| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi politologija u Društvo forumu; eeej!Kakav je studij političkih znanosti u Zg?Posebice me zanima smjer politologija...kako je na fax-u i što ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 08-03-08
Poruka: 5
![]() | politologija eeej!Kakav je studij političkih znanosti u Zg?Posebice me zanima smjer politologija...kako je na fax-u i što se zapravo tamo radi..?Tražila sam malo po internetu ,al nema baš previše informacija.Je li teško za upast, koliko otprilike primaju studenata i gdje se može uopće zaposliti poslije toga? ako ima netko tko studira politologiju...neka napiše nešto....please hvala puno!! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 893
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: politologija Evo, ja sam apsolvent politologije... Faks i je i nije težak...Ovisi kako se gleda na to...Osobno sam studirao po starome programu, ali sam čuo kako studiranje po Bolonji zahtijeva veću revnost kod studenata, tj. mora se ići na predavanja pisati seminarske radove, izlaziti na kolokvije i slične 'obveze'... To je u jednu ruku dobro, jer te prisili na kontinuiran rad (nešto kao u srednjoj školi), ali nije dobro za onoga tko je mislio (p)ostati kampanjac... Inače, faks je po meni zanimljiv, dobar...Naročito sada kada je Bolonja, pa ima puno više izbornih predmeta, pa se može i više specijalizirati u nekome pravcu... Što se tiče zaposlenja, kao diplomirani politolog (odnosno magistar politologije po Bolonji) možeš raditi svugdje i nigdje...Naime, znaš malo prava, malo ekonomije, malo sociologije, malo filozofije, ali su općenito više 'priznati' pravnici ili ekonomisti od politologa Što se tiče upisa, neznam točne brojke, jer se one mijenjaju svake godine, ali i nije baš tako lagano upisati se...Naime, prilično je velika navala na faks, pa je konkurencija prilična... Eto, ako netko ima još neko pitanje neka ga tu postavi ili pošalje PM ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() | Re: politologija eee super hvala ti.... A koji se predmeti polažu na prijemnom?Čula sam za povijest ,književnost, gospodarstvo i politiku..tak' nešto...najveća muka mi je za povijest..nekako mi se čini da je toga preeeeeviše od četiri godine... gdje se ti planiraš zaposlit kada završiš fax? Ja sam treći razred pa pomalo 'istražujem ' šta bih mogla dalje....ne znam...politologija mi se čini zanimljiva.....al' još razmišljam..... Grunga koji si ti razred?? |
| | |
| | #5 (permalink) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: politologija Citat:
Kada sam ja išao na prijemni bili su hrvatski jezik, opća kultura i informiranost, politika i gospodarstvo te povijest... Btw, povijest je bila samo 1. i 2. svjetski rat Iskreno, još ne znam...Nešto sam radio u GONG-u, nešto u Saboru, ali vidjeti ću još Citat:
Jel ako to sada ne radiš, na faksu će morati to raditi itekako | ||
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() | Re: politologija eee hvala ti....(ili da kažem vi??) Pomogao si mi....još ću malo razmisliti i vidjeti koji fax izabrati.....pa početkom četvrtog razreda počet se polagano pripremat za prijemni jer je državna matura za sada odgođena jer još nije usvojen zakon o polaganju. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-02-08 Godina: 18
Poruka: 13
![]() | Re: politologija e cao evo ja sam jos jedna od zainteresiranih za taj faks..ali muci me to sto se prica sto sa tim faksom i nema bas puno prilika za zaposlenje..? ja se dvoumim izmedu politologije i povijesti.. |
| | |
| | #8 (permalink) | |
![]() | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-02-08 Godina: 18
Poruka: 13
![]() | Re: politologija hmm istina,ali s tim studijem bar znam za sto sam kvalificirana i znam gdje cu i kakav posao traziti..s politologijom mi se cini da nije tako..bar mi se cini tako sad kad sam procitala sve zive forume na temu politologije..nisam nasla nikog tko je zadovoljan |
| | |
| | #10 (permalink) | |
Mislim da sa politologijom dobiješ jedno šire obrazovanje i samim time i veće mogućnosti za zapošljavanje Evo sada jesi ![]() | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:15.