Licka![]()
Raspravljate o temi TEORIJA VJEROJATNOSTI u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; pozdrav da li netko zna riješiti sljrdeći zadatak Prosječni dnevni promet na autocesti u špici sezone iznosi 1200 automobila dnevno, ...
Licka![]()
imas 1200 automobila dnevno, a to je zapravo 1 auto svake 72 sekunde. i onda promatras samo taj period od 72 sekunde.
tu imas 72 mogucnosti trenutka kad ce medvjed krenut, svaka sekunda. i medvjed nece biti udaren ako krene izmedju 1. i 56. sekunde(auto prolazi u 0. i 72. sekundi, a 56 dobijes 71-15). dakle imas 56 povoljnih mogucnosti.
to znaci da je p=56/72=7/9
a ova razdioba, nemam pojma kaj je to.
i da, ovo je samo moja pretpostavka, neznam jel tocno.
if i cut off your arms and cut off your legs would you still love me?
vjerojatnost nije pravilnost pa nemože reći da ti auto ide svake n sekunde. To ti u biti znači da mu šanse ovise o determinističkoj varijabli za učestalost prometa. Onda ti je specifična za sve stvari , vrijeme(kiša, sunce , bla bla), ishod u nogometnoj utakmici... Uglavnom to se temelji na determinističkom kaosu
ok, ali ja sa znanjem maturanta nemogu nista vise od ovoga rjesit. jesi ti na faksu, ili si ga zavrsio vec?
if i cut off your arms and cut off your legs would you still love me?
ma brate dobro si to smislio ali postoji ti ta teoria kaosa koja ti postala aktualna zadnjim 50 godina. Ona ti kaže da je nemoguće odrediti neke stvari potpuno točno jer su to koatična gibanja. To dovodi u pitanje uopće ljudsku spoznaju. Kao pošalica s tom teorijom imaš ono s leptirom, leptir koji zamhane krilima u japanu može uzrokovati uragan na floridi. Ima previše faktora koji utječu na stvari. Kužiš?Nisam završio faks krenuo pmf fizika nastavnički i zanima me općenito...