| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Školarci i Studenti Raspravljate o temi Zadaća iz kemije (help) u Društvo forumu; Nastavnica iz kemije nam nikad ništa nije objasnila niti se potrudila da shvatimo. samo 2 učenika u razredu razumiju ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Akademik Foruma | Zadaća iz kemije (help) Nastavnica iz kemije nam nikad ništa nije objasnila niti se potrudila da shvatimo. samo 2 učenika u razredu razumiju donekle. trebam pomoć za zadaću, to je ponavljanje iz 7. razreda. imala sam 4.5 u 7. razredu i zaključila mi je 4 iako ni sama ne znam kako sam uspjela s teorijom tako dobre ocjene imati, ali zadatke uopće ne kužim. molim vas, pomozite... 1. Izračunaj masu cedevite koja je otopljena u 100 g vode ako je maseni udio cedevite u otopini 2% 2. Izračunaj volumni udio octa u otopini ako otopina sadrži 20 ml octa i 120 ml vode. 3. Izračunaj maseni udio željeza u smjesi koja se sastoji od 2 g bakra, 7 g aluminija i 0.9 g željeza. 4. Napiši zajednički naziv: elemenata u 1. skupini PSE __________ elemenata u 2. skupini PSE __________ elemenata u 16. skupini PSE __________ elemenata u 17. skupini PSE __________ elemenata u 18. skupini PSE __________
__________________ Sportske novosti | Sportski oglasnik | Pogodi | Igrice Ti si ono što su od tebe učinile tvoje vlastite misli. Pazi na ono što misliš |
| | |
| | #3 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 3,080
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zadaća iz kemije (help) 1. skupina su ALKALIJSKI METALI 2. skupina su ZEMNO-ALKALIJSKI METALI 16. skupina su HALKOGENI ELEMENTi 17. skupina su HALOGENI ELEMENTI 18. skupina su kako je arylin rekla PLEMENITI PLINOVI toga se sjećam a ove zadatke iskreno mi se sad ne da rješavat jer sam u k...
__________________ Forrest Gump: My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." |
| | |
| | #4 (permalink) | ||||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 23
Poruka: 3,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zadaća iz kemije (help) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
1. i 2. su metali osim vodika koji je nemetal..... 16. Kisik i sumpor su nemetali, selenij i telurij su polumetali a polonij i ununheksij su radioaktivni metali..... 17. Svi nemetali osim astata koji je polumetal.... 18. Plemeniti plinovi.....
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj | ||||
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: Zadaća iz kemije (help) Citat:
možeš napisati s formulama kao matematički zadatak?
__________________ Sportske novosti | Sportski oglasnik | Pogodi | Igrice Ti si ono što su od tebe učinile tvoje vlastite misli. Pazi na ono što misliš | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 23
Poruka: 3,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zadaća iz kemije (help) Nemam pojma kako idu formule, ali ja bi to ovako.... 1. x - maseni udio cedevite x = 0,02×100 x = 2 [g] 2. x - postotak octa x = 20/(20+120) x = 20/140 = 1/7 = 0,142 = 14,2% 3. x - maseni udio željeza x = 0,9/(2+7+0,9) x = 0,9/9,9 = 0,091 = 9,1% Tih kemijskih formula se više ne sjećam, sorry......
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Zadaća iz kemije (help) ok, bit će i to dobro... ne moram se toliko držati ni tu ni u matematici, glavno da dobijem rezultat. puno vam hvala, svima
__________________ Sportske novosti | Sportski oglasnik | Pogodi | Igrice Ti si ono što su od tebe učinile tvoje vlastite misli. Pazi na ono što misliš |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 24-09-07
Poruka: 11
![]() | Re: Zadaća iz kemije (help) Prvi ti nije točan...100 g je samo vode... m(voda) = 100 g w ( C ) = 2% dakle w(voda) = 98% Znači da je 100 grama 98% otopine... w (voda) * m (otopine) = m (voda) Prebaciš i dobiješ da je masa otopine 102,04 grama. Cedevite je dakle 2,04 grama pa je w (C) = m (C) / m (otopine) w (C) = 1,99% |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:39.