| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Što mislite o djeci iz privatnih škola? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: vatra Zato što ja iznosim mišljenje, a ti tvrdiš da rukuješ s provjerenim činjenicama, a budući ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što mislite o djeci iz privatnih škola? Citat:
Što se tiče podataka, upiši u Google "natjecanje iz fizike, kemije, biologije, povijesti..." pa pogledaj rezultate tih natjecanja. Za onaj dio oko provjere obrazovanja se slažem, nisam točno napisao ono što sam mislio, a mislio sam ovo: "Širinu nečijeg obrazovanja ionako možeš najbolje ocijenit retrogradno, ali ako ne vjeruješ ocjenama prilikom provjere znanja, čemu ćeš vjerovat?" Ako malo pogledaš prijemne ispite na fakultetima, onda ćeš vidjet da su dio njih i ocjene koje učenici donose sa sobom. Učenici koji imaju bolje ocjene u startu imaju više bodova od onih koji imaju slabije ocjene. Dakle, već se Ministarstvo školstva odlučilo dati im prednost! A da malo pogledamo s druge strane, znači li to da ako učenik ima loše ocjene da je program loš i da je profesor loš? I ne razumijem što si mislila kad si govorila o kvaliteti programa u državnim školama? Pa Ministarstvo školstva propisuje program i on je isti u svakoj školi u Hrvatskoj, bila ona državna ili privatna. Može se jedino razlikovati u načinu izvođenja u predmetima u kojima je to moguće. | |
| | |
| | #22 (permalink) | ||||
| prof. Foruma Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što mislite o djeci iz privatnih škola? Ti i ja očito govorimo različitim jezicima. Citat:
Ministarstvo se malo zeznulo jer su ti prvi s liste, odavno ispali s mog faxa. Ti se i inače slažeš sa svime što ti ministarstva propišu jer su oni uvijek u pravu? Citat:
Citat:
Citat:
Zadnji Uredio vatra : 19-05-07 u 23:06. | ||||
| | |
| | #23 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što mislite o djeci iz privatnih škola? Citat:
Ja nisam rekao da privatne škole nemaju dobre programe, nego da se ne slažem da imaju bolje! Ako me već misliš napadat onda barem pročitaj što sam napisao! Ja cijelo vrijem govorim (a ako ne vjeruješ, več sam ti rekao gdje možeš provjerit) da po mjerilima postoje državne škole imaju bolje rezultate u obrazovanju, nego privatne. Ti možeš tvrdit ili mislit koliko god hoćeš da to nije tako, ali trenutno je (što ne znači da će tako i ostat). A mi se o samom obrazovanju (bez obzira na školu u kojoj se provodi) možemo natezat još 10 godina i iznosit argumente za i protiv. I reci mi, koliko je ljudi na tvom fakultetu koji su završili privatne škole? A da me više ne gnjaviš sa "vrhunskim obrazovanjem" privatnih škola, evo ti jedan članak iz Poslovnog dnevnika, a ako misliš da sam ja to izmislio dat ću ti i link ako hoćeš! Pa sad napadaj nekog drugog! "Prema podacima o broju upisa učenika u prvi razred privatnih srednjih škola, na prvi pogled moglo bi se zaključiti da je zanimanje učenika i roditelja za upis u srednje privatne škole u znatnom padu. To je čudno s obzirom na to da za razliku od privatnih osnovnih škola kojih gotovo da i nema, privatnih srednjih škola ima podosta. Školske godine 2005./2006. u prvi se razred privatnih škola upisalo oko 700 učenika, a 2006./07. upisano ih je upola manje u odnosu na očekivanu kvotu od 980 đaka. Prema portalu Odlikasi.hr, glavni uzrok takva stanja nisu prevelike školarine, nego rezultati državnih ispita prema kojima među najboljih deset škola u državi nije bilo nijedne privatne škole. " Zadnji Uredio Dr Jekyll : 19-05-07 u 23:31. | |
| | |
| | #24 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što mislite o djeci iz privatnih škola? u mom gradu nema privatne škole tako da je odgovor ne. Možda zato na gradskom natjecanju iz fizike nije pobijedio učenik iz privatne škole PS Čitam tvoje postove,ali ne kužim zašto si onda govorio da privatne škole nemaju bolje programe kad ja program nisam niti spominjala. Zato sam zaključila da si diferencirao program privatne od prog javne škole u korist ove druge. Ma dobro, nije ni bitno. Zadnji Uredio vatra : 19-05-07 u 23:36. |
| | |
| | #26 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što mislite o djeci iz privatnih škola? da, ali nisam ga spominjala u kontekstu da je različit u državnoj i privatnoj školi. Samo sam s time, na još jedan način, htjela istaknuti da ocjena ne znači dkvalitetu obrazovanja |
| | |
| | #27 (permalink) | |
![]() | |
| | |
![]() |
| Tagovi: privatna skola, privatne skole, privatno, skola, skole |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:32.

peace