| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Skuteri i Motori Raspravljate o temi Aprilia Area 51-Problem ili..?! u Automobilizam i Motori forumu; Eto ovak! Imam doticni skuter i muci me malo krajnja brzina.Naime na ravnici bez vjetra i uspravan 72/73km/... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 12-03-08 Godina: 28
Poruka: 10
![]() | Aprilia Area 51-Problem ili..?! Eto ovak! Imam doticni skuter i muci me malo krajnja brzina.Naime na ravnici bez vjetra i uspravan 72/73km/h, a niz brdo duljine cca200m i prosjecne strmine, do 93km/h. Dalje nisam probao jer treba kociti radi zavoja.Sto se tice snage tu nema problema jer mene i moju dragu vuce uz brdo bez frke i to mislim na jaku uzbrdicu, bilo da tek krecemo ili smo u pokretu.Cim sam ga kupio( rabljenog), odmah sam promjenio klip,karike..( serijske velicine i nije trebalo brusiti glavu)i stavio novi remen.Na nju je stavljen malosimultivar2000 ( kupnja oglasnik)sa rolama od 7g, ali nisam mijenjao feder jer mi je lik iz oglasnika poslao neki istroseni i koji ne pase. No serijske role su 6,7g tako da sam ostavio serijski feder sa ovim novim variomatom. Što se tice auspuha on je serijski, onaj veliki( sa nezakrivljenim prigusivacem) i mislim da ga je lik prije mene rastavio( vide se tragovi rastavljanja i ponovnog "shvasanja"tako da o njegovom stanju nemam pojma. Probao sam staviti dellorto 17,5 ali promjene su nezamjetne.Ako mislite da treba novi auspuh, koji bi mi preporucili, posto ne volim da mi skuter bude glasan. Eto hvala na bilo kakvoj pomoci! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| ..-.. Datum registracije: 30-05-06 Lokacija: Verbovecz
Poruka: 8,548
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Aprilia Area 51-Problem ili..?! auspuh..na grani kod cilindra je rastavljan tj varen?? ak je to je onda samo skinuta blokada... vecha frga ti netreba ako nemash kit..uzalud potrosena benga.. kak mislis nisi mijenjao feder?? one male federčiće u kvacilu ili centralni(onaj vechi)?
__________________ Daleko od stvarnosti oni su tako sami, a ljudi se u strahu pitaju, dali che jednog dana i chitav svijet ostati sam. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 20
Poruka: 1,081
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Aprilia Area 51-Problem ili..?! auspuh ti netreba ako nemaš kit jer nećeš s njim samo dobiti skoro ništa, možda malo na krajnjoj, ali zanemarivo, dellorto ti isto netreba bez kita motor ti ima dosta slabu krajnju upravo zbog laganih rolica, što se kompenzira kod kretanja i potezanja uzbrdo kako si i napisao, da staviš teže rolice išao bi ti nešto brže ali ti nebi tako potezao |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 20
Poruka: 1,081
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Aprilia Area 51-Problem ili..?! rolice ti upravo služe da bi se postigao optimalni odnos između ubrzanja i krajnje brzine. Imaš ih, neznam sad točno, od jedno 3 grama do 15 grama. E sad, veliš da su teže od serijskih ali motor ide presporo, to je zbog novog varijomata kojemu vjerojatno trebaju malo teže rolice da bi postigao veću brzinu. Jednostavno trebaš otoći kod nekoga tko se kuži u to(servis) ili ak znaš sam i malo se igrati sa tim-znači staviš gram teže rolice pa se otfuraš i vidiš kako ide, ako nisi zadovoljan staviš još teže pa se otfuraš i tako sve dok ne postigneš što si htio... na početku je malo zajebancije s tim, ali kad skužiš što ti treba nema više zezanja |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 30-08-07 Lokacija: sb Godina: 22
Poruka: 68
![]() | Citat:
kit je onaj koji daje snagu ali ne i krajnju brzinu jel nema povecanje krajnje brzine bez povecanja okretaja, a 70ccm mu ne daje okretaje mislim govoris nesta a nemas pojma 2 danach regaj se na neke od skuter foruma i trazi malossijev bijeli centralni za minarelli masine, takve stvari se daju za cca 30-40kn ili kupi novi mislim da je oko 70kn nemas se sta igrat s rolama jer imas 7,0 koje dolaze sa multivarom, samo nabavi bijeli centralni i gass sto se tice spuhova za areju, ne znam zasto ali ne pasu sa svake minarelli masine, sto ti uskracuje veci izbor i laku nabavljivost polovnih jedini tislji koji ima je tecnigasov z kojeg ne mos u hr kupiti, ono sto mos kupiti su leovice.vi, zx i tt i giannellijevi....ni jedni ni drugi nisu bas tihi, dosta prduckaju Zadnji Uredio Vuxs : 10-05-08 u 08:15. | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 12-03-08 Godina: 28
Poruka: 10
![]() | Re: Aprilia Area 51-Problem ili..?! hvala,hvala.... no neki dan sam vozio nrg mc3 i malo me zainteresirao njegov zvuk , naime on se zavrti preko 8000 okr./min, po obrtomjeru( cijeli je serijski, samo su skinute blokade), a moj onak po zvuku(mislim da ne mijesam boju zvuka i frekvenciju da bi mislio da je samo razlika u zvuku auspuha) nije ni priblizno toj frekvenciji (posto nema obrtomjera) Kod voznje dodjem do nekog nivoa koji je dosta na nizoj frekvenciji od nrg-a i dalje nista, ko da mu fali 2000-2500 okr./min.??? |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:45.