Stranica 3 od 5 PrvoPrvo 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 41

Zadaci iz programiranja c++ : please help

Raspravljate o temi Zadaci iz programiranja c++ : please help u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; Pravi autor: dariop2 ma nemogu nist rijesit!jednosstavno ne znam !cijeli dan se mucim i nista!znam rijesavat one jednostavne zadatke ali ...

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,410
    Liked
    321 times

Re: Zadaci iz programiranja c++ : please help

Citat Pravi autor: dariop2 Pogledaj Poruke
    ma nemogu nist rijesit!jednosstavno ne znam !cijeli dan se mucim i nista!znam rijesavat one jednostavne zadatke ali ovo......nikako
    A gdje si točno zapeo, na čemu?

Citat Pravi autor: icegirl Pogledaj Poruke
    pa nema veze od kad je nego za kad je trebao
    Ma znam da si se samo smijala tome kako se sjetio zadnji dan to rješavat, ali učinilo mi se da nisi skužila od kad je to..

xD Avatar od korisnika icegirl
    Datum registracije
    26-06-06
    Starost
    17
    Poruka
    6,735
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: Ive_ri Pogledaj Poruke
    Ma znam da si se samo smijala tome kako se sjetio zadnji dan to rješavat, ali učinilo mi se da nisi skužila od kad je to..
    pa i tak mi ne znači ništa kad je to bilo... da znam to i da sam mu mogla pomoć onda bi bilo bitno kad je a ovak pošto ne znam,,, samo sam komentirala
    (¯`v´&#175
    `*.¸ .*´
    ¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸ .•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.

Starter
    Datum registracije
    24-12-09
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

ma nznm pravo ni počet!ajd ako hoces pa napisi program da vidim.jednostavno ne znam,imam vise tih zadataka pa napravi ovaj ako mozes pa cu ja na tu foru ove ostale pravit,mislim da cu tako lakse skuzit nego ovako

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,410
    Liked
    321 times

Evo imao sam viška slobodnog vremena pa sam ti nabrzaka napisao neke stvari... na temelju ovog možeš vidjet način definiranja i deklariranja metoda unutar klase, te kako se kreiraju objekti klase i pozivaju metode klase preko tih objekata... isto tako možeš koristiti i atribute klase preko objekata (ukoliko im je pristup public, ako je private onda ne)... ovdje sam ti utrpao osnovne stvari što se tiču automata u jednu metodu klase automati a ti to kasnije sebi organiziraj kako treba... klasu sam napisao u posebnoj header datoteci tako da je u glavnu aplikaciju pozvana pomoću #include.
    Mislim da ti na temelju ovoga tu ne bi trebao biti problem nadodati sve što misliš da treba i napraviti onako kako ti misliš da treba izgledati...

Kod unutar header datoteke (.h) :

#include "stdafx.h"
    #include <iostream>
    using namespace std;

class automat{

private:

int odabir_pice;
    int odabir_secer;
    float novac;
    float suma;

public:
    void unos(); //samo deklaracija metode unos(), definicija je napravljena kasnije

//konstruktor klase automat
    automat(){
    suma=0;
    }
    //destruktor klase automat
    ~automat(){
    };
    };

//metodu unos mozes napraviti i gore unutar same klase, onda ti nece trebati ovaj dio o tome kojoj klasi pripada...
    //u ovom ovdje slucaju deklaracija metoda klase napravljena je unutar same klase, a definicija izvan klase s time da
    //onda eksplicitno moramo navesti da metoda unos() pripada klasi automat

void automat::unos(){

cout<<endl<<endl;
    cout<<endl<<"Unesi novac (kune - ne primam dinare XD)"<<endl;
    cin>>novac;

cout<<endl<<"Odaberite napitak :\n1 - obicna kava - 2 kn, 2-capuchino - 3 kn, 3- topla cokolada-3kn, 4- caj-2kn\n";
    cin>>odabir_pice;
    cout<<endl<<endl;
    cout<<"Koliko secera zelite? 1- malo secera, 2-puno secera, 3-bez secera\n";
    cin>>odabir_secer;
    cout<<endl<<endl;

if(odabir_pice==1)
    suma+=2;

else if(odabir_pice==2)
    suma+=3;

else if(odabir_pice==3)
    suma+=3;

else if(odabir_pice==4)
    suma+=2;

float novac1;

float ostatak_novca;
    while(suma!=novac){
    if(suma>novac){
    cout<<"Niste ubacili dovoljno novca, ubacite jos \t"<<(suma-novac)<<"\tkuna"<<endl;
    cin>>ostatak_novca;
    novac1=novac+ostatak_novca;
    novac=novac1;
    }

if(suma<novac){
    cout<<"Ubacili ste previse novca, vracamo vam\t"<<(novac-suma)<<"\tkuna"<<endl;
    ostatak_novca=novac-suma;
    novac1=novac-ostatak_novca;
    novac=novac1;
    }

}

if(novac==suma){
    if(odabir_pice==1)
    cout<<endl<<"Odabrali ste kavu - molimo pricekajte da se pripremi"<<endl;

else if(odabir_pice==2)
    cout<<endl<<"Odabrali ste capuchino - molimo pricekajte da se pripremi"<<endl;

else if(odabir_pice==3)
    cout<<endl<<"Odabrali ste toplu cokoladu - molimo pricekajte da se pripremi"<<endl;

else if(odabir_pice==4)
    cout<<endl<<"Odabrali ste caj - molimo pricekajte da se pripremi"<<endl;

else
    cout<<endl<<"Tog napitka nema"<<endl;
    }

}

Kod .cpp filea:

#include "stdafx.h"
    #include <iostream>
    #include "MojaKlasa.h" //naredba za poziv header datoteke
    using namespace std;

int main(){

int od=1;

cout<<"Automat za pica\n------------------------------------------------------\n"<<endl;

while(od==1){
    automat a; //kreiranje objekta klase automat
    a.unos(); //pozivanje metode klase automat preko objekta a
    cout<<endl<<endl<<"Zelite li kupiti jos neko pice na aparatu? - 1 - da , 2 - ne"<<endl;
    cin>>od;
    }

system("pause");
    return 0;
    }

Eto, nadam se da sam bar malo pomogao
    Zadnji Uredio Ive_ri : 26-12-09 u 00:06

Starter
    Datum registracije
    24-12-09
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

e hvala majstore!mislim da cu to tjedan dana sad proucavat!
    nadam se da cu sve skuzit!

Starter
    Datum registracije
    24-12-09
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

e jel mi mozes poslat komplet projekt?onu cijelu mapu pa da ga samo učitam.

Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,410
    Liked
    321 times

Izbrisao sam već to...

Al ne kužim u čemu je problem, pa sve ti je tu napisano, samo iskopiraš ovo... i doradiš što već želiš ovo je samo ideja... I stavi header datoteku u isti folder kao .cpp datoteku...

Starter
    Datum registracije
    07-01-10
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Da li je neko ljubazan da pomogne maloj Maji? imam jedan zadatak, za mene veoma tezak. Zadatak glasi :
    Kreiraj klasu OSOBA sa osobinama: PREZIMA, IME, POL, konstruktorom i metodama za unos i prikaz tih osobina. Na osnovu predhodno definisane klase napraviti izvedenu klasu RADNIK koja ima dodatne osobine GODINE RADNOG STAZA i GODINE STAROSTI, konstruktor i metode za unos i prikaz svih osobina, kao i metodu koja racuna koliko ima jos do penzije. Koristiti podatak radnik moze u penziju sa 40 godina radnog staza i 60 godina zivota i da se uzima prvi uslov koji se ispuni. Svi podaci se moraju proveriti prilikom unosa.
    U glavnom programu uneti 10 radnika i prikazati listu sortiranu po godinama do penzije u rastucem redosledu.
    Zahvaljujem se puno onome ko ovo uradi , a ja se nadam da ce se pojaviti neki dzentlmen mwa

Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,410
    Liked
    321 times

Nemam sad vremena i to rješavat, ali ne bi trebao biti neki problem...

Ovdje imaš vrlo kratko i jednostavno objašnjene najosnovnije stvari o nasljeđivanju klasa pa si pročitaj malo.

http://web.math.hr/~vpetrice/OP/Vjez...jedjivanje.pdf

Što se ostalog tiče trebaš znat al ono baš najosnovnije stvari o petljama i if uvjetima i koristit aritmetičke i logičke operatore. Doslovno.

E i još sortiranje... pretpostavljam da koristite neki jednostavan algoritam za sortiranje, vjerojatno bubble sort ili nešto slično...

Evo ti link di imaš primjere za par osnovnih sortova..

http://mathbits.org/MathBits/CompSci/Arrays/Sorting.htm

Ajde pa kad napraviš neko svoje rješenje, ako ima problema s nečim stavi pa ću pogledat za vikend, al ne kužim šta svi očekujete da vam netko riješi sve i da predate gotovo a da se ni malo ne potrudite oko ničega

Starter
    Datum registracije
    24-12-09
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

pokušao sam svakak ali mi izbacuje errore,u tome je problem

Lajkaj nas na Facebooku