Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi Što mislite o djeci iz privatnih škola? u Društvo forumu; Svoje dete bih 100% dala u privatnu skolu,ako bih naravno imala uslova za to. Imala sam priliku da vidim ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-05-07, 15:30   #11 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 4,495
Lulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavan
Re: Što mislite o djeci iz privatnih škola?

Svoje dete bih 100% dala u privatnu skolu,ako bih naravno imala uslova za to. Imala sam priliku da vidim kako je tamo, kako deca uce, rade,kako im je....I mislim da je to fenomenalna stvar za danasnju decu.Prvenstveno zbog samog obrazovanja, pa i discipline. Meni nista licno nije falilo sto sam isla u drzavnu osnovnu skolu, kao i vecini njih,ali mislim da su danas druga vremena i drugacije su granice u drzavnim.Tako da nemam nista protiv privatnih skola.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-05-07, 17:59   #12 (permalink)
Banned

Datum registracije: 30-12-05
Poruka: 450
Hacker55 se izdvaja iz maseHacker55 se izdvaja iz maseHacker55 se izdvaja iz maseHacker55 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Hacker55

pa nemam ja nis protiv privatne skole. Ali imam jedan primjer iz osnovne, prijatelji prijateljica, brat i sestra. Imali su para ko blata a isli su u normalnu osnovnu i iskreno bili su glupi ko kurac i jedva su prosli 7. razred (iako su bili dobri kao osobe, ono je brutalna cinjenica) A i imali su probleme sa razrednicom i profesorima jer je jedan od njih bio jako bahat prema njima. U 8. razredu su otisli i sreo sam ih krajem polugodista istog te su mi rekli da prolaze s 5 i da im je super (u privatnoj skoli) a sreo sam ih dok sam bio na skijanju sa starcima

privatna skola? jedino ako mi netko zeli oteti djecu da sam toliko bogat ili ako su bas u 2 dvije najblize skole od tamo gdje budem zivio profesori smeca, inace idu u normalnu
ne kazem ja da su privatne skole lose, ali bas te razlike u financijama ja ne volim, i ne zelim da (u slucaju da budem imao para) mi djeca budu snobovi i gledaju na siromasne kao na nize ili losije ljude ili slicno...iako i to ovisi od skole do skole.
Uglavnom, moja djeca 99% u javnu, ako se ima para i ako bas zele naravno necu ih sprijecavat od privatne.
Hacker55 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-05-07, 19:06   #13 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Poruka: 3,398
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Djeca kao i svaka druga. Samo sto dobiju bolje skolovanje, jer ih ima manje i profesor se moze svakom pojedincu posvetit maksimalno. Uz to i profsori u tim skolama uz to sto ima manje ucenika, imaju i bolje place, i sigurno su zbog toga motiviraniji, manje nervozni i zadovoljniji.Samim time i djeca se osjecaju sigurnije, i postizu se dobri rezultati.

Ljudi se rađaju kao orginali, a umiru kao loše kopije.
eva je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-05-07, 20:05   #14 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,616
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: vatra Pogledaj Poruke
Mislim da su oni u velikoj prednosti i da dobivaju bolje obrazovanje.
To se ne slažem! Pogledaj malo po natjecanjima iz znanja na kojim mjestima su djeca iz privatnih škola. Da imaju bolje obrazovanje, imali bi i veće znanje i bili bi po svim tim natjecanjima prvi. A ja još nisam čuo da je u Hrvatskoj ikoji učenik iz bilo koje privatne škole bio prvi (ili barem drugi, treći...). Ispravite me svi ako griješim.
Odgovori sa citatom
Star 19-05-07, 21:35   #15 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,919
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
A ja još nisam čuo da je u Hrvatskoj ikoji učenik iz bilo koje privatne škole bio prvi (ili barem drugi, treći...). Ispravite me svi ako griješim.
Ti to kao pratiš tko je kada pobijedio na nekom međuškolskom natjecanju
Evo ja ne pratim pa ću ti vjerovati na riječ. Nema šanse da idem provjeravati takve gluposti.
Napisala sam MISLIM, a ne da znam. A zašto mislim? Jer sam ja u svojoj školi bila broj, "ti u trećoj klupi", " tii u crvenoj majici" , jer mi nitko nikad ništa nije niti objasnio, niti mi se obratio se kao osobi.
Eto, toliko o trudu mojih profesora. A išla sam u jaku gimnaziju i iz moje škole su pobjeđivali na natjecanjima, između ostalog i iz fizike. A tko je predavao fiziku? Tip koji se derao, vrijeđao (kurvo, glupačo, idiote, svinjo i sl), nije ništa objašnjavao i nitko ga nije smio pitati da ponovi. Na kraju sata bi jedino preporučio za instrukcije svog kolegu (a ovaj njega). I to je obrazovanje? A učenici redoovito pobjeđivali.
Glupa mi je ta teorija.

Ne smatram ja obrazovanjem nekakv štreberaj. Na natjecanja su išli klinci s najboljim ocjenama. I šta bi onda to trebalo po tvojoj logici značiti? Da oni koji su imali najbolje ocjene imaju najbolje obrazovanje? Pa s tim se NIKAKO ne slažem, a oko sebe imam dosta živih primjera koji to dokazuju.

Zadnji Uredio vatra : 19-05-07 u 21:39.
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-05-07, 21:55   #16 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Ti to kao pratiš tko je kada pobijedio na nekom međuškolskom natjecanju
Evo ja ne pratim pa ću ti vjerovati na riječ. Nema šanse da idem provjeravati takve gluposti.
Napisala sam MISLIM, a ne da znam. A zašto mislim? Jer sam ja u svojoj školi bila broj, "ti u trećoj klupi", " tii u crvenoj majici" , jer mi nitko nikad ništa nije niti objasnio, niti mi se obratio se kao osobi.
Eto, toliko o trudu mojih profesora. A išla sam u jaku gimnaziju i iz moje škole su pobjeđivali na natjecanjima, između ostalog i iz fizike. A tko je predavao fiziku? Tip koji se derao, vrijeđao (kurvo, glupačo, idiote, svinjo i sl), nije ništa objašnjavao i nitko ga nije smio pitati da ponovi. Na kraju sata bi jedino preporučio za instrukcije svog kolegu (a ovaj njega). I to je obrazovanje? A učenici redoovito pobjeđivali.
Glupa mi je ta teorija.

Ne smatram ja obrazovanjem nekakv štreberaj. Na natjecanja su išli klinci s najboljim ocjenama. I šta bi onda to trebalo po tvojoj logici značiti? Da oni koji su imali najbolje ocjene imaju najbolje obrazovanje? Pa s tim se NIKAKO ne slažem, a oko sebe imam dosta živih primjera koji to dokazuju.
Ova prva rečenicu ne razumijem. Jel bitno da li pratim ili ne, ako iznosim točan i provjeren argument? I ima puno ljudi koji misle da to nisu gluposti pa se suzdrži od takvog komentara!
A što se tiče slanja na natjecanje, koje bi to onda učenike trebalo slati na njih i po kojim kriterijima (jer vidim da po tebi dobra ocjena nije dobar kriterij)? I što bi to po tvojoj logici donijelo?
A što se tiče ovog vrijeđanja sa strane profesora i za to postoji rješenje - mi smo isto imali profesora koji nas je vrijeđao, snimili smo ga jednom prilikom na kazetofon (tada još nije bilo mobitela) i pustili to za vrijeme roditeljskog sastanka. Slijedeći dan se nije pojavio na poslu i nikad više nakon toga. Zašto vi niste učinili nešto slično?
I još jedna dodatna informacija: uspjeh određene škole se mjeri i po tome (između ostalog) koliko joj učenika ide na natjecanja i koja mjesta zauzimaju na njima. Samo mi sad nemoj reć da ako neko osvoji 1 mjesto na svijetu iz nekog predmeta, da ima loše obrazovanje, te da takav rezultat nije jedno od mjerila obrazovanja (ako ne i najbitnije)!

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 19-05-07 u 21:59.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-05-07, 22:16   #17 (permalink)
prof. Foruma

vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

Kako možeš iznijeti podatak ako se nisi prije toga informirao? Dakle, očito pratiš.

Nisam ja rekla da na natjecanje ne treba slati najbolje učenike, nego da najbolji učenici nisu i najbolje obrazovani. Ako mi je dijete talentirano za matematiku i ako ga čitav život šaljem na instrukcije, velika je vjerojatnost da će imati peticu i ići na natjecanje,a i pobijediti. Šta to znači? Da je on najbolje obrazovan? NE!!!
Znači li to da je njegov profesor najbolji predavač? Možda je, a možda to znači samo da mi je dijete vrijedno i talentirano.

A vidim da te moj profesor zanima. Profesora smo snimili i prijavili, a desilo se jedino to da više nije predavao u razredu A, nego u razredu B. A nama je došao tip koji je pričao viceve i diktirao teoriju fizike. U privatnoj školi sigurno ne bi ostalo na tome.
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-05-07, 22:25   #18 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Poruka: 3,398
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Citat:
To se ne slažem! Pogledaj malo po natjecanjima iz znanja na kojim mjestima su djeca iz privatnih škola. Da imaju bolje obrazovanje, imali bi i veće znanje i bili bi po svim tim natjecanjima prvi. A ja još nisam čuo da je u Hrvatskoj ikoji učenik iz bilo koje privatne škole bio prvi (ili barem drugi, treći...). Ispravite me svi ako griješim.
Jesi li ti procitao zasto sam ja napisala da djeca koja idu u privatne skole imaju bolje obrazovanje? Naravno da ce djeca koja su iz drzavnih skola postic bolje rezultate, pa ako radi niceg drugog ima ih vise, i sanse da osvoje 1. mjesto u nekom natjecanju su samim time veca. Ali kvalitetno obrazovanje nije osvajanje natjecanja , vec i odgoj i odnos prema ucenicima, jer skola nije samo obrazovna ustanova, vec i odgojna. Ono sto profesori rade u drzavnim skolama nema veze s pedagogijom, i djecu uce samo da se boje i da postoje 2-3 ucenika u svakom razredu koji imaju neku privilegiju, to su obicno ti koji i idu na ta natjecanja, a ostali su samo kako je vatra rekla "ti u crvenoj majci" ili etiketirani kao ljencine, a mozda su jako pametni i da se malo radi s njima, i da im se neka potpora bili bi uspjesniji i zdraviji ljudi poslje. Stvar je u gledanju na svakog pojedinca u razredu kao individualca, kojemu se na drugi nacin treba nesto objasnit, sto je u razredu s 30 ucenika jednostavno nemoguce.

Ljudi se rađaju kao orginali, a umiru kao loše kopije.
eva je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-05-07, 22:34   #19 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Kako možeš iznijeti podatak ako se nisi prije toga informirao? Dakle, očito pratiš.

Nisam ja rekla da na natjecanje ne treba slati najbolje učenike, nego da najbolji učenici nisu i najbolje obrazovani. Ako mi je dijete talentirano za matematiku i ako ga čitav život šaljem na instrukcije, velika je vjerojatnost da će imati peticu i ići na natjecanje,a i pobijediti. Šta to znači? Da je on najbolje obrazovan? NE!!!
Znači li to da je njegov profesor najbolji predavač? Možda je, a možda to znači samo da mi je dijete vrijedno i talentirano.

A vidim da te moj profesor zanima. Profesora smo snimili i prijavili, a desilo se jedino to da više nije predavao u razredu A, nego u razredu B. A nama je došao tip koji je pričao viceve i diktirao teoriju fizike. U privatnoj školi sigurno ne bi ostalo na tome.
Kao prvo da jednu stvar raščistimo - ja tebe ne napadam i doživljavam ovo kao normalnu razmjenu mišljenja. Ako isto tako misliš, idemo dalje.

Ne razumijem zašto je bitno (za ovaj razgovor) da li pratim ta natjecanja ili ne?

Što se ocjena tiče, ja nisam nigdje ni tvrdio da su najbolje ocjenjeni ujedno i najobrazovaniji. Svi znaju da je ocjena odraz trenutnog znanja. Širinu nečijeg obrazovanja ionako možeš najbolje ocijenit retrogradno, ali ako ne vjeruješ ocjenama, čemu ćeš vjerovat?

Ti si imala, jednog lošeg profesora, ja jednog, netko treći još jednog. Da li to znači da su svi profesori u državnim školama loši?

Što se tvog profesora tiče, to što nije dobio otkaz smatram velikom greškom i smatram da o tome ne treba dalje raspravljati (ako se slažeš). Moj profesor je sljedeći dan dobio otkaz. Dakle, takvo iživljavanje ne prolazi ni u državnim školama.

Dakle, slažem se da privatne škole imaju prednost što se tiče kvalitete uvjeta rada i (vjerovatno) ljudskijeg odnosa prema učenicima. Ali ne slažem se (barem trenutno) da imaju bolje obrazovne programe i pružaju bolje obrazovanje. Za sada nemaju takve rezultate.

Za Evu: kao što vidiš, slažem se da je ta odgojna komponenta bolja u privatnim školama i vjerujem da su međuljudski odnosi puno bolji, ali ne vidim koju vezu imaju odgoj i obrazovanje? Netko može bit neodgojen i obrazovan ili obratno. A što se natjecanja tiče, to nije kolektivni sport pa da ovisi o broju učenika. To ovisi o samom učeniku, njegovom znanju (talentu) i profesoru koji ga priprema, bez obzira bio on sam u školi ili imao još tisuću učenika u istoj generaciji.

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 19-05-07 u 22:42.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-05-07, 23:21   #20 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Kao prvo da jednu stvar raščistimo - ja tebe ne napadam i doživljavam ovo kao normalnu razmjenu mišljenja. Ako isto tako misliš, idemo dalje.

Ne razumijem zašto je bitno (za ovaj razgovor) da li pratim ta natjecanja ili ne?
Zato što ja iznosim mišljenje, a ti tvrdiš da rukuješ s provjerenim činjenicama, a budući da ti čitava teorija leži na tvrdnji da su pobjednici na natjecanjima/ odlikaši najbolje obrazovani, bilo bi lijepo da kažeš odakle ti ti podaci.

Citat:
Što se ocjena tiče, ja nisam nigdje ni tvrdio da su najbolje ocjenjeni ujedno i najobrazovaniji. Svi znaju da je ocjena odraz trenutnog znanja. Širinu nečijeg obrazovanja ionako možeš najbolje ocijenit retrogradno, ali ako ne vjeruješ ocjenama, čemu ćeš vjerovat?
Kako misliš čemu ću vjerovati. Zar ne postoje prijemni ispiti na fakultetu? Razgovori prilikom zapošljavanja i sl.
Uostalom, poznato je da u malim mjestima učenici imaju bolje ocjene. Znači li i to da su obrazovaniji i da im treba dati prednost jer imaju bolje ocjene, budući da jedino prema ocjenama možemo mjeriti znanje?
Znači li dobra ocjena da je dobar profesor i dobar školski program?

Citat:
Ti si imala, jednog lošeg profesora, ja jednog, netko treći još jednog. Da li to znači da su svi profesori u državnim školama loši?

Što se tvog profesora tiče, to što nije dobio otkaz smatram velikom greškom i smatram da o tome ne treba dalje raspravljati (ako se slažeš). Moj profesor je sljedeći dan dobio otkaz. Dakle, takvo iživljavanje ne prolazi ni u državnim školama.
Nisam ja imala jednog lošeg profesora, nego sam samo navela jedan primjer.

Citat:
Dakle, slažem se da privatne škole imaju prednost što se tiče kvalitete uvjeta rada i (vjerovatno) ljudskijeg odnosa prema učenicima. Ali ne slažem se (barem trenutno) da imaju bolje obrazovne programe i pružaju bolje obrazovanje. Za sada nemaju takve rezultate.
Uvjeti rada i ljudski odnos su ti koji će natjerati dijete da otvori knjigu i pokaže barem mrvicu zanimanja za neki predmet. Profesori koji se prema djeci ponašaju kao prema osobama, s imenom i prezimenom, oni su ti koji prenose znanje, a ne program. Oni su ti koji trebaju pristupiti pedagoški i znati zainteresirati učenika. A o kvaliteti programa državnih škola neću uopće ni diskutirati. Svi smo išli u školu pa znamo.

Citat:
A što se natjecanja tiče, to nije kolektivni sport pa da ovisi o broju učenika. To ovisi o samom učeniku, njegovom znanju (talentu) i profesoru koji ga priprema, bez obzira bio on sam u školi ili imao još tisuću učenika u istoj generaciji.
Upravo tako. Natjecanje nije kolektivni sprot. To što profesor radi s jednim učenikom, ne znači da pruža cijelom razredu ili školi bolje znanje.

Zadnji Uredio vatra : 19-05-07 u 23:27.
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: privatna skola, privatne skole, privatno, skola, skole

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:22.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114