Stranica 4 od 5 PrvoPrvo 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 31 do 40 od 41

Zadaci iz programiranja c++ : please help

Raspravljate o temi Zadaci iz programiranja c++ : please help u Školarci i Studenti forumu, dio Društvo foruma; da li mi mozes stavit to ovde, nema veze iako izbacuje error, pa cu se i ja potruditi malo oko ...

Starter
    Datum registracije
    07-01-10
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Re: Zadaci iz programiranja c++ : please help

da li mi mozes stavit to ovde, nema veze iako izbacuje error, pa cu se i ja potruditi malo oko toga. A Ive, zamolila bih te ako imas vremena, da mi pomognes... potrudicu se da naucim

Starter
    Datum registracije
    07-01-10
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

#include<iostream>
    #include<cstdlib>
    using namespace std;
    class osoba
    {
    private:
    protected:
    char prezime, ime, pol;
    public:
    osoba(){}
    osoba(char p, char i, char po)
    {
    p=prezime; i=ime; po=pol;
    }
    void unos()
    {
    cout<<"Unesi ime:"<<endl;
    cin>>ime;
    cout<<"Unesi prezime:"<<endl;

cin>>prezime;
    cout<<"Unesi pol:"<<endl;
    cin>>pol;

cout<<"\n";
    }
    void prikaz()
    {
    cout<<"Ime je: "<<ime<<endl;
    cout<<"Prezime je: "<<prezime<<endl;
    cout<<"Pol je: "<<pol<<endl;
    }
    ~osoba(){}
    };

class radnik ublic osoba
    {
    private:

int starost, staz;
    protected:
    public:
    radnik(){}
    radnik(int s, int st)
    {
    s=starost; st=staz;
    }
    void unos()
    {
    cout<<"Unesi godine starosti i staza:"<<endl;
    cin>>starost>>staz;
    cout<<endl;
    }
    void prikaz()
    {
    cout<<"Starost: "<<starost<<endl;
    cout<<"St
    cout<<"Staz: "<<staz<<endl;
    }
    ~radnik(){}
    };
    evo ja sam uradila ovoliko, jel moze neko da mi pomogne da nastavi ???

Starter
    Datum registracije
    14-01-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Trebam pomoć oko divljeg zadatka pa ako bi netko znao ga riješit,molim ga za pomoć!!!
    Evo zadatka:
    Napisati program koji simulira vožnju automobila. Pretpostavimo da je program automobil koji na početku vozi brzinom od 50 km/h. Tipke '+' odnosno '-' mogu smanjiti odnosno povećati brzinu za 1 km/h. Program treba ispisati poruku »prebrza vožnja« na ekranu ukoliko brzina premaši 90 km/h, a program završava nakon što brzina premaši 100 km/h, uz ispis »prerizična vožnja«.

Starter
    Datum registracije
    24-12-09
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

evo jedan zadatak pa ak netko zna:
    -bikvinarni kod u friendly user obliku bi trebalo isprogramirat

Starter
    Datum registracije
    24-12-09
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: dariop2 Pogledaj Poruke
    evo jedan zadatak pa ak netko zna:
    -bikvinarni kod u friendly user obliku bi trebalo isprogramirat
    ovako tocno glasi:
    Napisati program koji će u user-friendly obliku korištenjem neke od petlji ispisati tablicu bikvinarnog kôda

Starter
    Datum registracije
    30-05-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Ive_ri Pogledaj Poruke
    1. zadatak

Evo stavio sam i par komentara da bude sve jasno, ali stvarno ovo ne bi trebao biti problem....

Nadam se da nece samo prepisati rješenje jer onda niš od toga svejedno ... evo recimo neka proba funkciju za sumu znamenaka napisati kao rekurzivnu i tako skratiti kod što se tiče ove funkcije... (pisalo je da bar jedna mora biti rekurzivna ali u biti dvije se ovdje vrlo lako mogu rekurzijom riješiti...)..

Evo ovdje ima tablicu ascii kodova, obično su fore s ascii - ima uvijek prisutne u ovakvim zadačićima ...

http://www.asciitable.com/

I mišo dužan si pivu-dvije kad budem na kojoj fešti u Lovranu, brzo će maškare

edit :

@kale

daj molim te nabaci to rješenje da vidim malo, baš me zanima kako si riješio...
    1. Učitaj n i izračunaj s=1-1/2+1/3-...+-1/n

2. Napiši program koji će ispisati koliko se puta učitani znak pojavljuje u učitanom stringu.

3. Učitaj jednu kvadratnu matricu reda n. Ispiši najveći i najmanji element u svakom redu i koloni. Dobivene elemente smjestiti u jednodimenzionalne nizove.

Trebam uraditi jos samo 3 navedena ZD, al ne znam :/

Molim Vas > Help Me

Unaprijed Hvala!

Starter
    Datum registracije
    14-06-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Ljudi molim pomoc imam da uradim ova tri zadatka za vecu ocenu i treba mi ocena a ne razumem se bas oko c++ zadaci su sa nizovima:
    1.Sastaviti program za sortiranje niza u neopadajucem redosledu.Niz se unosi sa tastature.
    2.Sastavi program za umetanje novog elementa izmedju n-tog i n-1-og elementa datog niza.
    3.Sastavi program koji sortira niz u rastucemporetku a zato ga upisuje.
    Unapred hvala.

Starter
    Datum registracije
    29-11-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Pozdrav..moze pomoc oko ovoga??please htino je..hvala unaprjed :D

1.) Npisite program koji ce na zaslonu monitora nacrtati pravokutnik tako da koristite crticu ---- i uspravnu crticu | kao element crtanja u MS DOS prozoru.Kako ce te dobiti pravokutnik??

2.)Napravite program koji ce za dva kompleksna broja ispisati njihov zbroj,razliku i modul(apsolutnu vrjednost)

3.)Napiši program koji ce od korisnika traziti unos troznamenkastog broja,ako korisnik ne unese troznamenkasti broj,računalo ga na to mora upozoriti odgovarajucom porukom.Program mora ispisati zbroj znamenki zadanog broja i odgovor na pitanje dali je taj zbroj djeljiv sa 4.odgovor ispisite u bilo kojem u oba slucajeva.

Početnik Avatar od korisnika mudrov86
    Datum registracije
    22-11-07
    Starost
    26
    Poruka
    23
    Liked
    0 times

treba mi pomoć da mi se rješi ispit iz c :
    1. zadatak

1. Napisati funkciju koja prima preko parametra string koji predstavlja vrijeme u formatu „HH:MM“, gdje su H i M znamenke i predstavljaju sat i minutu. Funkcija ne provjerava da je format točan (to nam garantira pozivatelj funkcije). Funkcija će vratiti 1 ako je vrijeme ispravno ili 0 ako nije. Vrijeme je ispravno ako je sat između 0 i 23, a minute između 0 i 59.

Npr. za ulaz = "21:45", funkcija treba vratiti 1, a za „23:68“ vraća 0.
    (20 bodova)

2 zadatak 2. Napisati funkciju koja prima kao parametar niz od 100 realnih brojeva. Funkcija će preko povratne vrijednosti vratiti zbroj svih pozitivnih vrijednosti u primljenom nizu.

3 zadatak

3. Napisati funkciju koja prima kao parametar niz od 10 realnih brojeva. Funkcija će kopirati sve pozitivne brojeve u novi niz i vratiti taj novi niz preko povratne vrijednosti.

4,5 zadatak
    4. Napisati funkciju koja prima kao parametre listu auta. Funkcija će vratiti pokazivač na auto koji ima najveću cijenu.
    (20 bodova)

5. Napisati funkciju koja prima kao parametre listu auta. Ako je kilometraža veća od 10000 funkcija briše iz liste auto sa početka liste i vraća izmijenjenu listu preko povratne vrijednosti. U suprotnom vraća neizmijenjenu listu.
    (25 bodova)
    šta će ti život kad puteve mijenjaš bolje da umreš nego da se predaš

Black Tattoo Avatar od korisnika ponosnipurger
    Datum registracije
    31-07-07
    Starost
    4
    Poruka
    9,134
    Liked
    44 times

A jbt...
    Prvi definiraš da su ti sati x a minute ipsilon. I preko uvjeta rješavaš da ti x ne smije biti manji od 0 ili veći od 23, a za minute da y mora biti od 0-59. U slučaju krivog unosa, uvjet će te sam vratiti na ponovno upisivanje.
    Aha. Ne trebaš ponovno upisivanje. Isti qrac. Ako je x od 0-23 te y 0-59 ispiši 1, a ako nije, 0.
    Neda mi se sad to sve pisat. Uči.

2. Uglavnom, preko onog %2 (Modul, modus, ne pitaj, i mislim da je znak %), uglavnom, samo provjeravaš da je broj djeljiv sa dva. Ako je, i++, i na kraju sve i zbrojiš.

3. Isto kao 2., samo ne ispisuješ zbroj, nego sve brojeve djeljive sa 2.

4. Možeš ga rješit tak da ti je svaki auto nova oznaka (a b c d klj), i onda ih uspoređivati. Nemrem se sad sjetit, ali može se to jednostavno usporedit

5. Kaj oces ti? Pa ako je neki qrac, kak ga označiš, veći od 10000 ispisuje ti se sve osim tog auta.

Jbt, cista logika. Na šta ja potroši 7 minuta vremena?!

Lajkaj nas na Facebooku