studentu koji je sa sobom nosi, njegovo ime upisuje se na "crnu listu" zaštitara Bilić Erić securytija.

Niko Vidović, ravnatelj Studentskog centra kaže da kazna za studente prijestupnike još nije određena.

"Zasad tek prikupljamo imena tih studenata. X-ica je neprenosiva, ona je dokument kao i indeks i osobna iskaznica. Tako želimo spriječiti troškove državi", izjavio je Vidović za Večernji list.

Akcija kontrole studenata je počela u petak. Koliko je do sada bilo studenata prijestupnika, Vidović nije želio precizirati. Ipak je rekao da ih je bilo oko 500.

"Opet štede na nama i opet smo im mi krivi. Kakve veze ima ako na iskaznici piše Iva, a jede Marko? To je isti trošak. Uostalom, i Marko može ostati bez kune na iskaznici pa zamoliti kolegu da nešto pojede na njegovoj iskaznici", ogorčeni su studenti s Brodogradnje.

Slikoviti Vidović kaže da država nije planirala da će i Marko jesti, ističući da studenti tako krše propise.

Studenti nisu ostali dužni. Pitaju ima li u državi većih prijestupnika. Također odgovorne pitaju koliko državu stoje zaštitari angažirani da provjere ime i prezime studenata?

Bez odgovora na to pitanje bili su u upravi SC-a, i Ministarstvu, a i zaštotari su bili tajnoviti.

Večernjak je ostao uskraćen i za odgovor koliko tona hrane studenti pojedu i koliko to košta državu.
    MUSTANG - The Car That Never Got Old Just Got New

GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
    Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Re: Nema više švercanja s X-icom

Ma užas!

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    314 times

stvarno su se okomili na prave kriminalce i ljude oštećuju državu!!

kad se sjetim svojih studentskih dana, ni jedan mjesec mi iznos na x-ici nije bio dostatan do kraja mjeseca. normalno da ćeš onda posudit od nekoga tko se toliko ne hrani u menzi.
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Akademik Avatar od korisnika pajo-patakRi
    Datum registracije
    25-11-07
    Poruka
    3,665
    Liked
    4 times

da, mi im radimo troškove...sigurno smo mi riječki studenti napravili 6 miljuna kuna duga riječkom sc-u

studentski zbor i ove u sc-u sve treba pozatvarat

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    314 times

nije to samo problem s riječkim sc-om.
    osječki je donedavno imao sanacijskog upravitelja (nisam siguran jel još na čelu), također se radilo o milijunima kuna duga i neisplaćenih potraživanja prema dobavljačima.

čuj, kad može Ivo i ministri, zašto ne bi i oni?
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Datum registracije
    25-11-07
    Poruka
    3,665
    Liked
    4 times

u rijeci imaš 3 mjesta za jesti...index je kao najveći, imaš kantinu u studentskom domu (btw imamo jedan jedini dom) i kantinu na medicinskom faxu

sad su u indexu makli gazirana pića, kavu, mislim čak i jaja na roštilju sa menija...ostatak hrane je ono - napunit si trbuh masnoćama i onda si gladan nakon sat vremena

riječki kampus stoji, pogotovo menza na kampusu, za koju se ne zna kad će se otvorit

tako da imaš15-20 tisuća studenata koji se hrane u restorančiću i od sada samo na svoju x-cu, na kojoj se kune jako brzo otope

i naravno studenti su krivi za sve malverzacije...al dobro sad je ionako najbolje vrijeme za krađu i korupciju, pa zašto da to zbor i ostala ekipa i ne čine

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,204
    Liked
    1189 times

blazeni bonovi u moje doba...becki, dva jaja, majoneza

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
    Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Piše na Facebooku fora da neki put traže osobnu uz Ixicu.

Datum registracije
    25-11-07
    Poruka
    3,665
    Liked
    4 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
    blazeni bonovi u moje doba...becki, dva jaja, majoneza
    ja sam u zadnjoj generaciji koja je fizički vidjela bonove i koristila ih neko vrijeme

sad neki novi korumpirani klinci predstavljaju studente, a studenti više nisu što su bili, svi su postali apatični i guraju iz dana u dan jer ništa nije njihov problem, a kad tad svaki problem u društvu zahvati svakog čovjeka

žao mi je što više nema bunta u ostalim mladim ljudima

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: pajo-patakRi Pogledaj Poruke
    ja sam u zadnjoj generaciji koja je fizički vidjela bonove i koristila ih neko vrijeme
    Ja ih imam još negdje doma...

Spremio za uspomenu...

Ma i ovako nisam baš bio česti gost, a sad ću još više bježati...

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku