Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi politologija u Društvo forumu; eeej!Kakav je studij političkih znanosti u Zg?Posebice me zanima smjer politologija...kako je na fax-u i što ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-05-08, 00:05   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-03-08
Poruka: 5
Valkirae se izdvaja iz mase
politologija

eeej!Kakav je studij političkih znanosti u Zg?Posebice me zanima smjer politologija...kako je na fax-u i što se zapravo tamo radi..?Tražila sam malo po internetu ,al nema baš previše informacija.Je li teško za upast, koliko otprilike primaju studenata i gdje se može uopće zaposliti poslije toga?
ako ima netko tko studira politologiju...neka napiše nešto....please hvala puno!!
Valkirae je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-05-08, 21:26   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-04-07
Poruka: 98
Grunga se izdvaja iz mase
Re: politologija

heh,i ja sam jedan od zainteresiranih za politologiju...
to planiram,al i mene zanimaju odgovori na postavljena pitanja...bil bi zahvalan ak možete napisati...
Grunga je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 08:27   #3 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 893
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Evo, ja sam apsolvent politologije...

Faks i je i nije težak...Ovisi kako se gleda na to...Osobno sam studirao po starome programu, ali sam čuo kako studiranje po Bolonji zahtijeva veću revnost kod studenata, tj. mora se ići na predavanja pisati seminarske radove, izlaziti na kolokvije i slične 'obveze'...

To je u jednu ruku dobro, jer te prisili na kontinuiran rad (nešto kao u srednjoj školi), ali nije dobro za onoga tko je mislio (p)ostati kampanjac...

Inače, faks je po meni zanimljiv, dobar...Naročito sada kada je Bolonja, pa ima puno više izbornih predmeta, pa se može i više specijalizirati u nekome pravcu...

Što se tiče zaposlenja, kao diplomirani politolog (odnosno magistar politologije po Bolonji) možeš raditi svugdje i nigdje...Naime, znaš malo prava, malo ekonomije, malo sociologije, malo filozofije, ali su općenito više 'priznati' pravnici ili ekonomisti od politologa

Što se tiče upisa, neznam točne brojke, jer se one mijenjaju svake godine, ali i nije baš tako lagano upisati se...Naime, prilično je velika navala na faks, pa je konkurencija prilična...

Eto, ako netko ima još neko pitanje neka ga tu postavi ili pošalje PM

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-05-08, 22:24   #4 (permalink)
Starter

eee super hvala ti....
A koji se predmeti polažu na prijemnom?Čula sam za povijest ,književnost, gospodarstvo i politiku..tak' nešto...najveća muka mi je za povijest..nekako mi se čini da je toga preeeeeviše od četiri godine...
gdje se ti planiraš zaposlit kada završiš fax?

Ja sam treći razred pa pomalo 'istražujem ' šta bih mogla dalje....ne znam...politologija mi se čini zanimljiva.....al' još razmišljam.....
Grunga koji si ti razred??
Valkirae je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 12:36   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Valkirae Pogledaj Poruke
eee super hvala ti....
A koji se predmeti polažu na prijemnom?Čula sam za povijest ,književnost, gospodarstvo i politiku..tak' nešto...najveća muka mi je za povijest..nekako mi se čini da je toga preeeeeviše od četiri godine...
Nešto sam čitao u novinama kako moj faks neće više imati prijemne ispite već će gledati uspjeh na državnoj maturi, ali za to ti nisam siguran, malo se negdje informiraj oko toga

Kada sam ja išao na prijemni bili su hrvatski jezik, opća kultura i informiranost, politika i gospodarstvo te povijest...
Btw, povijest je bila samo 1. i 2. svjetski rat

Citat:
gdje se ti planiraš zaposlit kada završiš fax?
Iskreno, još ne znam...Nešto sam radio u GONG-u, nešto u Saboru, ali vidjeti ću još

Citat:
Ja sam treći razred pa pomalo 'istražujem ' šta bih mogla dalje....ne znam...politologija mi se čini zanimljiva.....al' još razmišljam.....
Pa svakako je zanimljiva, jedino ne znam koliko te to zanima...Jel čitaš redovno novine, gledaš Dnevnik, pratiš situaciju u domaćoj i međunarodnoj politici i slično?

Jel ako to sada ne radiš, na faksu će morati to raditi itekako

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 20:20   #6 (permalink)
Starter

eee hvala ti....(ili da kažem vi??)
Pomogao si mi....još ću malo razmisliti i vidjeti koji fax izabrati.....pa početkom četvrtog razreda počet se polagano pripremat za prijemni jer je državna matura za sada odgođena jer još nije usvojen zakon o polaganju.
Valkirae je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 13:19   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-02-08
Godina: 18
Poruka: 13
carolina18 se izdvaja iz mase

e cao
evo ja sam jos jedna od zainteresiranih za taj faks..ali muci me to sto se prica sto sa tim faksom i nema bas puno prilika za zaposlenje..?
ja se dvoumim izmedu politologije i povijesti..
carolina18 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 13:31   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: carolina18 Pogledaj Poruke
e cao
evo ja sam jos jedna od zainteresiranih za taj faks..ali muci me to sto se prica sto sa tim faksom i nema bas puno prilika za zaposlenje..?
ja se dvoumim izmedu politologije i povijesti..
Hm, a kao sa završenom povijesti ima puno prilika

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 13:41   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-02-08
Godina: 18
Poruka: 13
carolina18 se izdvaja iz mase

hmm istina,ali s tim studijem bar znam za sto sam kvalificirana i znam gdje cu i kakav posao traziti..s politologijom mi se cini da nije tako..bar mi se cini tako sad kad sam procitala sve zive forume na temu politologije..nisam nasla nikog tko je zadovoljan
carolina18 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 13:55   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
hmm istina,ali s tim studijem bar znam za sto sam kvalificirana i znam gdje cu i kakav posao traziti..s politologijom mi se cini da nije tako..bar mi se cini tako sad kad sam procitala sve zive forume na temu politologije
A za što si to kvalificirana? Za biti profesorica povijesti ili raditi u nekome institutu za povijest i to je to (barem koliko ja znam)

Mislim da sa politologijom dobiješ jedno šire obrazovanje i samim time i veće mogućnosti za zapošljavanje

Citat:
..nisam nasla nikog tko je zadovoljan
Evo sada jesi

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:15.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103