Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi razlika izmedu racunalstva i informatike u Društvo forumu; gledam na tehnickom veleucilistu ima smjer racunalstvo i informatika..pa ako mi netko moze objasniti u cemu je razlika?...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-07-07, 12:26   #1 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-09-06
Godina: 18
Poruka: 980
Outlaw se izdvaja iz maseOutlaw se izdvaja iz maseOutlaw se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Outlaw
razlika izmedu racunalstva i informatike

gledam na tehnickom veleucilistu ima smjer racunalstvo i informatika..pa ako mi netko moze objasniti u cemu je razlika?
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 12:30   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,430
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar
Re: razlika izmedu racunalstva i informatike

Mislim da si malo pogriješio. Nije smijer računalstvo već RačunaRstvo.
U principu kolko ja znam jer idem na to veleučilište razlika ti je da se u Informatici više bave s programiranjem dok je Računarstvo više orijentirano na računalne komponente (kako radi komp, hardware i to...).
Najjedostavnije ti je otići do TVZ-a u Konavoskoj i pitati na referadi da ti to stručno objasni žena tam. Referada ti radi svakim radnim danom od 11-13 h.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 12:53   #3 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,837
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

ja ti idem na taj faks i preporučio bi da odeš na računarstvo, jebeš informatiku
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 13:00   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

ja isto cu ic na taj najvjerojatnije jer sad sam 3.srednje zavrsio pa se polako spremam,da znam da je racunarstvo al meni se nekak vise svida racunalstvo i kako je tamo jel bolje to ili fer?
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 13:06   #5 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Poruka: 17,837
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

fer je puno teži ovo ti je 3+2

znači za 3 godine injžinjer i onda možeš upisati 2 godine za magistra, isti kurac, ali je fer teži puno
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 14:49   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Jep, ja sam mogao birati dal ići na fer ili tvz (oboje s plaćanjem jer sam budala na tvz izašo tek u 2. roku) pa sam odabro tvz. Baš zato kaj je lakši. Računo si bolje platit tvz pa proć nego na feru bacit 7hiljada kn u vjetar (znam da bi pao)...
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 15:31   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

da i ja mislim da je fer tezi puno zato bas i mislim upisat tvz...neznam vise me zanima hardware nego software...a recite kakvi su profesori na tvz-u i to...nema valjda nekih zeznutih
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 15:40   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Ufff, ima zeznutih, al ak ideš polagat predmete prek kolokvija nebuš imo previše problema s njima. Većinom se ekipa tuži na osnove elektrotehnike - najluđi profesori...
Ja sam skoro sve riješio prek kolokvija tak da sam kod profesora sam došo po upis ocjena...Al ak ne učiš vjeruj, neće ti ni tvz bit tak lagan. Skupi se tog dosta ak ostaviš sve za kraj...Tak sam ja ostaivo ovaj jedan predmet pa sad moram čekat 9. mjesec da ga riješim, a sam mi on osto...
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 15:46   #9 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Poruka: 4,585
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Računarstvo je opširnije i sveobuhvatnije, ima puno programiranja i rada sa programskom implementacijom, zaštitom i sl.Informatika uči praktične osnove, zanemaruje programiranje i podučava principe povezivanja. Tako na feru ima smjer Računalstvo i (moj) Telekomunikacije i informatika, jer Informatika očito nije dovoljno opširna da bi bila samostalan smijer.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 15:50   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: Adolon Pogledaj Poruke
Ufff, ima zeznutih, al ak ideš polagat predmete prek kolokvija nebuš imo previše problema s njima. Većinom se ekipa tuži na osnove elektrotehnike - najluđi profesori...
Ja sam skoro sve riješio prek kolokvija tak da sam kod profesora sam došo po upis ocjena...Al ak ne učiš vjeruj, neće ti ni tvz bit tak lagan. Skupi se tog dosta ak ostaviš sve za kraj...Tak sam ja ostaivo ovaj jedan predmet pa sad moram čekat 9. mjesec da ga riješim, a sam mi on osto...
znam imam volju za ucenjem vjeruj (bar sada) znam da nista nije lagano ako se ne uci ili sve je lagano kada se uci ali bi htio izabrat laksi put fer mi se nekako cini dosta tezak
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: racunalstvo informatika

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 15:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114