Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Školarci i Studenti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Školarci i Studenti Raspravljate o temi Važna obavijest za sve 3. razrede strukovnih škola Hrvatske! u Društvo forumu; Svi koji ste trenutno 3. razred neke strukovne škole u Hrvatskoj znate da po zakonu ne bi trebali polagati drž...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-01-08, 22:12   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-01-08
Godina: 17
Poruka: 3
Toni1234 se izdvaja iz mase
Važna obavijest za sve 3. razrede strukovnih škola Hrvatske!

Svi koji ste trenutno 3. razred neke strukovne škole u Hrvatskoj znate da po zakonu ne bi trebali polagati državnu maturu jer smo mi trenutno zadnja generacija koja je toga lišena. Nažalost, moram vas hitno obavijestiti da se situacija drastično promijenila!
Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja je donio odluku da svi 3. razredi strukovnih škola, uz naravno i gimnazije, polažu pripremne ispite od 28. svibnja do 4. lipnja ove godine koji nas "osuđuju" i na državnu maturu.Tako da ćemo morati polagat državnu, a i staru maturu. Gimnazijama to nije problem jer su to znali kad su krenuli u prvi razred, ali mi iz strukovnih škola to nismo. Gimnazijalci su već dva puta pisali pripremne ispite i znaju što ih čeka, ali mi nemamo pojma!

(dokaz: www.ncvvo.hr - pročitajte vijest 23. siječnja)

Otprilike imamo dva tjedna da nešto poduzmemo:
- šaljemo pisma "prosvjeda" na njihovu e-mail adresu ncvvo@ncvvo.hr
(molimo unaprijed da se suzdržite od korištenja psovki i ostalih uvrijedljivih riječi u tom e-mailu, te da bude gramatički točno)

-organizirajte se! Pokušajte se dogovoriti s drugim razredima strukovnih škola u vašoj okolici o bilo kakvoj vrsti prosvjeda ili bojkota ove odluke. Nemojte misliti da ćete vi biti "preskočeni" ovime - Ovo će biti provedeno u svakom 3. razredu svake strukovne škole u Hrvatskoj!

O ovim ispitima vam ovisi daljni upis na fakultet jer morate polagati predmete koji su vam potrebni za vaš izbor fakulteta uz obavezni hrvatski, matematiku i neki strani jezik po izboru, a zašto bismo mi odjednom morali pisati ispite kada su nam obećali da naša generacija neće njima biti obuhvaćena i da za razliku od gimnazijalaca mi se nismo mogli pripremati za te ispite ove posljednje dvije godine.

Ako se uspijemo udružiti i nešto poduzeti, možda će nas čuti i shvatiti da je na ostvarivanje naše željene budućnosti postavljen težak, dodatni teret za koji se nismo mogli pripremiti!

Neka se čuje naš glas!
Toni1234 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 08:58   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 2,840
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor
Re: Važna obavijest za sve 3. razrede strukovnih škola Hrvatske!

joooj klinceki.. kako cete se vi razocarat u zivotu ak zbog ove glušosti idete radit "prosvjed" uostalom, drzavna matura vam moze samo biti od koristi, nista drugo
shelby-eleanor je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 09:19   #3 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke
joooj klinceki.. kako cete se vi razocarat u zivotu ak zbog ove glušosti idete radit "prosvjed" uostalom, drzavna matura vam moze samo biti od koristi, nista drugo
i think NOT ...
polagat dvije mature od koristi? nda
i još usto bez priprema, aj da smo ko gimnazijalci, znali što nas ceka, a ne nas sad od jednom isprepadat tako, u 3. razredu, i sad nek se snalazimo
Toni1234 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 14:26   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

ma morat ces polagat drek, a ne 2 mature i niste znali sto vas ceka? , matura, sto bi vas drugo cekalo? matura je matura, bila ona drzavna ili ne.. uostalom, za 1 ispit na faxu trebas znat otprilike istu kolicinu gradiva koje ti trebas znati na cijeloj maturi.. pa ako ti matura predstavlja problem.. ne znam sto da ti kazem
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 19:33   #5 (permalink)
Starter

Citat:
ma morat ces polagat drek, a ne 2 mature i niste znali sto vas ceka? , matura, sto bi vas drugo cekalo? matura je matura, bila ona drzavna ili ne.. uostalom, za 1 ispit na faxu trebas znat otprilike istu kolicinu gradiva koje ti trebas znati na cijeloj maturi.. pa ako ti matura predstavlja problem.. ne znam sto da ti kazem
i morat cu polagat dvije mature ako se ovo provede, da si bolje citao/citala skontao/skontala bi to, a ne se tu samo isprdavat

i da vi koji ste to sad prošli boli vas patka, ono kao bilo lagano ...
sigurno da ... NOT ...
nama je profesorica iz matematike rekla da su novi zadaci sad izašli za te testove drzavne mature strašni
i da je na nacionalnim ispitima njenog razreda (drugi raz) koji se spremaju za to od pocetka, koje drzavna matura ne maši zapravo, PALA 1/3 njih ... ponavljam JEDNA TREĆINA ...
a ša mislite kako cemo mi onda proch ako nikad nismo ni vidli to, niti se pripremali za to
dajte malo potpore a ne se tu kurchit kako ste prošli to bez problema ovo-ono jer to nam stvarno ne pomaze
Toni1234 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 19:40   #6 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika mišo_legenda

Datum registracije: 10-12-07
Godina: 23
Poruka: 1,059
mišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono nešto

Citat:
previše se kurčiš. i meni se to sada čini banalno , ali onda mi sigurno nebi bilo.

uostalom faks je totalno druga stvar, i možeš se normalno pripremat za jedan po jedan predmet a srednja je totalno druga priča.

i meni osobno je studentski život puno ljepši i bolji nego što mi je bio srednjoškolski. ne kažem da je lakši, nego nekako bolji , ležerniji.

šta se tiče te državne mature, jebiga, šta se mora, mora se, vjeruj mi, kad nešto moraš proć ćeš sigurno.

slično kao što kad postoje profesori kod kojih je općepoznato da se mora učit naveliko pa se uči, i oni kod kojih je općepoznato da možeš naučit sve zadnji dan.

što se mora mora se dečko tako ti je to
mišo_legenda je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 07:34   #7 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Poruka: 1,884
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: mišo_legenda Pogledaj Poruke
uostalom faks je totalno druga stvar, i možeš se normalno pripremat za jedan po jedan predmet a srednja je totalno druga priča.
Studenti bolonje na FER-u se nebi složili

jer imaš od 200-300 stranica knjige koje trebaš znat na završnom ispitu, a prve dve godine (moje) imao si 5 predmeta jedan dan za drugim, i nema rokova, tj. ima samo 1, prolaziš ili padaš
Sada su tih 5 predmeta razvukli na 2 tjedna ispita.

uglavnom Toni, napravi onlajn peticiju pa da se ljudi mogu potpisati
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 08:51   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: Toni1234 Pogledaj Poruke
a ša mislite kako cemo mi onda proch ako nikad nismo ni vidli to, niti se pripremali za to
dajte malo potpore a ne se tu kurchit kako ste prošli to bez problema ovo-ono jer to nam stvarno ne pomaze

gle, jedino sto ce ti pomoc je da se primis knjige, nista drugo. srednjoskolsko gradivo nije nista sto se ne moze nauciti, a na maturi NE SMIJE biti nista sto je izvan srednjoskolskog gradiva koje je trebalo biti obradjeno (ono sto nije obradjeno je problem vasih profesora). uostalom, za maturu se nemas sto posebno propremat, osim sjest i ucit, a to valjda znas.

Citat:
Pravi autor: mišo_legenda Pogledaj Poruke
previše se kurčiš. i meni se to sada čini banalno , ali onda mi sigurno nebi bilo.
ne kurcim se, samo ne kukam bzvz i nisam lijena primit se knjige.

Citat:

ovisi koji fax studiras. ja u 3 godine studiranja jos nisam dozivila da su mi kolokviji i ispiti tako lijepo rasporedjeni da za svaki imam dovoljno vremena za uciti, a na prve 2. godine sam imala 10 predmeta s min. literaturom od 500 str. i jel mi bio problem? NIJE

Citat:
i meni osobno je studentski život puno ljepši i bolji nego što mi je bio srednjoškolski. ne kažem da je lakši, nego nekako bolji , ležerniji.

meni je srednja bila zakon, pogotovo kad ju idem usporedjivat s faxom, kolicinom literature i tim koliko te profesori zayebavaju.

Citat:
što se mora mora se dečko tako ti je to
s ovim se slazem.
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103