attachaj jednostanvo ukoliko nije velikeh,mi na tvz-u programiramo ko ludi ;D
Raspravljate o temi Zadaci iz programiranja c++ : please help u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; to je pdf file.......neznam kako da stavim to tu...
attachaj jednostanvo ukoliko nije velikeh,mi na tvz-u programiramo ko ludi ;D
Outlaw stize sonjo moja!
neznam kako tu staviti pdf file..kao sliku ili![]()
uploadaj negdje taj pdf file pa stavi link ovdje... ili ako ti se to neda opali screenshot toga pa postavi ovdje
http://www.mathos.hr/slozenost/data/zadace/zadaca6.pdf
eto,ako mozes sta napraviti
problem 2
do sutra ujutro![]()
bok ljudi!evo imam jedan primjer koji bih trebao riješiti!glasi ovako:Napišite deklaraciju i definiciju svih funkcijskih članova klase, koja će predstavljati programsku apstrakciju automata za kavu kakav se nalazi u hodniku fakulteta. Klasa mora imati barem tri podatkovna člana koji će predstavljati bitne atribute objekta iz stvarnog svijeta, te barem tri funkcijska člana koji će predstavljati javno sučelje klase. Za void funkcije definiciju funkcijskih članova ostaviti praznu, a za funkcije sa povratnom vrijednošću samo vratiti proizvoljnu vrijednost.
pa ako bi netko mogao pomoći pa nek proba ovo rijesit,ja sam se mucio ali ne ide
Icegirl vidi od kad je taj post od kaleta, to je još od prošle godine
Možeš slobodno kopirati taj kod na kojem si radio, pa da vidimo gdje i što šteka...
U biti ne bi ovo trebao biti problem, trebaš napraviti klasu sa tri podatkovna člana i tri metode (valjda znaš što je definicija i deklaracija funkcije..) koja će predstavljati rad tog automata (valjda automat za kavu ili šta).
Evo npr. podatkovni članovi bi ti bili
ime pića
cijena pića
količina šećera
Što se tiče metoda trebaš upravo getter metode za cijenu, ime pića, količinu šećera, a možeš koristiti
i za ubačeni novac, ukoliko želiš i s tim manipulirat sad sve ovisi šta sve želiš napravit...
I napraviš neki unos (jer kako ćeš već "odabrat" piće koje želiš kupit i "platit") i prema tome radiš
nekakav ispis. Možeš npr. napravit da ukoliko nisi dovoljno ubacio za određeno piće da ti izbaci da
moraš ubacit još itd... uglavnom poigraj se malo s tim. Naravno morat ćeš imat unesene podatke o određenim
pićima koja postoje u aparatima (možeš spremiti pića kao objekte u nekakvo polje)...
Nisam bio tamo kad se to zadavalo pa ne mogu znat što se točno od vas traži ali pretpostavljam da je ovako nešto u pitanju, jer mi djeluje da ovo od vas traže samo kao primjer za kreiranje nekakve klase koja ima svoje metode i atribute odnosno podatkovne članove...
Ako imaš problema sa sintaksom c++-sa, tu imaš najosnovnije moguće stvari što se tiče klasa, objekata, atributa i metoda..
http://cplus.about.com/od/learning1/ss/cppobjects.htm
Ajde vidi kako ide, pa se javi sa problemima koji se pojavljuju, vjeruj mi puno je bolje tako doć do rješenja nego da ti netko servira gotovo ... A uostalom ne znam ni približno kako ti želiš da to izgleda...
Zadnji Uredio Ive_ri : 24-12-09 u 13:37
ma nemogu nist rijesit!jednosstavno ne znam !cijeli dan se mucim i nista!znam rijesavat one jednostavne zadatke ali ovo......nikako