| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Za diplomu nepotreban studij u Društvo forumu; Najnovije vijesti! Za diplomu nepotreban studij? PO UZORU NA EUROPU U sljedećih godinu i pol dana Vlada mora donijeti odluku ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 338
![]() | Najnovije vijesti! ![]() Za diplomu nepotreban studij? PO UZORU NA EUROPU U sljedećih godinu i pol dana Vlada mora donijeti odluku o izjednačavanju formalnog i neformalnog obrazovanja, što je Europa već učinila. U narednih godinu i pol dana Vlada će morati donijeti odluku kojom će u ravnopravan položaj staviti ljude koji su svoje znanje i vještine stekli formalnim i neformalnim obrazovanjem, na što smo se obvezali prihvaćanjem Osnova hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, piše Večernji list. Što znači da će se osobama s neformalnim obrazovanjem ubuduće omogućiti polaganje ispita, pretpostavlja se sličnog državnoj maturi, što bi rezultiralo jednakim nazivom koji bi dobile završetkom studija, ali uz uvjet ako imaju srednju školu. Neformalno obrazovanje, za koje nije nužno pristupiti nekoj obrazovnoj instituciji, nije se moglo dokazati nikakvim ''papirom''. Priznavanjem neformalnog obrazovanja pojedinac će moći steći bilo koji od osam stupnjeva obrazovanja, uključujući i zadnji stupanj poslijediplomskog studija. No, pretpostavlja se da će, kao i osobe koje se formalno obrazuju, morati ići stupanj po stupanj dakle, nakon srednje škole polagat će ispit za prvostupnika, zatim za magistra itd. U Ministarstvu obrazovanja naglašavaju da će priznavanje neformalnog obrazovanja u Hrvatskoj donijeti preokret jer poslodavce ni državu neće biti briga kako je pojedinac stekao svoje znanje sve dok ga može dokazati i upotrijebiti. Potrebna znanja i vještine, odnosno sadržaj ispita propisat će i razraditi država, piše Večernji list. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Za diplomu nepotreban studij Znači mogu doktorirat do iduceg tjedna ![]()
__________________ Pliiiz CP - Pimp my ride |
| | |
| | #4 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Za diplomu nepotreban studij vec sam dodao dr. ispred imena na pločici na ulaznim vratima ![]()
__________________ Pliiiz CP - Pimp my ride |
| | |
| | #5 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Za diplomu nepotreban studij Ček malo.. ja se ovdje hebem na faxu 5 godina, potrošio cca 200 000 kn (školarine + parcijalni upisi, stanarine, režije, putovanja, knjige, instrukcije, + sve ostalo...)... a onda netko tko je završio nekakav tečaj položi taj ispit i dobije istu tutulu? wtf?? pa po logici stvari ne može netko tko nije bio na predavanjima, seminarima, lab. vježbama, radio projekte i pripremao ispite znati isto što i ja znam.. iskreno se nadam da nisam dobro shvatio ovu cijelu priču...
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. Zadnji Uredio prospero : 16-11-07 u 11:44. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Za diplomu nepotreban studij Citat:
Bitno je da položiš ispit, a nije bitno kako si došao do znanja. Napuštaj fakultet viteže !
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Za diplomu nepotreban studij Pa ima i tu neke logike... sve ovisi o tome kako će to funkcionirat... Taj ispit će vjerovatno bit jebeeen, morat češ znat sve što i netko uči 3,4,5 godina na faxu, a ti si to stekao kroz rad i na razne druge načine... ja bar tako na to gledam... A sad kakva je naša država, bit će puno lakše bogatima bez diplome doći do diplome uz plavu kovertu...
__________________ Drink, drink, wherever you may be, We are the drunk and disorderly, And we don't give a f*ck, and we don't give a sh*t, We're going home with the championship. |
| | |
| | #9 (permalink) | ||
| dr.sc. Foruma | Re: Za diplomu nepotreban studij Citat:
Citat:
![]()
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. | ||
| | |
| | #10 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Za diplomu nepotreban studij Ma je, ali ovo će bit puno jednostavnije... ovako možeš skužit nekog, za kog znaš da nije prismrdio faxu, a najednom ima diplomu, a ovo novo će bit uvjerljivije.... ![]()
__________________ Drink, drink, wherever you may be, We are the drunk and disorderly, And we don't give a f*ck, and we don't give a sh*t, We're going home with the championship. |
| | |
![]() |
| Tagovi: diplome, fakultet, studiranje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:44.

iskreno se nadam da nisam dobro shvatio ovu cijelu priču...