| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Nove akademske titule u Društvo forumu; Čuli ste. Jučer je konačno i Anto Đapić postao magistar. Zajedno s još par desetaka tisuća dosadašnjih diplomiranih ekonomista, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 21-03-07 Godina: 28
Poruka: 399
![]() ![]() | Nove akademske titule Čuli ste. Jučer je konačno i Anto Đapić postao magistar. Zajedno s još par desetaka tisuća dosadašnjih diplomiranih ekonomista, pravnika, inženjera i sl. Što mislite o tome? Ima li smisla mijenjati titule unazad nekome tko je svoje zvanje stekao prije 40 godina? Hoćemo li prepravljat svoje diplome? Meni se to čini besmislenim. Što je s dosadašnjim magistrima znanosti? Oni su čini mi se prošli najlošije pošto zapravo predstavljaju izumrlu vrstu, a rijetko tko će znati pravu razliku između njih i novopečenih magistara struke. A razlika je golema. Dvije godine odlaženja na predavanja nakon posla, učenje preko vikenda i polaganje ispita, pisanje pristupnih i seminarskih radova dok su drugi izlazili van, kritičkih članaka, znanstvenih osvrta i na kraju taj famozni znanstveni doprinos. Puno živaca i vremena. Naročito za one koji se ne bave znanstvenim radom. A sada, jednim administrativnim potezom ispada da su svi magistri... ![]()
__________________ Bog je stvorio ženu u petak! Zašto petak? U ponedjeljak je stvorio kokoš, u utorak puricu, u srijedu patku, u èetvrtak gusku i u petak mu je ponestalo perja. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nove akademske titule Razika je iznmeđu mr. sci. i samo mr. Ne vidim problem, samo ja ću sad biti magistar ![]()
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 23-05-07
Poruka: 62
![]() | Re: Nove akademske titule Mnogi ljudi ne vide i ne kuže razliku između "novog" i "starog" magistra. Ali za shvaćanje najbolje je vidjeti stupanj obrazovanja. Svi znamo da po starom sustavu 6. stupanj predstavlja onaj koji ima višu školu( današnji ing. itd.), a 7. onaj koji ima visoku (npr. današnji dipl.ing., dipl.oecc, dipl.iur. itd.). E sad postoje dvije vrste "starog" magisterija, a to je stupanj obrazovanja 7/1 , a to je stručni magisterija (kratica mr.) i znanstveni magisterij, stupanj obrazovanja 7/2 (kratica mr.sc.). Još na to ide najveći stupanj, a to je 8. stupanj odnosno doktorat (dr.sc.). E sad, ovaj novi magistar ima kraticu "mag." i predstavlja 7. stupanj obrazovanja, znači isto kao i sadašnji dipl. ing. tako da se samo mjenja ime titule, ali ne i stupanj obrazovanja. Sadašnji magistiri ( 7/1 ili 7/2), uvijek će biti u prednosti naprema ovim novima koji imaju 7. stupanj obrazovanja. Poanta svega da je ova promjena titula samo usklađivanje titula s EU, a nitko neće ni dobiti, ali ni izgubiti na toj promjeni. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 27-05-07 Lokacija: Zagreb/Dubrava
Poruka: 2,679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nove akademske titule ja se ne slazem s time. glupo mi je sto ce ovi sa starim procesom imati istu titulu kao i oni sa novim procesom/bolonjom. netko tko je po bolonjskom procesu sve ispite dao na vrijeme, morao proci godinu sa prosjekom da ne placa godinu ce imati istu titulu kao i onaj koji se (ne nuzno, ali postoje i takvi) doslovno mogao zajebavati na faksu 10 godina i za prolaz je samo morao proci sve ispite sa 2. ja ne kazem da su svi takvi, ali ima ih. that's just my humble opinion....
__________________ So there I was. Within the sobriety of the immortals. A semblance of supernatural winds passing through, The garden sighs, flowers die. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-08-07 Lokacija: Zadar
Poruka: 52
![]() | Re: Nove akademske titule meni nije jasno kako netko može s nekakvom ekonomijom 4g. biti magistar, kad oni ni prije toga nisu bili npr. inžinjeri, uglavnom želim reći da mi kojima fax traje 5g., aj aj ok što su nam prebacili na titulu magistra, jer ovi po bolonji, kojima je puuuno lakši program, da su magistri a mi po starom da nismo, stvarno nebi bilo u redu e sad jeli u redu da ovi s 4g. faxa isto budu magistri..... tu se ne slažem ! kako je rekla neki dan asistentica, u svitu vam se prizna samo Dr. to je granica, ovo drugo svi imaju, jer danas svi studiraju, fax je u svitu ka srednja škola! |
| | |
| | #8 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Nove akademske titule po meni je to glupost.. ja sam trebao biti dipl.inf, a sad ću biti mag. inf? koliko znam, bolonjci na mom faxu do te iste titule dolaze za 5 godina (3+2), a ja ću za 4..istina, sustav školovanja se promijenio (mislim na restrukturiranje predmeta, ne uči se sve isto), ali ipak mi nije u toj priči sve jasno.. ![]()
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Nove akademske titule Titula Ime Prezime, dipl. inf. je po novom mag. Ime Prezime. Možda i bude to mag. inf., ulgavnom kad dobim diplomu ću znat( a tako i ostali)
__________________ Gutta cavat lapidem,non vi sed saepe cadendo. (Kap buši kamen, ne snagom, već čestim kapanjem.) Zadnji Uredio mmrki : 14-11-07 u 19:52. |
| | |
![]() |
| Tagovi: bolgna, titula |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:21.