Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi pravni fakultet u Društvo forumu; ovako, znam me priprema li se netko od nasih dragih forumasa za upis na ovaj faks? cula sam da je ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-06-08, 09:56   #1 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika kvaziLicious

Datum registracije: 29-04-08
Godina: 18
Poruka: 339
kvaziLicious se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku kvaziLicious
pravni fakultet

ovako, znam me priprema li se netko od nasih dragih forumasa za upis na ovaj faks?
cula sam da je dolazilo do nekih izmjena, tj. da se na prijemnom u nekim gradovima (npr. Osijeku) uz hrvatki jezik, filozofiju, logiku i povijest, trazi i politika i gospodarstvo? kakvo je uopce zainteresiranost ljudi poslijednjih godina za pravo? i postoji li za ovu godinu ona zbirka iz koje se moze ucit? jel ona uopce izdana? ...jer sam cula da je u biti ta zbirka 99%-tna preslika prijemnog... koliko pripreme uopce pomognu pri upisu?

zanima me i misljenje forumasa koji trenutno studiraju pravo. da je tesko, to znam, al eto, ako mi mozete reci nesto o tome... eto mene za godinu dana, ako bog da.

i hvala unaprijed.
kvaziLicious je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 10:04   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 30-01-08
Poruka: 1,640
starka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobar
Re: pravni fakultet

pogledaj si malo ovo Upisi 2008/09 - Upisi
starka je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 10:05   #3 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 19-06-07
Godina: 21
Poruka: 7,332
gggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svimagggiga je poznat svima
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku gggiga

Ja sam prije 2 ili 3 godine isao na prijemni na pravu, i tad je bila politika i gospodarstvo... Imao sam i te zbirke (od prethodnih par godina), pitanja odgovori, ali dzabe ti to sve... Nije ni jedno pitanje bilo na prijemnom ...

Al ono, nije preteško, hrvatski je bio prilično jednostavan, logike nije bilo kolko se siječam, povjest je bila dosta zajebana, filozofiju nisam ni učio tako da ne znam ... Ja sam hrvatski i povijest riješavao, a ovo dvoje sam manje više bez čitanja zaokruživao, i upao sam uz plaćanje (ali nisam upisao pravo)...
gggiga je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 10:07   #4 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: starka Pogledaj Poruke
pogledaj si malo ovo Upisi 2008/09 - Upisi
pogledala ja to sve, vec napamet znam, samo sta je razlika izmedju toga sta tu pise i onog sto bude.

pa me zato zanimalo iz prve ruke.
kvaziLicious je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 10:18   #5 (permalink)
prof. Foruma

starka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobarstarka je stvarno dobar

Dobro, utoliko ti ne mogu pomoći. Ja sam pravo upisala prije 3 godine, na prijemnom sam imala hrvatski, povijest, logiku i filozofiju.
Koliko se sjećam, to je prva godina kada su pitanja iz zbirke prestala službeno vrijediti kao moguća pitanja na prijemnom. Ali, još tad je zbirka izlazila. Isto tako, mislim da nisam imala ni jedno pitanje iz zbirke.
Pokušaj si skupit što više tih zbirki pa kombiniraj ako ti se da i imaš vremena. Sad čuda neviđena teško da ćeš naučiti, a one pikanerije najbolje je saznavat preko tih pitanja
starka je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 10:25   #6 (permalink)
Regularni forumas

ovo mi nije jasno...
- zbroj ocjena općeg uspjeha u sva četiri razreda i ocjene završnog ispita množe se sa dvadeset i dobiveni rezultat predstavlja broj bodova, koji je pristupnik postigao u srednjoj školi.

??

ja sam skroz neinformirana iz razloga sto sam ja ona generacija koja je trebala pisat drzavnu maturu. i bila sam uvjerena da ce ustrajat na njoj, tako da se uopce nisam raspitivala o prijemnima. sad su nas zeznuli.
a sto se tice opceg uspjeha, npr ja imam prvu god 5, 2. 5, 3.4 i 4. 5opci uspijeh. jel to dovoljno dobro?
kvaziLicious je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 10:44   #7 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: kvaziLicious Pogledaj Poruke
ovo mi nije jasno...
- zbroj ocjena općeg uspjeha u sva četiri razreda i ocjene završnog ispita množe se sa dvadeset i dobiveni rezultat predstavlja broj bodova, koji je pristupnik postigao u srednjoj školi.

??

ja sam skroz neinformirana iz razloga sto sam ja ona generacija koja je trebala pisat drzavnu maturu. i bila sam uvjerena da ce ustrajat na njoj, tako da se uopce nisam raspitivala o prijemnima. sad su nas zeznuli.
a sto se tice opceg uspjeha, npr ja imam prvu god 5, 2. 5, 3.4 i 4. 5opci uspijeh. jel to dovoljno dobro?
Bilo bi vam službeno napomenuto da ste trebali polagat državnu maturu
Ovo mi nije jasno. ajmo ovako:
1.razred -
2.razred -
3.razred -
4.razred -
matura -
samo opći uspjeh na kraju godine!!!
starka je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 10:58   #8 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Bilo bi vam službeno napomenuto da ste trebali polagat državnu maturu
Ovo mi nije jasno. ajmo ovako:
1.razred - 5
2.razred - 5
3.razred - 4
4.razred - 5
matura - 5
samo opći uspjeh na kraju godine!!!
24*20=
znaci, od tog djela imam 480 bodova?

a minimum za proc taj prag, il koji je to vec vrag, je 600bodova ili?
kvaziLicious je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 11:03   #9 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: kvaziLicious Pogledaj Poruke
24*20=
znaci, od tog djela imam 480 bodova?

a minimum za proc taj prag, il koji je to vec vrag, je 600bodova ili?
mačak, ne brini se. Imaš krasne ocjene.
Ako je prag 600, znači da ti sa prijemnog treba 120 bodova, tj. točno odgovorenih 12 pitanja.
Razumiješ me?
Za cijeli upis se gleda tih tvojih 480 bodova + postignut rezultat na razredbenom ispitu (prijemnom)
Za dalje je bitno koliko ćeš dobro riješit taj ispit i na koji ćeš se način upisat (izvanredan, redovan+plaćanje, redovan bez plaćanja)
starka je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-08, 11:12   #10 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
mačak, ne brini se. Imaš krasne ocjene.
Ako je prag 600, znači da ti sa prijemnog treba 120 bodova, tj. točno odgovorenih 12 pitanja.
Razumiješ me?
Za cijeli upis se gleda tih tvojih 480 bodova + postignut rezultat na razredbenom ispitu (prijemnom)
Za dalje je bitno koliko ćeš dobro riješit taj ispit i na koji ćeš se način upisat (izvanredan, redovan+plaćanje, redovan bez plaćanja)
aj mi pojasni jos malo ove boldane opcije... one ovise o uspijehu na prijemnom ili?
i sta treba ispunit za to da ides redovno bez placanja?

i hvala ti puno, puno. imas pice kad dodjem gore.
kvaziLicious je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: 0809, prijemni

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:32.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114