| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Učenik prijetio nožem po školi u Društvo forumu; Nije samo problem u odgoju nego je i problem u učiteljima koji više nemaju hrabrosti se suprostaviti.... Dok sam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 2,216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Učenik prijetio nožem po školi Nije samo problem u odgoju nego je i problem u učiteljima koji više nemaju hrabrosti se suprostaviti.... Dok sam bio srednjoškolac, imao sam profesora kojega se bojala cijela škola.... Da se razumijemo, bio je totalno protiv nasilja i nikada ga nije primjenjivao, no imao je hrabrosti suprostaviti se svima i postaviti se autoritetno..... Toliki je bio autoritet da čak i oni najproblematičniji su bili mirni i tihi u njegovoj blizini i na njegovim satovima.... Bio je pravi učitelj i da su svi takvi ovo nebi nikada susreli..... Želim reći da samo treba imati hrabrosti i reći "DOSTA!"
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 3,227
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Učenik prijetio nožem po školi Meni je tog diteta zao, zamislite samo sta on sve vidi i dozivljava u kući kad takve stvari ide radit, jos tako mali. A vi koji tvrdite da ga treba tuci, razmislite jos jednom, jer to je dite ocito na neki nacin zlostavljano (vjerojatno fizicki) , i na ovakav ocajnicki nacin u stvari trazi pomoc, jer nezna drugacije. Djete koje zivi u normalnoj obitelji, sigurno nebi imalo potrebu radit ovakve stvari. Jadan. ![]()
__________________ Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni. |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 09-11-06 Lokacija: Ri Godina: 17
Poruka: 3,619
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Učenik prijetio nožem po školi odluka škole je ono:“ premjestit će ga u drugu školu”, kamo?? u Mune, u Rupu?? koda ce to nešto promjeniti situaciju, a pisalo je u novinama da ga otac i podržava. žalosno, vjerovatno zapostavljen od strane roditelja i sad vidim sta je eva napisala, isto to sam mislio.
__________________ 20LEGEND |
| | |
| | #14 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Učenik prijetio nožem po školi Citat:
Hrabrosti?! Gledaj malo, učitelj može raditi svoj posao savršeno, biti autoritet i prijatelj istovremeno, ali kad djete dođe doma i roditelj ga tuče ili ga je totalno prepustio ulici onda ja tebe pitam ŠTA MOŽE JEDAN UČITELJ NAPRAVITI DA ODGOJI TO DIJETE ako ga ima samo dva-tri sata tjedno?! Roditelj ne može s njim na kraj, a ima samo njega kao dijete, a jedan učitelj ima njih 25 u razredu i treba biti i svakom roditelj. Ma molim te!!! I još nešto. Ja i ti kad smo bili u OŠ bili smo ništa nasprem današnje djece. Sorry kaj to moram reći, ali danas nemaju nikakvog respekta. | |
| | |
| | #15 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Učenik prijetio nožem po školi Nažalost, ovo nije nimalo rijedak slučaj u školama u zadnje vrijeme. Mama mi je pedagog u osnovnoj školi, tako da dosta čujem o tim stvarima, koje su nažalost sve češće u školama. Djeca su puno drugačija nego što su nekad bila, prije se učitelj poštovao kao bog, a sad se ne poštuje nimalo. Mislim da su za odgoj djeteta i djetetovo ponašanje ipak ponajprije zaslužni roditelji. Ne može učitelj u ta dva - tri sata koliko je s djetetom nešto ozbiljnije napraviti. A i učitelj ima 30 učenika u razredu, a roditelj ima dvoje - troje djece ako i toliko. Djeca kupe sve gluposti od roditelja, pa ako se roditelji doma ponašaju kako se ponašaju, onda će dijete bit nesretno i radit će sranja u školi da bi na sebe privuklo pozornost i da bi bilo u centru pažnje. Naravno da učitelj mora biti autoritet da bi ikako preživio u školi s obzirom kakva su današnja djeca, evo vidim i ja recimo u srednjoj prošlih godina (sad sam prvi faksa, na faksu je ipak malo drugačije) kad sam bio uvijek se "najbolje" profesore najviše zajebavalo i radilo im pizdarije a oni koji su bili "najgori" bilo im se mirno ko bubica na satu. Čak i oni najgori hahari koji su uvijek razbijali okolo isto su bili ko bubice. Znači, ako oćeš da ti budu dobri, ponašaj se čim gore prema njima. Očito se tako mora, nema drugog načina. A taj mali s Matulja je već bio najmanje pet puta u novinama, sigurno i oni jedva čekaju da ga se riješe. Mali vjerojatno ima neke otkačene roditelje koji se doma ne ponašaju ništa bolje od njega tako da nije čudno da je on takav. Dijete vjerojatno pati pa tako želi privući pažnju na sebe. Ali ovo je opći problem, ovo nije pojedinačni slučaj, treba stvarno smisliti kako tome stati na kraj.
__________________ I hope they can understand that it’s not “just a dog” but the thing that gives me humanity and keeps me from being “just a person." 9. uberbabe : skupina D - glasanje |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 3,227
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Učenik prijetio nožem po školi Kako da se stane na kraj losem ponasanju koje ocito ucenici nose iz kuce? Prije nije bilo toliko frustrirane djece jer nije bilo tolike razlike ( materijalne) medu djecom, a roditelji nisu trebala radit po 12 sati da im omoguce sve sto im treba. Pa dolaze kuci nervozni, frustrirani i provode minimalno kvalitetnog vremena s njima. Setam gradom i ne vidim ni jedno misto di se djeca mogu bezbrizno igrat na nogomet, lastik i jednostavno bit bezbrizni , svaka zelena povrsina se pretvara u beton i novi nakrcani parking, pa se zatvaraju u kucu i igraju debilne agresivne igrice neprimjerene njihovoj dobi. Sama nervoza i napetost na sve strane u doba zivota koje bi trebalo bit najljepse, najslobodnije i najbezbriznije. I cemu se onda cudit ovakvim ispadima? Opcenito, drustvo je postalo prematerijalisticki nastrojeno(bitnije je imat jos jedan shopping centar nego park jer jbg donosi lovu za razliku od parka) i nehumano i to je po mom misljenju glavni razlog ovog problema.
__________________ Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni. |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-11-07 Lokacija: Negdje između gornje Vukojebine i Pripizdine donje
Poruka: 106
![]() | Re: Učenik prijetio nožem po školi kod nas, u mojoj bivshoj osnovnoj shkoli je isto tako jedan ucenik 8.razreda napao profesora nozem jer mu je zapisao 10-tu jedinicu...ali ja mu nista ne zamjeram jer je taj profa bzvz dijelio jedinice(valjda ih jos uvijek dijeli... )...
__________________ jebo vladu... |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-11-07 Lokacija: Negdje između gornje Vukojebine i Pripizdine donje
Poruka: 106
![]() | Re: Učenik prijetio nožem po školi Pa dobro jutro, noobe...to je bilo kad je Milas napao Đuru iz matke zbog jedinica...sta se ne sjecas toga-pitaj Brleka ili koga oches ako se ne sjecas...
__________________ jebo vladu... |
| | |
| | #20 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Učenik prijetio nožem po školi Citat:
![]() ![]()
__________________ I pametni grijese | |
| | |
![]() |
| Tagovi: nozem, prijetio, s koli, ucenik |
« maturalni rad
|
Tehnička škola »