| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Tko zna matematiku?? u Društvo forumu; da mi objasni kompleksne brojeve neke trigonometrijske oblike kompleksnih brojeva binomi.. arimetricki niz i derivacije..ako netko zna..ja imam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| nema me... Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,323
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tko zna matematiku?? da mi objasni kompleksne brojeve neke trigonometrijske oblike kompleksnih brojeva binomi.. arimetricki niz i derivacije..ako netko zna..ja imam neke primjere a onak recimo da mi je hitno..jako hitno |
| | |
| | #3 (permalink) |
| nema me... Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,323
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tko zna matematiku?? http://i5.photobucket.com/albums/y15...g?t=1200150520 posthto neam pojma di mi je na tipkushi korijen i to..slikao sam |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Tko zna matematiku?? Evo ti zasad za 3c..... a1+a7=42 a10-a3=21 a imaš opću formulu za svaki član niza a(n)=a1+(n-1)*d - gdje je d onaj broj koji se dodaje svakom sljedećem članu niza. Znači a1, a2=a1+d, a3=a1+2d...... sve ove članove niza napišeš u obliku veze između prvog člana i toga d po formuli: a(n)=a1+(n-1)*d...znači: a1=a1 ![]() a7=a1+(7-1)*d a10=a1+(10-1)*d a3=a1+(3-1)*d sada u najgornje dvije jednadžbe uvrstiš umjesto a7,a10,a3 ove formule i dobiješ dvije jednadžbe sa dvije nepoznanice koje se dalje mogu lako riješit (da ih sad ne rješavam, to valjda znaš....) nađeš iz toga a1 i d.....i to ti je to....niz je onda a1+(n-1)*d eto za 3c....ako imaš šta pitat, pitaj... edit: tja sam u istom postu ti rješit i 3a zadatak, ali ne vidim jel' prvi član a7 ili... ![]()
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. Zadnji Uredio kresola : 12-01-08 u 15:35. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Tko zna matematiku?? evo ti za treći a.....princip je isti, koristiš formulu a(n)=a1+(n-1)*d..... a7=-5 (što možeš napisat kao a7=a1+(7-1)*d a a32=a1+(32-1)*d....... pošto znaš koliki su a7 i a32 dobiješ opet dvije jednadžbe sa dvije nepoznanice...... znači: -5=a1+6*d i... 70=a1+ 31*d iz toga nađeš a1 i d.....kada to nađeš an=a1 + (n-1)*d (uvrstiš a1 i d i to ti je prvo rješenje, znači an) a sumu odrediš po formuli: S(n)= n/2 (a1+a(n)) znači suma prvih 10 članova ti je: S(10)=10/2*(a1+a10) pošto već znaš a1, fali ti još a10 a a10=a1+9*d (a prije si već našao i d).... to ti je to....
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Tko zna matematiku?? Ovako sam ti ostatak rješio (uvijek postoji mogučnost pogreške) EDIT: Evo ti i link na photobucket, ako se u ovom privitku ne vidi. http://i125.photobucket.com/albums/p...Picture00C.jpg Zadnji Uredio Vex : 12-01-08 u 16:21. Razlog: Dodan link na photobucket |
| | |
| | #9 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Tko zna matematiku?? Ja sam to nešta po sječanju, nisam siguran da li je točno, pričekaj još nekog
__________________ Drink, drink, wherever you may be, We are the drunk and disorderly, And we don't give a f*ck, and we don't give a sh*t, We're going home with the championship. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:32.