Stranica 2 od 5 PrvoPrvo 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 41

Zadaci iz programiranja c++ : please help

Raspravljate o temi Zadaci iz programiranja c++ : please help u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; to je pdf file.......neznam kako da stavim to tu...

Akademik Avatar od korisnika kale
    Datum registracije
    07-10-06
    Starost
    25
    Poruka
    4,818
    Liked
    15 times

Re: Zadaci iz programiranja c++ : please help

to je pdf file.......neznam kako da stavim to tu

prof. Foruma Avatar od korisnika Outlaw
    Datum registracije
    02-09-06
    Starost
    22
    Poruka
    1,157
    Liked
    5 times

attachaj jednostanvo ukoliko nije velik eh,mi na tvz-u programiramo ko ludi ;D
    Outlaw stize sonjo moja!

Datum registracije
    07-10-06
    Starost
    25
    Poruka
    4,818
    Liked
    15 times

neznam kako tu staviti pdf file..kao sliku ili

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,410
    Liked
    321 times

uploadaj negdje taj pdf file pa stavi link ovdje... ili ako ti se to neda opali screenshot toga pa postavi ovdje

Datum registracije
    07-10-06
    Starost
    25
    Poruka
    4,818
    Liked
    15 times

http://www.mathos.hr/slozenost/data/zadace/zadaca6.pdf
    eto,ako mozes sta napraviti
    problem 2
    do sutra ujutro

Starter
    Datum registracije
    24-12-09
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

bok ljudi!evo imam jedan primjer koji bih trebao riješiti!glasi ovako:Napišite deklaraciju i definiciju svih funkcijskih članova klase, koja će predstavljati programsku apstrakciju automata za kavu kakav se nalazi u hodniku fakulteta. Klasa mora imati barem tri podatkovna člana koji će predstavljati bitne atribute objekta iz stvarnog svijeta, te barem tri funkcijska člana koji će predstavljati javno sučelje klase. Za void funkcije definiciju funkcijskih članova ostaviti praznu, a za funkcije sa povratnom vrijednošću samo vratiti proizvoljnu vrijednost.
    pa ako bi netko mogao pomoći pa nek proba ovo rijesit,ja sam se mucio ali ne ide

xD Avatar od korisnika icegirl
    Datum registracije
    26-06-06
    Starost
    17
    Poruka
    6,735
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: kale Pogledaj Poruke
    problem 2
    do sutra ujutro
    a i ti se sjetiš
    (¯`v´&#175
    `*.¸ .*´
    ¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸ .•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,410
    Liked
    321 times

Citat Pravi autor: kale Pogledaj Poruke
    problem 2
    do sutra ujutro
    Citat Pravi autor: icegirl Pogledaj Poruke
    a i ti se sjetiš
    Icegirl vidi od kad je taj post od kaleta, to je još od prošle godine

Citat Pravi autor: dariop2 Pogledaj Poruke
    bok ljudi!evo imam jedan primjer koji bih trebao riješiti!glasi ovako:Napišite deklaraciju i definiciju svih funkcijskih članova klase, koja će predstavljati programsku apstrakciju automata za kavu kakav se nalazi u hodniku fakulteta. Klasa mora imati barem tri podatkovna člana koji će predstavljati bitne atribute objekta iz stvarnog svijeta, te barem tri funkcijska člana koji će predstavljati javno sučelje klase. Za void funkcije definiciju funkcijskih članova ostaviti praznu, a za funkcije sa povratnom vrijednošću samo vratiti proizvoljnu vrijednost.
    pa ako bi netko mogao pomoći pa nek proba ovo rijesit,ja sam se mucio ali ne ide

Možeš slobodno kopirati taj kod na kojem si radio, pa da vidimo gdje i što šteka...

U biti ne bi ovo trebao biti problem, trebaš napraviti klasu sa tri podatkovna člana i tri metode (valjda znaš što je definicija i deklaracija funkcije..) koja će predstavljati rad tog automata (valjda automat za kavu ili šta).

Evo npr. podatkovni članovi bi ti bili

ime pića
    cijena pića
    količina šećera

Što se tiče metoda trebaš upravo getter metode za cijenu, ime pića, količinu šećera, a možeš koristiti
    i za ubačeni novac, ukoliko želiš i s tim manipulirat sad sve ovisi šta sve želiš napravit...

I napraviš neki unos (jer kako ćeš već "odabrat" piće koje želiš kupit i "platit") i prema tome radiš
    nekakav ispis. Možeš npr. napravit da ukoliko nisi dovoljno ubacio za određeno piće da ti izbaci da
    moraš ubacit još itd... uglavnom poigraj se malo s tim. Naravno morat ćeš imat unesene podatke o određenim
    pićima koja postoje u aparatima (možeš spremiti pića kao objekte u nekakvo polje)...

Nisam bio tamo kad se to zadavalo pa ne mogu znat što se točno od vas traži ali pretpostavljam da je ovako nešto u pitanju, jer mi djeluje da ovo od vas traže samo kao primjer za kreiranje nekakve klase koja ima svoje metode i atribute odnosno podatkovne članove...

Ako imaš problema sa sintaksom c++-sa, tu imaš najosnovnije moguće stvari što se tiče klasa, objekata, atributa i metoda..

http://cplus.about.com/od/learning1/ss/cppobjects.htm

Ajde vidi kako ide, pa se javi sa problemima koji se pojavljuju, vjeruj mi puno je bolje tako doć do rješenja nego da ti netko servira gotovo ... A uostalom ne znam ni približno kako ti želiš da to izgleda...
    Zadnji Uredio Ive_ri : 24-12-09 u 13:37

Starter
    Datum registracije
    24-12-09
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

ma nemogu nist rijesit!jednosstavno ne znam !cijeli dan se mucim i nista!znam rijesavat one jednostavne zadatke ali ovo......nikako

xD Avatar od korisnika icegirl
    Datum registracije
    26-06-06
    Starost
    17
    Poruka
    6,735
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: Ive_ri Pogledaj Poruke
    Icegirl vidi od kad je taj post od kaleta, to je još od prošle godine